Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:42, 12 wrz 2014

Do góry
Milena7770 napisał(a)
Ana jest CUDOWNIE !!!!! Już pisałam Ci to nie raz. Ale ta rabata z hortensjami obłędna. Zapisałam w inspiracjach i na pewno odgapię
Ile sztuk tych hortensji masz w tym miejscu ?
6szt tam rośnie z tym że 3 są trzyletnie a 3 sadzone ubiegłej jesieni
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:41, 12 wrz 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Pięknie Ci wszystko rośnie!

Przed tujami rosną hortensje Limelight?
Jakie macie temperatury noce?
Bo Vanilki bardzo się już przebarwiły...
Bardzo mi się podobają hortensje Vanille Fraise, ale chcę tez inne, które dłużej będą trzymać biel.

I mam jeszcze obawy, że jak hortensje tak blisko żywotników posadzę, to te mi wyłysieją. Nie obawiałaś się tego?
Zimą widać łysinę na tujach?

tak przed tujami mam limelight, pói co nie zauważyłam łysienia szmaragdów, ale fakt jest taki, że wiosną mam plan na przemeblunek
U siebie mam 3 odmiany hortensji, więc mogę mówić z doświadczenia o tych które mam... Vanilki, Pinki whinki, Limelight. Z tych trzech Limki są najdłużej białe, ale brzydko zasychają (według mnie) natomiast Vanilki na początku są białe potem stopniowo różowieją aż do buraczka i to ich starzenie jest śliczne

Ostatnie noce były na poziomie 10st, ale wcześniej mieliśmy chyba dwie noce z temp 4st...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:34, 12 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Ana bardzo ci dziękuję za porady odnosnie tulipanów. Muszę pojechac do Biedronki i Lidka, zobaczyć co jest na miejscu i potem ewentualnie domówic.
Mam nadzieje, że u nas Exotic Emperor będzie

byłam dzisiaj u siebie w 3 biedronkach i poprostu czystki... i pomyśleć że trzy dni temu były nie ruszone kartoniki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:32, 12 wrz 2014

Do góry
gardney napisał(a)
Byłam u Ciebie tysiące razy ale dopiero się teraz ujawniłam jako podglądacz mam zamiar obserwować nadal ponieważ twój ogród wciąż się zmienia, ciągle dosadzasz, przesadzasz dopracowujesz. Ciągle coś nowego się dzieje. Uwielbiam

Poza tym ten ogród tak myślę oddaje to jaka Ty jesteś - no po prostu robotna babka i tyle Lubię takich ludzi jak Ty
Gdzieś tam czytałam jak przerzucałaś 4 tony żwirku... Ja na jutro mam zaplanowane dwie przyczepy dachówki do przeniesienia w inne miejsce razem z bratem, bo zakładam trawnik od nowa, czas mnie goni bo to już późno na trawnik, już się miałam poddać że zostawię to na przyszły rok. Zwątpiłam w swoje siły, ale już się zbieram w sobie. Oj ogród to ciężka praca, kto nie spróbował ten nie wie i nie zrozumie, odwaliłaś KAWAŁ DOBREJ ROBOTY

czasami chciałabym być księżniczko i nic nie robić ale się nie da... nie lubię prosić i pokazywać palcem. Wychodzę z założenia, ze samo się nie zrobi i jak trzeba coś zrobić to czy mi się chcę czy nie mus to zrobić i już
Tak było z tym żwirem... na początku zagoniłam do pomocy syna ale że robił nie po mojemu to go pognałam i robiłam sama...
Staram się by ogród odzwierciedlał mnie myślę że się udaję...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:27, 12 wrz 2014

Do góry
kamasja napisał(a)
Ana w Auchanie widziałam dzisiaj czosnki duże pojedyncze cebulki po 12 zł to dużo czy mało?
dużo, w biedronce czy lidlu za tę kwotę kupisz 3szt (jeśli Ci się uda upolować oczywiście)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:26, 12 wrz 2014

Do góry
słuchajcie, grupowo dziękuję wszystkim za słowa zachwytu (nie chcę nabijać postów) na pytania natomiast odpowiem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:23, 12 wrz 2014

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:19, 12 wrz 2014

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:14, 12 wrz 2014

Do góry
z góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:45, 12 wrz 2014

Do góry
Danusiu sorki, że tutaj, ale jest tyle wątków o szmaragdach, że ja nie wiem gdzie zapytać czy można je jeszcze ciachnąć czy już za późno?
U BusyBee w ogródku... 15:12, 12 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a jeszcze takie coś mi wpadło do głowy
ciemne bordo ciemny rozchodnik, jaśniejszy żurawki. Trzeba wziąść pod uwagę że rozchodnik potrzebuje wiosną troszeczkę czasu by zdobić liśćmi wówczas byłyby żurawki przed nim. W Rozchodnikach możesz wsadzić cebule. Jak zprzekwitną wyjdzie rozchodnik i zasłoni zasychające liście

A i proszę nie zwracać uwagi na bazgroły bo ja nie umiem rysować na komoie to taki zarys tylko
aaaa i weź pod uwagę, ze wiosną będziesz tam miała pusto jak trawy zetniesz, a hortki będą miały gołe badylki

Świetny plan, tez planuje pod rozchodnikami żurawki nawet jak kwitną to jest taki widoczny "badylek" a dywanik z żurawek by je zasłonił
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:05, 12 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Moj M w tygodniu sypnął nawóz jesienny , kolor trawy jest rewelacyjny!!!

Na pytania odpowiem wieczorem

a mozna wiedziec jaki to nawóz, my sialismy trawe chyba winbledon tak sie chyba nazywal ale przydaloby sie troche go ożywic ale najpierw trzba go ostrzyc
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:40, 12 wrz 2014

Do góry
Moj M w tygodniu sypnął nawóz jesienny , kolor trawy jest rewelacyjny!!!

Na pytania odpowiem wieczorem
U BusyBee w ogródku... 13:22, 12 wrz 2014

Do góry
a jeszcze takie coś mi wpadło do głowy
ciemne bordo ciemny rozchodnik, jaśniejszy żurawki. Trzeba wziąść pod uwagę że rozchodnik potrzebuje wiosną troszeczkę czasu by zdobić liśćmi wówczas byłyby żurawki przed nim. W Rozchodnikach możesz wsadzić cebule. Jak zprzekwitną wyjdzie rozchodnik i zasłoni zasychające liście

A i proszę nie zwracać uwagi na bazgroły bo ja nie umiem rysować na komoie to taki zarys tylko
aaaa i weź pod uwagę, ze wiosną będziesz tam miała pusto jak trawy zetniesz, a hortki będą miały gołe badylki
U BusyBee w ogródku... 13:14, 12 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ooooo znaczy się będzie rozchodnikowo

jak tak kuszą no to mus
U BusyBee w ogródku... 13:10, 12 wrz 2014

Do góry
ooooo znaczy się będzie rozchodnikowo
Ogród z lustrem 09:25, 12 wrz 2014

Do góry
po pierwsze nie mam przebiśniegów (lol-mus mieć)
po drugie wszystko mi się podoba
Brzózki w trawniczku hmmm słodziaszki, mój sąsiad by powiedział "a kto to będzie grabił?"
Możesz przekazać właścicielom że pół Polski im pozytywnie zazdrości ogródeczka
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:01, 12 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Jeśli tylko będę mogła pomóc, pomogę Plac projektowałam a firma go wykonała, niestety nie mam namiarów, umknęły mi a nie myślałam wtedy by zapisywać...

Stworzyłaś piękny plac zabaw dla swoich dzieci.
Jeżeli być miała jakieś szkice / projekt to bardzo byłabym wdzięczna za pomoc
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:18, 11 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

To niesprawiedliwe jak można mieć tak pięknie designersko. Twój ogród można oglądać z zapartym tchem o każdej porze roku. A dzieciaki cudniaste - to tak na marginesie jakbyś kiedyś szukała synowych
U BusyBee w ogródku... 22:45, 11 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
rozchodnik ładnie wygląda z rozplenicami ale tam masz za ciasno weź pod uwagę, że rozplenice zabiorą ci średnio po 70-100cm (zależnie od odmiany), a rozchodnik fajnie wygląda w masie Ostatnio widziałam fajnego ciemnolistnego rozchodnika, a może ten pasek który pomalowałam na czerwono cały wypełnić takim ciemnym rozchodnikiem, i tam też nabazgrałam taki zielony krzaczek(rozplenica) będzie wchodziła w rozchodniki a linia dzieląca gatunki nie będzie taka 'dosłowana'
A jak chcesz coś dać w rozplenice to może jakieś jeżówki...

Rozplenice to hameln...coś chciałam pomiędzy.....dla koloru, ale jeśli żurawki po lewej taką dużą grupą, to już nie w rozplenicach, bo za dużo...
Rozchodniki same wysokie widuję, mogę je ewentualnie po prawej...a przed nimi kilka sztuk czegoś niskiego, jako wykończenie przy trawniku...pewnie trawki...

Ana dziękuję za pomysły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies