Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 12:31, 26 lis 2012

hanka_andrus napisał(a)
Barbara M--Koszalin Pozdrawia Podbeskidzie i Bielsko! W tym roku odwiedziłam Żywiec.Ale nie trąbiłam, bo było mało czasu i główny plan musiał być zrealizowany.

To ty Haniu podróznik jesteś tyle miejsc w jednym roku odwiedzić.Szkoda ze miałas napiety grafik .Jakie wrazenie z Żywca? pięknie tam prawda? Mam nadzieję ze w Szczyrku tez byłas Niewiele brakowalo a tam własnie stanał by mój dom W sumie dobrze sie stało,, bo kto by mi chłopinę na tą górę wciagał,, on leniwy troszkę zawsze był. Chodzic nie lubi,, gdyby mógl to do sklepu tez wjezdzał by samochodem he,he .Następnym razem zapisz mnie w swym kajeciku i daj znac pstragi zamówię a lasu u mnie i grzybów do woli. Wszystko mam co lubisz. Kuszę cię Haniu a warto sie skusic bo piękne tereny wokół mnie .Słoneczko nadal świeci a noc była jasna i gwiazdy swieciły tak mocno. Lubię tak odkrywac w samotnosci piękno bo w dzień nie mam kiedy. Dziekuje za rózyczkę .Miłego dnia Haniu
hanka_andrus 13:29, 26 lis 2012

Dajanko,jeszcze czasami mnie poniesie w świat..... Bo sama wiesz jak w życiu jest ,skaczesz,fikasz,moment i leżysz na fest!
Korzystam z okazji, bo trzeba mieć trochę fantazji,4 ściany muszą jeszcze na mnie poczekać......
Buziaczki!
BarbaraM 14:23, 26 lis 2012

Jestem,jestem
Mój ogródek możesz zobaczyć "Szewc w dziurawych butach,czyli ogród ogrodniczki"
Jestem co jakiś czas,bo nie mogę się od Was uwolnić,tak mnie wciągnęło
Pracuję pomiędzy wierszami
Przesyłam ci letnią kompozycję na dobry humor

Pozdrawiam serdecznie
wadol 16:42, 26 lis 2012

Moje gratulacje na 100 stronkę. Mój ogród jeszcze w powijakch, nie mam porządnego kwiatka do wklejenia ale gratuluję serdecznie.
Dorota
BarbaraM 17:00, 26 lis 2012

Ja też gratuluję
Milka 17:02, 26 lis 2012

Dajanko, i strzeliła pierwsza setucha
wielkie gratki i serdecznie pozdrawiam

dorkow0 17:34, 26 lis 2012

dajana napisał(a)
Druga w nocy ,, oglądam w spokoju twój ogród ,a ty się pewnie teraz obracasz na drugi boczek Śpij smacznie Dorciu i o pięknych rzeczach śnij

Witaj Danusiu... Spałam szybko i krótko... No ale się wyspałam... Pewnie Twoje życzenie wpłynęło pozytywnie na mnie...
Taka piękna pogoda dzisiaj, a ja nie mogłam iść do ogrodu, bo ważniejsze sprawy były... Może jutro uda się, choć na chwilkę... Kora mi została do wysypania, Hibiskusy do okrycia, róże do wykopania... Może zdążę przed śniegiem...
Janina 17:55, 26 lis 2012

dajana napisał(a)

Faktycznie nie przeczytałam dokładnie.Dużo ludzi zna się osobiście z różnych spotkań i głównie do siebie piszą, też myślałam że będą mi doradzać jak zagospodarować ogródek. A w obecnej chwili zaglądam do innych i podpatruję.Fajnie jak się kogoś zna ze swojego województwa, jak by było jakieś spotkanie ogrodowiska to w grupie łatwiej.Ty kawałek ode mnie mieszkasz bo ja bliżej Bochni [12 km ] do Wieliczki około 20 i do Krakowa 30,ale spotkanie zawsze jest możliwe.

Taka odległośc nie stanowi problemu Janinko .Czy sa blisko ciebie jakieś porzadne szkółki roslin? szukam sporych, zdrowych swierków serbskich 15 szt ale takich co najmniej 1,5 m wysokich no i kilka brzóz tych białych co nie sypia liscmi .Głóg ,jarzębina to poza płot dla ptaszków Teraz rosna tam jakies dziczki i wszystko mi przechodzi przez siatke Wolę wyciąc to dziadostwo i posadzic cos co bedzie pozyteczne . Planów to ja mam całą listę oby mi zycia starczylo i zdrowie dopisywalo Reszta to juz pikus ..
Sama bym kupiła serby ale w okolicy nie widziałam ,słyszałam że koło Wieliczki jest duża szkółka w Krakowie pewnie też.
dajana 18:14, 26 lis 2012

BarbaraM napisał(a)
Jestem,jestem
Mój ogródek możesz zobaczyć "Szewc w dziurawych butach,czyli ogród ogrodniczki"
Jestem co jakiś czas,bo nie mogę się od Was uwolnić,tak mnie wciągnęło
Pracuję pomiędzy wierszami
Przesyłam ci letnią kompozycję na dobry humor

Pozdrawiam serdecznie

Basiu to ja przez przypadek ale dzisiaj u ciebie byłam,, nie zdążyłam nic napisać bo wtargnęłam na Ogrodowisko będąc w pracy .Zdjęć było jeszcze nie wiele ale oczka mi się uśmiechały do tego co ujrzałam Dla mnie to już cudo było nie ogród Widać rękę fachowca nawet schody z moich marzeń były ,jeśli się nie mylę to z podkładów kolejowych Ktoś mi takie obiecał ale jakoś zapomniał Mam miejsce u siebie na takie własnie schody ,nawet dwa miejsca.Zaraz odpiszę wszystkim i raz jeszcze pobiegnę do twego ogrodu .Widzę niezłą parę butów tylko szewca brak Śliczna kompozycja jak się zwą te niebieskie kwiatuszki ?Pięknie dziękuję za odwiedziny Jestem zaszczycona ,,prawdziwy ogrodnik na moim ściernisku to ogromna radość.Lecę bo zagadam cię na śmierć
dajana 18:27, 26 lis 2012

Janina napisał(a)

Faktycznie nie przeczytałam dokładnie.Dużo ludzi zna się osobiście z różnych spotkań i głównie do siebie piszą, też myślałam że będą mi doradzać jak zagospodarować ogródek. A w obecnej chwili zaglądam do innych i podpatruję.Fajnie jak się kogoś zna ze swojego województwa, jak by było jakieś spotkanie ogrodowiska to w grupie łatwiej.Ty kawałek ode mnie mieszkasz bo ja bliżej Bochni [12 km ] do Wieliczki około 20 i do Krakowa 30,ale spotkanie zawsze jest możliwe.

Taka odległośc nie stanowi problemu Janinko .Czy sa blisko ciebie jakieś porzadne szkółki roslin? szukam sporych, zdrowych swierków serbskich 15 szt ale takich co najmniej 1,5 m wysokich no i kilka brzóz tych białych co nie sypia liscmi .Głóg ,jarzębina to poza płot dla ptaszków Teraz rosna tam jakies dziczki i wszystko mi przechodzi przez siatke Wolę wyciąc to dziadostwo i posadzic cos co bedzie pozyteczne . Planów to ja mam całą listę oby mi zycia starczylo i zdrowie dopisywalo Reszta to juz pikus ..
Sama bym kupiła serby ale w okolicy nie widziałam ,słyszałam że koło Wieliczki jest duża szkółka w Krakowie pewnie też.

Będę szukała w naszym regionie ,kiedy znajdę podeśle ci linka . Serby nie dośc że piękne to są jedynymi świerkami które dobrze rosną na wapiennej glebie U mnie jest własnie wapienna Nigdzie nie widzę świerków Same sosny ,buki, graby Chciałam je posadzić z przeznaczeniem na żywopłot bo u mnie bardzo wieje Jestem na górze więc ma prawo Sąsiadów z tej strony nie mam ale chodzi o rośliny One nie lubią przeciągu Ekran dla innych roślin tez byłby z nich fajny .