Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Początki w Kruklandii 09:40, 12 wrz 2012

Do góry
Oj Joasiu....coś mi się spsuło i mam tylko jedno zdjęcie.
Ale później zrobię więcej

W dodatku słabo widać.... ehhh
Żurawy dookoła tujek, a obok pół rozplenicy

Żurawki też podzielone...i oby się przyjęły
Ogród Magdalenka 09:38, 12 wrz 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Martuś bardzo dziękuję za spotkanie ... za fachowe porady i piękności , najnowszą nowość wśród jeżówek ...( zapomniałam nazwy ) ... bardzo mi się podoba

oto ona ....

... przymierzałyśmy ją w lawendzie , ale jakoś nie ten teges tam wyglądała ... a tu na tle ciemnych żurawek jest widoczna i dumnie się pręży do słoneczka ...
... lawendy moje są przelane ... muszę uważać z podlewaniem na moim ciężkim terenie
... oczywiście mam rajskie jabłuszka ... zabrałam się za wianek ale brakło mi wykałaczek , może jutro uda mi się go skończyć

Ta Jeżówka to odmiana 'Virgin' ma świetnie ułożone płatki - horyzontalnie i na końcach są lekko rozdwojone. Bardzo mi się podoba mimio prostej budowy kwiatu. środek jest zielonkawy potem sa żółtawe pylniki.
Zdrowa zupa dyniowo-czosnkowa. 09:36, 12 wrz 2012

Do góry
Spóźnione zdjęcie

Mój mały raj na ziemi :) 09:31, 12 wrz 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
]

Anula cuuuudnie!!! Jak rozrosły się trawy!! A róże? Czym karmisz, że kwitna tak obficie??
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:30, 12 wrz 2012

Do góry
Konstancjo,jeszcze ja z kwiatuszkiem ...
pozdrawiam serdecznie
Dolina Tęczy 09:29, 12 wrz 2012

Do góry
Tak mnie zamurowało,że musiałam chwilę odczekać, aby zacząć coś pisać. Zachwyciłam sie Twoim ogrodem. Ogrom pracy włożony w jego tworzenie widać na każdym metrze. Ale wdzięczność tych roslin jest tez widoczna.
Mój skalniak przy Twoich to jakaś miniaturka chyba. Też marzy mi się taki murek na jego zwieńczeniu, ale chwilowo cierpimy na brak kamieni. W sobotę mój M będzie miał zadanie domowe - przejrzeć Twój watek, bo ja chcę taki murek.
Zdjęcia robisz niesamowite, są takie ciepłe, żywe i naturalne.
Wianek bardzo ładny. W sobotę biorę się za swój. Lawnda i styropianowe koło już czekają. Pewnie nie bedzie tak piękny, ale spróbować warto.
Cieszę sie, że trafiłam do tego ogrodu. Mam nadzieje, że kiedys poznamy się w realu.

No i oczywiście gratulacje z okazji pierwszej setki. Czekamy na kolejne.

Ogród Magdalenka 09:21, 12 wrz 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Martuś bardzo dziękuję za spotkanie ... za fachowe porady i piękności , najnowszą nowość wśród jeżówek ...( zapomniałam nazwy ) ... bardzo mi się podoba

oto ona ....

... przymierzałyśmy ją w lawendzie , ale jakoś nie ten teges tam wyglądała ... a tu na tle ciemnych żurawek jest widoczna i dumnie się pręży do słoneczka ...
... lawendy moje są przelane ... muszę uważać z podlewaniem na moim ciężkim terenie
... oczywiście mam rajskie jabłuszka ... zabrałam się za wianek ale brakło mi wykałaczek , może jutro uda mi się go skończyć

Pszczółko u Kapiasów podobało mi się i owszem , ale nie ukrywam, że zależało mi bardziej na pogaduchach ... kawa z serniczkiem była przepyszna mniam , mniam ....

Marzenko lawendy moje ledwo zipią ... mają za mokro , na razie nic tam nie sadzę ...

Karola przesadziłam kulkę do gruntu , do słoneczka i niestety nie dała rady ....

Irenko wianek się robi ...

