tak przed tujami mam limelight, pói co nie zauważyłam łysienia szmaragdów, ale fakt jest taki, że wiosną mam plan na przemeblunek
U siebie mam 3 odmiany hortensji, więc mogę mówić z doświadczenia o tych które mam... Vanilki, Pinki whinki, Limelight. Z tych trzech Limki są najdłużej białe, ale brzydko zasychają (według mnie) natomiast Vanilki na początku są białe potem stopniowo różowieją aż do buraczka i to ich starzenie jest śliczne
Ostatnie noce były na poziomie 10st, ale wcześniej mieliśmy chyba dwie noce z temp 4st...
czasami chciałabym być księżniczko i nic nie robić ale się nie da... nie lubię prosić i pokazywać palcem. Wychodzę z założenia, ze samo się nie zrobi i jak trzeba coś zrobić to czy mi się chcę czy nie mus to zrobić i już
Tak było z tym żwirem... na początku zagoniłam do pomocy syna ale że robił nie po mojemu to go pognałam i robiłam sama...
Staram się by ogród odzwierciedlał mnie myślę że się udaję...
a mozna wiedziec jaki to nawóz, my sialismy trawe chyba winbledon tak sie chyba nazywal ale przydaloby sie troche go ożywic ale najpierw trzba go ostrzyc
a jeszcze takie coś mi wpadło do głowy
ciemne bordo ciemny rozchodnik, jaśniejszy żurawki. Trzeba wziąść pod uwagę że rozchodnik potrzebuje wiosną troszeczkę czasu by zdobić liśćmi wówczas byłyby żurawki przed nim. W Rozchodnikach możesz wsadzić cebule. Jak zprzekwitną wyjdzie rozchodnik i zasłoni zasychające liście
A i proszę nie zwracać uwagi na bazgroły bo ja nie umiem rysować na komoie to taki zarys tylko
aaaa i weź pod uwagę, ze wiosną będziesz tam miała pusto jak trawy zetniesz, a hortki będą miały gołe badylki
po pierwsze nie mam przebiśniegów (lol-mus mieć)
po drugie wszystko mi się podoba
Brzózki w trawniczku hmmm słodziaszki, mój sąsiad by powiedział "a kto to będzie grabił?"
Możesz przekazać właścicielom że pół Polski im pozytywnie zazdrości ogródeczka
To niesprawiedliwe jak można mieć tak pięknie designersko. Twój ogród można oglądać z zapartym tchem o każdej porze roku. A dzieciaki cudniaste - to tak na marginesie jakbyś kiedyś szukała synowych
Rozplenice to hameln...coś chciałam pomiędzy.....dla koloru, ale jeśli żurawki po lewej taką dużą grupą, to już nie w rozplenicach, bo za dużo...
Rozchodniki same wysokie widuję, mogę je ewentualnie po prawej...a przed nimi kilka sztuk czegoś niskiego, jako wykończenie przy trawniku...pewnie trawki...