Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 11:12, 27 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko , Haniu,Elizko miło że do mnie zajrzałyście . U mnie pogoda brzydka,pada drobny śnieg i strasznie jest wilgotne powietrze . Temp około zera stopni. Tak wyglądał ogród o godz7.30

a tak teraz

Pozdrawiam Was serdecznie.

U mnie też zero, ale deszcz ze śniegiem, wilgotność okropna, brrr...okropnie, ale ma się poprawić i co najdziwniejsze najcieplej w Rzeszowie
niezbyt mnie nastraja ta biel, wolałam kaskadę poprzednich kolorów

Ta strefa ciepła zmienia swoje położenie . Dawniej najcieplej było u was , potem był Tarnów a teraz Rzeszów. Nie ma sie co dziwic bo czytałam ze bieguny zmieniają swoje położenie i jeden się przesunął niewiele ale drugi o 2900 km to juz nie jest byle co.
Rajski ogród Ani 11:08, 27 paź 2012

Do góry
Witam w pochmurną, wietrzną sobotę, śniegu na szczęście nie ma ale ziąb okropnisty a ja zaplanowałam wyjazd na groby najbliższych , trzeba i tam uprzątnąć liście...
Smutny obrazek bez słoneczka
na fotce widać słup i wokół słupa posadziłam bluszcz winobluszcze i wiciokrzew i nie wiem dlaczego nie chcą piąć się po słupie, siedzą w ziemi i wyrosły tylko na wys. 1m, a posadziłam je 2 lata temu, może ktoś wie jaka przyczyna?

Ogródek Goniak 11:05, 27 paź 2012

Do góry
Niespodziewany atak zimy w ogrodzie, szok !!!

Po raz pierszy widzę śnieg na lściach katalpy.
Rododendronowy ogród II. 11:03, 27 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko , Haniu,Elizko miło że do mnie zajrzałyście . U mnie pogoda brzydka,pada drobny śnieg i strasznie jest wilgotne powietrze . Temp około zera stopni. Tak wyglądał ogród o godz7.30

U mnie też zero, ale deszcz ze śniegiem, wilgotność okropna, brrr...okropnie, ale ma się poprawić i co najdziwniejsze najcieplej w Rzeszowie

Irenko...wcale nie najdziwniej...tylko najnormalniej..... u nas najczęściej jest najlepsza pogoda Chociaż strefa klimatyczna gorsza niż Twoja........
Bogdziu.. jak to zobaczyłam to aż brzydko powiedziałam......... aż mnie ciarki przeszły i dreszcze..... u mnie tylko leje deszcz ..bardzo intensywnie, co dla ogrodu przed zimą i przy mojej suszy w ogrodzie jest zbawienne i jak najbardziej wskazane...... przy drzewach i krzewach sucho, że łopaty nie wbije.. do podlania za dużo
Dla odmiany czas na zmiany... 11:02, 27 paź 2012

Do góry
beta napisał(a)
wiadomość sprzed chwili -gradobicie
ratuj się kto może

Beatko, okropne gradobicie, ale w tle fajnie wygląda ta twoja szopa, ładne kolory i chyba juz obsadzone zgodnie z planowaniem
Ogród w Holandii 11:01, 27 paź 2012

Do góry

Ogród w Holandii 10:57, 27 paź 2012

Do góry
O la boga, już 400, wielkie gratki Agata
Początki w Kruklandii 10:56, 27 paź 2012

Do góry
Ewo...oglądałam wszystkie wcześniejsze propozycje, cały swój wątek przejrzałam od początku i jakoś nic mnie nie zadowala
Chyba muszę jednak pobiegać z tym wężem, bo na papierze i tak jest inaczej niż w realu.

A mam narazie tylko to co zaznaczone na czerwono.
Góra do zmiany...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:46, 27 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

detale na patio; szkło zwyczajne malowane przez córkę, jak była nastoletnia dziewczyną

Świetny pomysł na ozdobienie butelek i słoików. Kreatywną córkę masz.
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 10:40, 27 paź 2012

Do góry
Betysiu, ,tę odpowiedzialność trzeba rozłożyć na wszystkich,kto w ciepłe kraje wybywa,choć na chwilę,więc nie przejmuj się nawałem obowiązków.
Ale oczywiście regularność wpisów do porannej kawy ,jak najbardziej pożądana!
Miłego weekendu z rodziną.

Dla ciebie kwiatki ,które rozpoczynają wiosnę ,i....kończą jesień.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:35, 27 paź 2012

Do góry
No, nie fotomontaż tylko zachodzące słońce takie efekty wywołało.
Czereśnia najłądniejsza, gdy kwitnie, a za nią granatowe burzowe niebo. Nie mam takiego zdj. bo do tej pory tylko obserwowałam, a od tego roku dopiero więcej fotografuję. Ale wstawiam jak kwitnie, tylko chwilę to trwa i nie zawsze trafi się w tym czasie takie niebo. W tym roku nie udało się tego uchwycić.

Rododendronowy ogród II. 10:20, 27 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

a tak teraz

Mój jesienny ogród 10:09, 27 paź 2012

Do góry
Witam wszystkich, Mira rozsyłałem hosty, irysy, zimowity, goźdźiki, miskantay. I tkie tam różności.
Basiu, kładłem szmatę pod truskawki dużo mniej roboty prawie nie ma pielenia.
Asc, pozazdrościłem Bogdzi buków i pomalowałem brzozy w lesie i swoje lipy al taki boski widok jest o wschodzie słońca.
Monteverde, dzięki za info ja o ambrowcu wiem dużo ale odmian nie znam.
Majka, ciesze się że dotarło przed sobotą trochę się bałem że nie dojdzie ale 3 paki na 5 doszło, Sadzonki bym miał jeszcze większe ale miałem ostatnia stówę i musiałem się wyrobić z kasą. Najlepiej jest jeździć wtedy można poszaleć, ja w niedziele przywiozłem turzycę palmowa która ważyła 20 kg. Przy okazji i Ty się załapałaś na nia, tylko Ell się nie zmieściła. Zrobiłem sobie kilka sadzonek z niej. Przywiozłem też wielką karpę marcinka.
Moniko, Ja też lubię nasze zmiany, choć za zimą nie przepadam to jakoś trza z nią żyć, na swój sposób też jest piękna. Zrobię Ci fotki nie ma problemu ale teraz puszczę z wtorku bo muszę je najpierw zrobić. Drzewa są już spore to i cieszą swoim widokiem, mają około 20 lat.
Bogdziu, pozazdrościłem Ci Twojego zachodu i pokazałem swój wschód Na Kanadę jeszcze troszkę musicie poczekać wyjazd 7 a i na miejscu trza się zaaklimatyzować . Pokazywać na pewno będę. Zdjęcia na pewno będą super bo i okolica pzepiękna. Kupiłem na wyjazd nowe szkło z AF to będę miał trochę wygody ale swoja lufę też zabieram, tam są takie przestrzenie że bez niego ani róż. U mnie zima się zrobiła już jest 2 cm puchu zrobię dla Was fotki z pierwszego śnigu.

Rododendronowy ogród II. 09:45, 27 paź 2012

Do góry

a tak teraz

Wichrowe wzgórze 09:39, 27 paź 2012

Do góry
grembosia napisał(a)

Coraz mniej czasu będę miała w najbliższych dniach. Zostawiam więc porcję fotek
Pompon Flower Circus

Niesamowity ogród i te róże, a te to już mistrzostwo świata!

Dziękuję
Masz rację - ta róża jest wyjątkowa
Wichrowe wzgórze 09:30, 27 paź 2012

Do góry
Dasiu, Sebku - dziękuję Wam Ja wielkiej wagi nie przywiązuję do ilości stron, ale faktem jest, że każda setka uzmysławia jak ucieka czas. Wydaje mi się, że dopiero się zalogowałam na ogrodowisku, a tu już minęło 100 stron wpisów. Dziękuję Wam za odwiedziny

Ogródek Hanusi po zimie 09:21, 27 paź 2012

Do góry
Haniu,
gratuluję wnusi szybko nadrobi, zobaczysz i będzie silną, wspaniałą dziewczynką
gratuluję też 700 !

u nas pada mokry śnieg, na termometrze od wczoraj -1 do teraz +1, to już zima, nie ma rady na to
ale grzać się będziemy w cieple ogrodowiskowych przyjaciół i przetrzymamy do wiosny!

Mój mały raj na ziemi :) 09:15, 27 paź 2012

Do góry
a takie cudo od Danusi cieszy me oczka

jest tak niezwykły, że napatrzeć się nie mogę i chciałabym aby w ogrodzie mi takie rosły.....
Mój mały raj na ziemi :) 09:13, 27 paź 2012

Do góry
jak wspomniałam wczoraj wieczorem było -1, a od rana (a może nocy....kto wie) śnieg mokry sypie.....
zasypało taras (suszyłam świece i inne drobiazgi do schowania...)

zmoczyło podjazd.....

i otula moje dekoracje przed wejściem

dobrze, ze wczoraj popracowałam w ogrodzie, bo dzisiaj nikt mnie tam nie wypędzi ! brrr
dzisiaj kominek i herbatka z imbirem
ogrodoweimpresjejolki 09:12, 27 paź 2012

Do góry
Temperatura koło zera, ale śnieg oglądam tylko na tv.
Dzisiaj u nas zakręcają wodę, wiec M. musi jechać zdemontować krany. Zabiorę się z nim pewnie na krótko i to jak w klasyku kina czyli w samo południe

Powoli trzeba przygotowywać się do rozstania z działką do wiosny. Na szczęście blisko będą miała Wasze ogrody

Aksamitka, wierna towarzyszka do końca sezonu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies