Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

agniecha973 11:03, 26 lis 2012

Krecika współczuję, wiem jak jest, bo u mnie drugą jesień już tak załatwia. Ale ponoć pożyteczne zwierzę, może jednak coś dobrego tam porabia pod ziemią.
Pozdrawiam.
EPODLAS 20:15, 26 lis 2012

Dziewczyny, teraz ten kret to, nawet mnie nie specjalnie zdenerwował. Najwięcej wkurzał mnie wiosną, jak buszował w warzywniku, i wywalał mi małe jeszcze warzywka. Stwierdziłam, że kupowanie tych wszystkich środków na kreta w sklepie, to tylko wywalenie pieniędzy w błoto. Na drugi rok wypróbuje tylko jeden środek. Zrobię gnojówkę z liści czarnego bzu. Wlewa się ponoć w krecie kanały, bez rozcieńczenia. U mnie czarnego bzu nie brakuje, można spróbować? Ale tak do końca też w to nie wierzę
annawu 21:23, 26 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
Dziewczyny, teraz ten kret to, nawet mnie nie specjalnie zdenerwował. Najwięcej wkurzał mnie wiosną, jak buszował w warzywniku, i wywalał mi małe jeszcze warzywka. Stwierdziłam, że kupowanie tych wszystkich środków na kreta w sklepie, to tylko wywalenie pieniędzy w błoto. Na drugi rok wypróbuje tylko jeden środek. Zrobię gnojówkę z liści czarnego bzu. Wlewa się ponoć w krecie kanały, bez rozcieńczenia. U mnie czarnego bzu nie brakuje, można spróbować? Ale tak do końca też w to nie wierzę

Bożenko gnojowicy z bzu spróbuj, może na Twoje kreciki podziała bo moje na ten zapach nie reagowały jak buszowały tak dalej buszują i domki budują.
Wszelakie sposoby na nie nie działają, pozostało mi kopce zbierać i roślinki sadzić obok kanału.
EPODLAS 21:37, 26 lis 2012

Bożenko gnojowicy z bzu spróbuj, może na Twoje kreciki podziała bo moje na ten zapach nie reagowały jak buszowały tak dalej buszują i domki budują.
Wszelakie sposoby na nie nie działają, pozostało mi kopce zbierać i roślinki sadzić obok kanału.

Aniu, To znaczy, że na niego nie ma sposobu, ale spróbuje tej gnojownicy. Przynajmniej będę miała poczucie, że wszytko wypróbowałam . Kreciki tylko są fajne w bajkach dla dzieci.
eliza3 21:55, 26 lis 2012

Bożenko, pięknie u Ciebie, taki porządeczek, a krecik... cóż podobno najskuteczniejsze są łapki.
U mnie też ryje, ale na szczęście tylko pod płotem, więc dałam mu spokój, tylko, że na jego drodze stoi mój warzywnik, więc nie wiem co zrobię wiosną... wolę nie myśleć
EPODLAS 22:05, 26 lis 2012

eliza3 napisał(a)
Bożenko, pięknie u Ciebie, taki porządeczek, a krecik... cóż podobno najskuteczniejsze są łapki.
U mnie też ryje, ale na szczęście tylko pod płotem, więc dałam mu spokój, tylko, że na jego drodze stoi mój warzywnik, więc nie wiem co zrobię wiosną... wolę nie myśleć

Elizo, to twój krecik mądry, nie taki jak mój, kopie gdzie popadnie. Moje krety jakieś nie rozgarnięte. Nic nie pomaga. Ale wiem, że to nie tylko problem mojego ogrodu. Pozbyć się kretów, walenie głową o mur.
barbara_kraj... 22:21, 26 lis 2012

Aby się pozbyć kreta wbijałam w kopiec pręt a na niego zakladałam butelkę po wodzie z wyciętymi trzema 'skrzydełkami'. Kretów nie mam od dawna, ale nie jestem pewna, czy to właśnie hałas je wypłoszył
Bogdzia 22:25, 26 lis 2012

Czasem lepszy kret niz jakieś robactwo wyjadające korzenie roślinom , tylko robali nie widac a kret sam sie na widok pcha.
Mala_Mi 22:34, 26 lis 2012

Poczytałam pooglądam i palucha odciskam...

Koleżanka mnie zawiozła chyba do Dobrzynia... tam też były piękne widoki Wisły i wysokie skarpy
Wogle ładnie jest koło Włocławka
kasik778 09:42, 27 lis 2012

Piękne zdjęcia jak zwykle u ciebie nie wiem co to za odmiana miskanta, ale kolor śliczny...