Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 20:41, 12 wrz 2014

Malgosik napisał(a)
Pięknie Ci wszystko rośnie!

Przed tujami rosną hortensje Limelight?
Jakie macie temperatury noce?
Bo Vanilki bardzo się już przebarwiły...
Bardzo mi się podobają hortensje Vanille Fraise, ale chcę tez inne, które dłużej będą trzymać biel.

I mam jeszcze obawy, że jak hortensje tak blisko żywotników posadzę, to te mi wyłysieją. Nie obawiałaś się tego?
Zimą widać łysinę na tujach?

tak przed tujami mam limelight, pói co nie zauważyłam łysienia szmaragdów, ale fakt jest taki, że wiosną mam plan na przemeblunek
U siebie mam 3 odmiany hortensji, więc mogę mówić z doświadczenia o tych które mam... Vanilki, Pinki whinki, Limelight. Z tych trzech Limki są najdłużej białe, ale brzydko zasychają (według mnie) natomiast Vanilki na początku są białe potem stopniowo różowieją aż do buraczka i to ich starzenie jest śliczne

Ostatnie noce były na poziomie 10st, ale wcześniej mieliśmy chyba dwie noce z temp 4st...
ana_art 20:42, 12 wrz 2014

Milena7770 napisał(a)
Ana jest CUDOWNIE !!!!! Już pisałam Ci to nie raz. Ale ta rabata z hortensjami obłędna. Zapisałam w inspiracjach i na pewno odgapię
Ile sztuk tych hortensji masz w tym miejscu ?
6szt tam rośnie z tym że 3 są trzyletnie a 3 sadzone ubiegłej jesieni
Agania 20:43, 12 wrz 2014

Ann zaczynam swoją przygodę z tulipanami zarażona od Ciebie i Marzenki, chcę ci donieść, że zdobyłam z Biedro Egzotic, zaczynam swoją przygodę z tulipanami, mam ich troszkę po 50szt cebul i ciągle za mało, skupiam się tylko na nim i na Queen of nigth, przyjdziesz doradzić...co i jak, chodzi o to, że u mnie inaczej jak u Ciebie, bardziej naturalistycznie nie chcę
ich pomieszać, ale 3 barwy pasujące do siebie kolorystyczne chciałabym utrzymać razem i plamę powiększać, masz na to sposób, żeby wykopując nie pomieszać cebul? Potrzebuję żelażnych reguł...pomożesz

Tylko proszę nie śmiej się ze mnie z tej pięćdziesiątki
Majena 20:47, 12 wrz 2014

Ana łooołł az mi serce zabiło na widoki twoje cudnie!!!Pewnie ilość roślin w twoim ogrodzie niejestes w stanie doliczyć się?
ana_art 20:47, 12 wrz 2014

Milena7770 napisał(a)
Ana mam do Ciebie jeszcze pytanie odnośnie żurawek.
Ja wiosną kupiłam jakieś ciemne bordowe, które zaczęły po jakimś czasie marnieć, potem usychać. Podejrzewałam nornice, bo mam, ale tam nie dotarła. Opuchlaki, ale wyciągłam ta marną i korzenie raczej były ok. Z 6 sztuk ostały się dwie, które niby żyją, ale też szału nie ma. Czy im jest po prostu źle w tym miejscu, przenieść je w inne ? Czy coś z nimi działać ?
Jaką odmianę masz przed tymi rozchodnikami przy Vanilkach? Czy ona nadaje się do słońca?

spróbuj przenieść, w zasadzie nic nie tracisz, skoro marnieją trudno powiedzieć co może im dolegać, może za mało wody...
Przed Vanilkami jestSouth Comfort, tam jest pełne słońce i delikatnie przypala im liście. W pełnym słońcu bez uszczerbku rosna u mnie Georgia Peach, Berry
Za Vanilkami są Miskanty Gracilimus
ana_art 20:48, 12 wrz 2014

aajja napisał(a)

Stworzyłaś piękny plac zabaw dla swoich dzieci.
Jeżeli być miała jakieś szkice / projekt to bardzo byłabym wdzięczna za pomoc
niestety nie mam, jak został zrobiony wszystko wyrzuciłam, nie lubię magazynować zbędnych rzeczy.
aajja 20:55, 12 wrz 2014

ana_art napisał(a)
niestety nie mam, jak został zrobiony wszystko wyrzuciłam, nie lubię magazynować zbędnych rzeczy.

tak samo jak ja - co niepotrzebne wyrzucam
Jak będziemy wiosną przystępować do realizacji będę się sugerować Twoimi zdjęciami oraz innym pomysłem na plac zabaw który miałam zanim zobaczyłam Twój
ana_art 21:01, 12 wrz 2014

aaasiunia24 napisał(a)
witam musze niestety powiedziec ze az mnie sciska jak widze taki piekny ogrod i jak sobie przypomne moje otoczenie domu bo nie mozna tego nazwac ogrodem

muszę sie wypowiedziec odnosnie zawijaska ze on byl dla mnie przykladem do zrobienia tej rabaty nad którą teraz dumam a tu nastąpila zmiana konzepcji i co, znowu jest pieknie i co ja mam teraz zrobic

kochana wróć na początek mojego wątku, przejrzyj kilka pierwszych stron... efekt jaki jest teraz to wynik wieeeelu godzin ciężkiej ale przyjemnej pracy przez ostatnie dwa lata. Czasami metodą prób i błędów, wielokrotnego przesadzania...
Madzenka 21:01, 12 wrz 2014

Ana chyba aktualnie najbardziej lubię półkole przy tarsie z widokiem na hortensje

Moja Droga wpadam z pytaniem. Czy jesteś zadowolona z zastowania nicieni u siebie. Wiem, ktore kupowałaś, bo ja inne. I dlatego pytam czy wytłukłaś to cholerstwo, czy miałaś opuchlaki w tym sezonie i czy będziesz powtarzać zabieg?
U mnie padły po nicieniach na dwóch tabatach ale miałam fulll w innym miejscu gdzie nie zostosowałam nicieni....

Myślę o zakupie w październiku tych zimnych nicieni...
ana_art 21:02, 12 wrz 2014

Gabisia napisał(a)
Anetko, ogród cudny, cudny, cudny!
Ale i tak ze wszystkich zdjęć najpiękniejsze jest to, na którym widać Wasze trzy uśmiechnięte pysie
O takiej rodzince zawsze marzyłam, ale udało mi się mieć jedynie jednego chłopaka…
Ale za to super fajowego

Podziwiam Cię, nie tylko za ogrodowe aspekty

ja czasami siebie też podziwiam, a za chwilę wpadam w czarną dziurę i już się nie podziwiam