Śliczna jeżówka
Ogród coli 09:19, 12 wrz 2012

Do góry
coli napisał(a)

Super fotka...
Ogród coli 09:16, 12 wrz 2012

Do góry
Zakupy cebulowe

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:14, 12 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Izuś.. w biegu żyję,. chociaż dziwnym trafem ten bieg nie odchudza nic a nic...

O decou doczytałam. Maila odebrałaś?

Ewuś ja też ... ... odebrałam ... nie odchudzam i buziam ... a fiesz ... benedem narciarkom

Izuś, nie bój.. przycupniemy z grzańcem i będziemy łapać na dole szusujące towarzystwo... ... Grzaniec + oscypek z żurawiną z grylla - i już jesteś w połowie narciarką
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:13, 12 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Spojrzenie na prawo

Niedaleko rosną żurawki - zadomowiły się na nowym miejscu - chyba to był dobry wybór

Tu też super. Ładnie prezentuje się ta żurawka. Ciekawa jestem jakbędzie w przyszłym roku wygladała u Ciebie hakone.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:11, 12 wrz 2012

Do góry

Fajnie, drobnymi kroczkami a do celu...
Zimozielony ogród przy białym domu 09:05, 12 wrz 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Witam Was w nowym wątku o białym domu i jego ogrodzie.

Młoda, fajna rodzina tu mieszka z 12 -to letnim synem (Mati), który na pewno będzie albo ogrodnikiem, albo architektem krajobrazu, ja to wiem Widzę jak się interesuje i jak lubi kwiaty

Wszyscy w tym domu kochają ładne ogrody i dopracowane detale. Mam nadzieję, a raczej to wiem, że ogród im się spodoba. Projekt został zrobiony zimą, realizacja już w toku, jedyną przeszkodą są braki w szkółkach, bo na kopane rośliny jeszcze za wcześnie, a z pojemnikowanych trochę się trzeba najeździć.

Ten ogród ma bogatą historię, bowiem kiedyś podobno był wspaniały, jednak kiedy obecni właściciele postawili dom, okazało się że wszystkie owocowe drzewa i krzewy sa mocno podniszczone i zaniedbane, a co najgorsze rosną chaotycznie porozrzucane po całym przyszłym trawniku i wyglądają niestety...kiepsko.

Panuje mały chaosik Czas ogarnąć go i uporządkować przestrzeń, wprowadzić wodę, kąciki do siedzenia. Zadbać o ładne widoki z okna i tarasu. No i front domu jest nie mniej ważny.

jaka niesamowita różnica, caculko

Fajne to porównanie. Widać ogrom włożonej pracy i ten niesamowity Danusiowy efekt. Macham
Rododendronowy ogród II. 09:04, 12 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Witam bardzo serdecznie. Piękny wątek! Piękny ogród i piękne rh! Mogę zwrócić się o pomoc do eksperta? Bardzo proszę o radę.
Między rosnącymi już od ubiegłego roku rh mam dziurę ok.80 - 90 cm. Czy dobrze będzie jak posadzę tam wiosną Hachmans Charmant ? To słoneczne miejsce. Dadzą radę? Wystarczy im miejsca?
Na zdjęciu te miejsca zaznaczyłam na czerwono.

Pozdrawiam.

Kasiu obawiam się że nie wystarczy bo większośc rh to duże rośliny ale napisz jakie to są gatunki które tam rosną. Co do eksperta to jestem pewnie takim samym jak Ty tylko parę lat wcześniej posadziłam rh i trochę mam doświadczenia z tego powodu.

Pierwszy z prawej to Cunninghams White, potem dalej na lewo Alfred, trzeci opisany tylko jako fioletowy i wielkość jak Alfred, ostatni to Goldbukett.
Takie dziurska tam mam, chciałabym je zapełnić
To może jakieś inne by się nadały? To jest wschód, po prawej południe, więc wali słoneczko aż miło.
Dziękuję za szybką odpowiedź
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:37, 12 wrz 2012

Do góry
Poranny obchód i kilka fotek

Miejsce na maliny:

Funkie z bliska - nie jest to może najpiękniejsza odmiana, ale od Babci i rośnie jak głupia, więc nie wyrzucę

I od wschodniej strony domu, w miejscu po funkiach, posadziłam proso rózgowate (3 szt) i jeżówki - na razie małe, ale za rok powinny kwitnąć (przynajmniej te większe):

Tu największa sadzonka prosa, kwitnąca:

I nareszcie doczekałam sie zawilców - kolejne podejście, bo mają mało charakterystyczne listki które wielokrotnie... wyplewiłam

Miłego dnia! Do roboty!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:18, 12 wrz 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
i od frontu

Juaki dumny "książe" ... tfu tfu oby dobrze rósł.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:18, 12 wrz 2012

Do góry
nebel napisał(a)
Witaj,
widziałam dzisiaj Twoje zmagania na 'zimozielonym' - fantastyczne, skad bierzeszsily na to by jeszcze po takim dniu pisac
A teraz troche dziekciu do miodu te 'dziurki' to slimaki, prawda?
Sebek, od paru lat zmagam sie z opuchlakiem, bez powodzenia...
Przeczytałam,ze dobrym sposobem sa nicienie, ale nie wiem z czym to sie'je' czyli.
czy masz wiedze i doswiadczenie i mozesz mi doradzic - jak skutecznie walczyc z opuchlakiem?
I czy nicienie to na prawde dobry pomysl?
Chciałabym znalezc kogos kto ma doswiadczenie...
Pzdr.ewa

W zimozielonym to nie ja wczoraj pracowałem - tylko Gosia

Te dziury to pewnie przez ślimaki....

Sposób na opuchlaka - mamy o nim wątek - poczytaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/17-opuchlak
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 08:11, 12 wrz 2012

Do góry
kraania napisał(a)
i trochę użytkowej części ogrodu

Super kompostownik
ale na moją produkcję kompostu to "ciut" za malutki
Mój jesienny ogród 07:45, 12 wrz 2012

Do góry
Małgosiu, witaj w moich skromnych progach, mnie też warzywka zaskoczyły i cieszą mnie ogromnie, tym bardziej że po dwu ostatnich deszczowych latach prawie wszystko mi zgniło, miałem tylko fasolkę i cebulę. W tym roku zastosowałem EM-y i Biohumus i wszystko co rośnie, pięknie się udało, gdyż część wygniła mi po czerwcowych ulewach. Widzisz jaki u mnie jest piach, dobrze widać przy selerach i burakach. Ogórki miałem przez 2 miesiące, co mi się jeszcze nie zdarzyło żeby rodziły przez całe lato, nawet teraz gdy są już prawie uschnięte jeszcze rodzą, wczoraj znalazłem dwa miały po17 cm i były super dobre, nie jakaś wata, normalne ogórki szkoda że nie zrobiłem foty, pokaże jeszcze dziś marchew i kabaczki, które osiągają rozmiary monstrualne i są młode, skórka jak u niemowlaczka. Za rok na pewno kupię znów EM-y i jeszcze na zimę poleję po oborniku lub przed zobaczę jak z robotą na ogródku będzie, chodzi żeby było ciepło.
Wiktorio, ładne masz imię. Ja zawszę robię takie grządki, bo jak mnie zalewa woda to warzywa nie stoją bezpośrednio w wodzie ale na dłuższą metę to też nie pomaga ale w tym roku zdało egzamin. Selery wychodzą tak same jak napisała Monte, nic przy nich nie robię, tylko pielę i podlewam konewką. Pokaże foty z tamtego sezonu jak wyglądał warzywnik i jaką później miałem wodę.
ASC, ja w tym roku wszystko mam super. Fasola była tak dorodna że musiałem wbijać patyki bo się przewracała.
Monteverde, brokuły może nie dorodne pewnie dlatego że sucho ale jest bardzo dużo już 3 zupy były i jest na 3 następne albo i więcej i cały czas rosną.
Teraz pokażę foty z ubiegłegom sezonu który zapowiadał się rewelacyjnie a zakończył się beznadziejnie, wszystko stało w wodzie przez czerwiec ilipiec.

Teraz lipcowe gdy stało w wodzie, tak mój warzywnik wygląda gdy leje deszcz.

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 06:43, 12 wrz 2012

Do góry
Nati napisał(a)

Witaj Nati masz śliczny ogród, widać, że bardzo dużo serca w niego wkładasz aa i gratuję dyplomu, super nagroda za ciężki trud
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies