Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kubusiowo 20:47, 12 wrz 2012

Do góry
Gosiu gratuluję kolejnej setki

Kubusiowo 20:41, 12 wrz 2012

Do góry
Gosia gratulacje i macham do Ciebie

Kubusiowo 20:41, 12 wrz 2012

Do góry
Gratuluję 600

Mój mały raj na ziemi :) 20:41, 12 wrz 2012

Do góry
a do mnie dzisiaj dotarła przesyłka z karmidełkiem / poidełkiem szukałam długo i w końcu trafiłam takie jak chciałam.
Inne też były fajne, ale na ziemię, a tu koty się szwendają.....

Po prostu ogród... 20:39, 12 wrz 2012

Do góry
lawenda jeszcze coś tam kwitnie

surfinia już prawie kończy czas swojej świetności

jesienne wrzosy

a to pomidorki na kolację

Kubusiowo 20:38, 12 wrz 2012

Do góry
Gosieńko gratki na 6 setek
Kubusiowo 20:31, 12 wrz 2012

Do góry
To i ja macham i gratuluję 600 stronki. Wszystkie 600 bardzo ciekawe.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:30, 12 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
święte słowa Aniu apres ski to też narty
bombardiono mniam

oj tak ... bombardiono mniam ... przeczytałam skład (nie będę udawać że piłam ... niet nart niet b... coś tam ) ... i jestem za ... gdyby to nie zachwiało małżowskim o mnie pojęciem ... zrobiłabym próbę generalną ... ale środowy wieczór to chyba nie moment na debiut bombardiono mniam
Rododendronowy ogród II. 20:26, 12 wrz 2012

Do góry
11stokrotka napisał(a)
Pięknie dziękuje za odpowiedź w sprawie obrywania przyrostów. Poleciałabym od razu pourywać, choć już jest ciemno, ale po tej dzisiejszej ulewie jest dużo wilgoci... A może lepiej byłoby to robić gdy jest sucho, wiesz, te choroby grzybowe itd... Obrywasz niezależnie od pogody?
Na dwóch moich różanecznikach jest jeszcze mnóstwo pąków kwiatowych - tych grubych pąków. Nawet bez tych towarzyszących obok zapałek po przekwitniętych. Rozumiem zatem, że obrywam całość takich przyrostów, a tam, gdzie obok pąka wyrastają liście - obrywam tylko pąk?
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź i proszę o wyrozumiałość - bardzo mi zależy, żeby te rośliny miały ładny pokrój i były zdrowe...Rosną w reprezentacyjnym miejscu, a po ostatniej zimie bardzo mi zmarniały inne, kupione dwa lata temu...

Małgosiu no przestraszyłaś mnie teraz. Te z zapałkami to wiadomo że kwitły w tym roku ale w tej chwili są na rh równiez paki które zakwitną w przyszłym roku i tych teraz obrywac nie wolno.Poniewaz nie mam pewnosci ze dobre poobrywasz a boję się żebys nie oberwała tych co są już na przyszły rok to proponuję żebyś wogóle nie obrywała w tej chwili. Niech już zostanie tak jak jest. Rosliny już nie rosna więc nic się nie stanie jak już takie pozostaną a przekwitnięte kwiatostany oberwiesz w przyszłym roku po kwitnieniu.W tej chwili rh wyglądają tak jak na zdjęciu. Kazda gałazka jest zakończona mniejszym lub większym pakiem z którego w przyszłym roku wyrosną pędy lub kwiaty i ich obrywac nie mozna, a te z zapałkami można.

Te zdjecie jest bardzo kiepskie ale teraz już ciemno i lepszego nie zrobie więc jutro jak się da to zrobię.
Zielony Punkt - ogród Finki 20:21, 12 wrz 2012

Do góry

Ślicznie Martuś u Ciebie, dawno mnie nie było, strasznie żałuję że nie mogłam Cię spotkać na Zieleni w Warszawie, byłam w niedzielę, bo w sobotę goście Miałam podobne wrażenia co do poziomu targów. Buziaki
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:15, 12 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Izuś.. w biegu żyję,. chociaż dziwnym trafem ten bieg nie odchudza nic a nic...

O decou doczytałam. Maila odebrałaś?

Ewuś ja też ... ... odebrałam ... nie odchudzam i buziam ... a fiesz ... benedem narciarkom

Izuś, nie bój.. przycupniemy z grzańcem i będziemy łapać na dole szusujące towarzystwo... ... Grzaniec + oscypek z żurawiną z grylla - i już jesteś w połowie narciarką

To też prawda.. połowa narciarzy nosi tylko narty.. i siedzi w barze I co??????? Też narciarze, bo nartki to też to co koło nich się dzieje...... a butki 36 mam.. da sie skarpetkę i bedzie )

i kto by się spodziewał, że od kfiatków narciarkom można się stać ... nikt kogo życie toczy się jakims cudem poza ogrodowiskiem ... ...
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 20:12, 12 wrz 2012

Do góry
Pozdrawiam i zapraszam !!! Będzie fajowo A nalewki ocieplą nam zimny wieczór
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:11, 12 wrz 2012

Do góry
EwaG napisał(a)

Mam zatem kilka pytań.

Proszę o pomoc zwłaszcza Danusię, bo ma żywopłoty "w małym palcu" i ogromne wyczucie estetyki oraz takich ogrodowych niuansów.

Oto mój wał:

Witam, nie mam raczej wyczucia ogrodowiskowych niuansów, ale zdaje mi się, że dodatkowy żywopłot (jeden już przecież jest u sąsiada), niepotrzebnie zabierze Ci przestrzeń. "Pożycz" sobie żywopłot od niego. Jeżeli chcesz zasłonić płot i te żywotniki to zrób tam rabatę z wyższymi krzewami z tyłu, a niższymi nasadzeniami z bylin z przodu. Mogą być krzewuszki, o różnych kolorach liści i kwiatów. Będą dobrze wyglądać na zielonym tle. Może jakieś mniejsze pęcherznice lub derenie.
Pozdrawiam

Witaj Gabi, trafiłam do Ciebie z wątku Marzeny 2007. Przeczytałam Twój wątek i mogę podpisać się pod opinią Ewy G
Skoro Twój sąsiad ma już całkiem dorodne tuje, to wykorzystaj je jako tło do innych nasadzeń u siebie Zyskasz cenną przestrzeń Szkoda, że ja nie wpadłam 6 lat temu na ten pomysł, kiedy obydwoje z sąsiadem posadziliśmy wzdłuż płotu tuje, zamiast zlikwidować ten płot i zrzucić się wspólnie na większe egzemplarze w pojedynczym szpalerze Miałabym teraz więcej miejsca przy ścieżce za stawem. No ale wtedy nie było jeszcze Ogrodowiska
Pozdrawiam serdecznie
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 20:05, 12 wrz 2012

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:04, 12 wrz 2012

Do góry
Daneczka69 napisał(a)
Sebek pomysł z kamieniami

A dziękuję
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 19:54, 12 wrz 2012

Do góry

Początki w Kruklandii 19:46, 12 wrz 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Tu widać gdzie co jest

Jak nic bukszpana tam trzeba za tą kostrzewą.
Kubusiowo 19:46, 12 wrz 2012

Do góry
Gosiu gratki z okazji 600tki

Początki w Kruklandii 19:44, 12 wrz 2012

Do góry
Tu widać gdzie co jest
Brakuje cisów, bukszpanów, trochę żurawek jeszcze....i dalej hortensji.

Tu ukradłam trochę żurawek pod tuje Aurea Nana....no i musiałam poprzesuwać kulki

Tu podzieliłam jednego miskanta i wsadziłam za cudem na kiju i dodałam kostrzewę, która została.
Teraz czekam tylko na żurawki i bukszpana.

Różaneczniki - choroby i szkodniki 19:43, 12 wrz 2012

Do góry
Witam,
wybaczcie jeżeli problem jaki mam z różanecznikami był omawiany w tym wątku, ale jak ktoś wcześniej napisał - przecztytanie 61 stron to pewne wyzwanie.
Może najpierw krótki opis. Rożaneczniki rosna u mnie od lat jedne mają jakieś 15-18 lat inne są znacznie młodsze. Parę lat temu było bardzo ciężkie lato, strasznie padało. Wiele roślin w moim ogrodzie zaczeło strasznie chorować ( problemy grzybowe i nie tylko). Ze wszystkim sobie poradziłam przy bezcennej pomocy firmy ogrodniczej, wszyskie rosliny wyszły z chorób całkiem nieżle, ale nie różaneczniki.
Teraz zdjęcie z dzisiaj.
Te zielone liście to tegoroczne, wszystkie starsze liście żółkną i opadają. Dzisiaj pozbierałam 4 wiaderka opadłych liści spod 6 najstarszych krzakow.
Może jeszcze jedno czytałam troche ten wątek i dlatego zmierzyłam ph oscyluje między 6 a 8 w zalezności od miejsca.
Czy może mi ktoś pomoc? Strasznie mi żal tych roślin są one u mnie od samego początku odkąd mam ogród.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies