Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 20:14, 12 wrz 2014

z góry

aajja 20:17, 12 wrz 2014

Azotu jesienią się nie daje, można dać jakiś NPK o niskiej zawartości azotu np. Tarnogran, Polifoska 4, 5 lub Max a czasami można dostać nawozy bez azotu same PK typu Agrofoski.
Taniej wychodzi kupić w miejscach gdzie rolnicy zaopatrują się w nawozy niż w ogrodnictwie. Świetny nawóz to Yara Mila Corn - ma skład chyba 7-20-28 i mikro - makro - elementy ale ja go używałam w czerwcu po powrocie z urlopu kiedy trawa przez tydzień nie była podlewana i mi uratował ten nawóz trawnik. Opakowania też wygodne bo 25kg a tamte niestety pakowane są po 50kg.
ana_art 20:19, 12 wrz 2014

aajja 20:21, 12 wrz 2014

Ana cudowna porcja zdjęć

A te kule w rabacie przed domem to przypadkiem nie są z szamotowe?
ana_art 20:23, 12 wrz 2014

ana_art 20:26, 12 wrz 2014

słuchajcie, grupowo dziękuję wszystkim za słowa zachwytu (nie chcę nabijać postów) na pytania natomiast odpowiem
ana_art 20:27, 12 wrz 2014

kamasja napisał(a)
Ana w Auchanie widziałam dzisiaj czosnki duże pojedyncze cebulki po 12 zł to dużo czy mało?
dużo, w biedronce czy lidlu za tę kwotę kupisz 3szt (jeśli Ci się uda upolować oczywiście)
ana_art 20:32, 12 wrz 2014

gardney napisał(a)
Byłam u Ciebie tysiące razy ale dopiero się teraz ujawniłam jako podglądacz mam zamiar obserwować nadal ponieważ twój ogród wciąż się zmienia, ciągle dosadzasz, przesadzasz dopracowujesz. Ciągle coś nowego się dzieje. Uwielbiam

Poza tym ten ogród tak myślę oddaje to jaka Ty jesteś - no po prostu robotna babka i tyle Lubię takich ludzi jak Ty
Gdzieś tam czytałam jak przerzucałaś 4 tony żwirku... Ja na jutro mam zaplanowane dwie przyczepy dachówki do przeniesienia w inne miejsce razem z bratem, bo zakładam trawnik od nowa, czas mnie goni bo to już późno na trawnik, już się miałam poddać że zostawię to na przyszły rok. Zwątpiłam w swoje siły, ale już się zbieram w sobie. Oj ogród to ciężka praca, kto nie spróbował ten nie wie i nie zrozumie, odwaliłaś KAWAŁ DOBREJ ROBOTY

czasami chciałabym być księżniczko i nic nie robić ale się nie da... nie lubię prosić i pokazywać palcem. Wychodzę z założenia, ze samo się nie zrobi i jak trzeba coś zrobić to czy mi się chcę czy nie mus to zrobić i już
Tak było z tym żwirem... na początku zagoniłam do pomocy syna ale że robił nie po mojemu to go pognałam i robiłam sama...
Staram się by ogród odzwierciedlał mnie myślę że się udaję...
ana_art 20:34, 12 wrz 2014

bdan napisał(a)
Ana bardzo ci dziękuję za porady odnosnie tulipanów. Muszę pojechac do Biedronki i Lidka, zobaczyć co jest na miejscu i potem ewentualnie domówic.
Mam nadzieje, że u nas Exotic Emperor będzie

byłam dzisiaj u siebie w 3 biedronkach i poprostu czystki... i pomyśleć że trzy dni temu były nie ruszone kartoniki
bdan 20:37, 12 wrz 2014

Niestety u nas też nie ma, może jeszcze się pojawią
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies