Galimatias musi odejść !
Czekam na nowy rozdział mojego ogrodu
Zaczęłam pisać pierwszą kartkę Jak skończę - rozpocznę nowy wątek Wtedy i podpis się znajdzie
Anitko, ile szerokości ma ta rabata? Piękna jest I czy Ty masz tam słońce? Bo na pierwszym planie to lawenda chyba, a ona lubi słoneczne stanowiska podobno.
A Kondziowa rabata świetna! Bardzo lubie kopytnik, ciesze się, że coraz więcej osób docenia jego piekno
Gratuluję daru przycinania, to nie stożkopodobny bukszpan ale to prawdziwy ztożek sie zrobił i to jaki gęsciutki!
Ile czasu go już samodzielnie podcinasz na stożek?
Iza... ja kcesz na ten Dolony Śląsk ze mną.. to musisz ..... patrz jaka wypasiona ekipa się szykuje
Sprzęcik dla Ciebie porzycze Jaki tylko numer nózki masz.... oczywiscie odp. na pw...
Mózg też Ci tak zlasuję, że o strachu zapomnisz A tym co sie mieli odwagę śmiać z Twoich wyczynów.. to pokażesz jeszcze
Od siebie kilka kilometrów mam taką góreczkę ( i inne też.. do jazdy dla mnie się nie nadają, ale do nauki jak najbardziej)...... i pani w wieku stateczniejszym niż Twój....... pierwszy wieczór i patrz jak samodzielnie w drugiej godzince śmiga....
Teraz już tylko wymienia nartki na lepsze i jeżdzi samodzielnie...
Fajnie, dzięki za fotkę. Właśnie do Ciebie się wybierałam podglądnąć, bo myślę gdzie posadzić trawki od Ciebie i te kupne. A tu masz, już gotowe podpowiedzi
Jesteście wspaniali na tym forum.
Poszerzy mi się nowa rabata.....
Witam wszystkich Szanownych Gości, którzy zechcą do mnie zajrzeć bardzo uprzejmie i jeszcze ciepło Przyznam, że jestem "lekko" zdezorientowana tym, co dzieje się w Ogrodowisku i stwierdzam, że po tygodniu nie jestem w stanie wrócić do normalności i bieżącego ogarnięcia wszystkich wątków mam nadzieję, że uda mi się powrócić do określonego rytmu.
A tymczasem gorące pozdrowienia lecz z pierwszymi objawami nadchodzącej jesieni
Jesienne kolory , śliczna dekoracja
I pomyśleć że ja przed poznaniem ogrodowiska uważalam że doniczki to wątpliwa dekoracja , a teraz ..... ale to forum zmienia poglądy.
Witaj Marzenko, Piwniczka i cała reszta super, Widoczki powalające na kolana,
Kosodrzewinka jest zjawiskowa,
ja bym zrobił tak: na wiosnę jak zacznie się budzić z zimowego snu, powyłamuj wszystkie środkowe (największe) odrościki, potem poczekaj aż puszczą pozostałe, jak będą miały kilka cm. wyłam je do połowy i już na ten rok wystarczy. Potem sprawdzaj czy jakiś przyrost nie wychyla się za bardzo, jeśli tak to go przełam i czekaj, i tak przez kilka lat, obserwuj drzewko i jeśli uznasz że można poprawić kształt, wyginając, naciągając to zrób to, przy wyginaniu uważaj bo to kruche drzewko, można je przed wygięciem troszkę ponaginać jakby pomasować by było bardziej elastyczne i dopiero potem giąć. powodzenia
Pozdrawiam serdecznie.
Właśnie dostałem teraz paczkę z irysami pumilo, od Władzi z FO Info.
Profesjonalnie zapakowane i opisane. i od razu posadzone
W między czasie zobaczyłem pięknie wybarwioną gałązkę lipy. Teresko, to dobrze że się nie stresujesz bo to nie zdrowo. Ja swojej trawy nigdy nie podlewam teraz jest zielona ale 5 tydzień nie koszona..Dzisiaj poszedłem narwać ogórków do śniadania, to jeszcze taakie
byki rosły a ogórki prawie suche.