Ogród nad Rozlewiskiem
05:32, 15 paź 2012
Żeby nie było, że Rozlewisko to jedynie relaks i odpoczynek, pokażę, co ostatnio robiłam w ogrodzie
Usuwałam darń pod rabaty.
W ogrodzie, przed świerkami:
Będą tu rosły horti, tak planuję, zobaczymy, czy zdania nie zmienię
.
Powinna być szersza ta rabata, ale tylko tyle zrobiłam, bo M. protestował. Chce mieć działkę bezobsługową
Poszerzę przy kolejnej bytności
A tu - rabata przed ogrodzeniem, przy ulicy
Posadzę tu aksamitki. Jestem nimi zauroczona, nie znam innych kwiatów, które kwitłyby cały sezon od początku maja do samych mrozów! Posadziłam je w majowy weekend, malutka rozsada była, ale już pąki kwiatowe miała.
A tak pięknie, niestrudzenie kwitły dwa tygodnie temu:
Na pierwszym planie perowskia i miskant kleine-coś-tam.
Robiłam kanciki:
Proszę nie zwracać uwagi na totalny rozgardiasz na tej rabacie, nie uporządkowałam jej, bo wysiały się tam goździki brodate, malutkie siewki były i szkoda mi ich było wypielić.
Usuwałam darń pod rabaty.
W ogrodzie, przed świerkami:
Będą tu rosły horti, tak planuję, zobaczymy, czy zdania nie zmienię
Powinna być szersza ta rabata, ale tylko tyle zrobiłam, bo M. protestował. Chce mieć działkę bezobsługową
Poszerzę przy kolejnej bytności
A tu - rabata przed ogrodzeniem, przy ulicy
Posadzę tu aksamitki. Jestem nimi zauroczona, nie znam innych kwiatów, które kwitłyby cały sezon od początku maja do samych mrozów! Posadziłam je w majowy weekend, malutka rozsada była, ale już pąki kwiatowe miała.
A tak pięknie, niestrudzenie kwitły dwa tygodnie temu:
Na pierwszym planie perowskia i miskant kleine-coś-tam.
Robiłam kanciki:
Proszę nie zwracać uwagi na totalny rozgardiasz na tej rabacie, nie uporządkowałam jej, bo wysiały się tam goździki brodate, malutkie siewki były i szkoda mi ich było wypielić.