Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 21:17, 22 lis 2012

Super pomysł! Muszę odszukać tę rabatę u Ciebie i zobaczyć co tam posadziłaś nie mogę się doczekać następnego sezonu!!

pozdrawiam!
popcorn 21:19, 22 lis 2012

ewalm napisał(a)

ech, ja zwykle nie wytrzymuję początkiem grudnia i najpóźniej w połowie choinka ubrana za to początkiem stycznia już ją rozbieram, bo nie lubię jak długo stoi i się kurzy - zresztą już nie ma na co czekać...
pozdrawiam!

A to tak po niemiecku robisz
Ale na razie tu jeszcze nie ubrane.

hihi, się porobiło pozdrawiam!
ka1sia 21:25, 22 lis 2012

Czytam Karolinko, że nie możesz doczekać się wiosny Ja też to mam
Ale Ci zazdroszczę tego koncertu, mnie mąż ciągle tylko do filharmonii zaprasza , inna sprawa, że chodzę tam nie bez przyjemności Ale Stinga też bym posłuchała... Pozdrawiam, Kasia
bacowa 21:26, 22 lis 2012

Ozz napisał(a)
U nas się tradycyjnie ubiera dopiero 24 Ale za to dekoracje balkonowo-okoliczne urządzamy wcześniej

Zgadzam się z Ozz , choinkę ubiera się 24 ,taka tradycja , ale to tylko chyba na południu Polski , mój tata rankiem 24 szedł do lasu po "smrecka " i wtedy ubieraliśmy ,i choinka musiała stać do 2 lutego .
monteverde 23:59, 22 lis 2012

U nas na Warmii też tradycja ubierania choinki 24 , pamiętam mama zawsze pichciła w kuchni a dzieci z tata ubierały choinkę i tak zostało do dzisiaj przynajmniej u mnie

Karolka doczytałam u Vity , że masz problem z agapantem przesyłam linka jak postępować aby kwitł
http://naradka.wordpress.com/2010/11/16/agapant/ pozdrawiam
popcorn 08:24, 23 lis 2012

Kasia - dzisiaj Sting gra w Stambule - trochę daleko, ale przy okazji urlopu w Turcji? Czemu nie! Ciekawe jaki procent Turczynek zawiniętych po czubek nosa na koncert przyjdzie Fajnie było, raz na jakiś czas polecam! W lipcu 2013 wybieramy się na Depeche Mode

Ewo moja rodzina w większości ze Śląska, nie wiem czy tak zawsze było, czy ubieraliśmy choinkę wcześniej ze względu na mnie i mojego brata, bo już nie mogliśmy się doczekać?
W Wigilię razem lepiliśmy pierogi itp, na pewno choinka była już ubrana

Aniu Monte - bardzo dziękuję za linka, poczytam z chęcią! Może obie rośliny zakwitną w przyszłym sezonie? Na razie zimują w piwnicy u Teściów

Myślę że w okolicach Mikołajek ubierzemy drzewko; Młoda wczoraj znowu stękała jak zobaczyła nowe gwiazdki

miłego dnia! piątek - weekendu początek, jupi!
agata_chrosc... 08:36, 23 lis 2012

A w Holandii ubiera sie choinkę zaraz po 5 grudnia czyli po urodzinach Św. Mikołaja i w noc Sylwestrową często pali się te choinki na ulicach, z tym, że to raczej zwyczaj popularny w dzielnicach robotniczych, no bo tacy stateczni mieszczanie to przeciez niczego palic nie będa , a już zwłaszcza na ulicy
popcorn 08:39, 23 lis 2012

No proszę! To wpisuję się w nurt holenderski (jeśli mogę to tak nazwać); choć choinki palić nie zamierzam - nie tylko na ulicy ani w Sylwestra, w ogóle

pozdrawiam!
popcorn 09:03, 23 lis 2012

Dzisiejsze fotki - słonko wychodzi, 6 stopni na plusie - jak dla mnie taka może być cała zima

Wychodzimy z domu, w prawo, okrążamy go

Chryzantema przebarwiła się, Młodej bardziej się teraz podoba niż gdy była biała Chyba ją wsadzę do gruntu, może przezimuje?

Kwitnące hakone, przebarwione przez zimno...

Brateczki - mini, samosiejki:

Ostatnie róże:

Resztki poziomek:

Przebarwione bergenie:

Resztki jeżówek i rudbekii - nie obcięłam bo podobają mi się zmrożone:

Przy tarasie zero kolorów - koniecznie muszę to zmienić; czas rozstać się z tymi w większości otrzymanymi, pierwszymi roślinami, od 5 lat jest tam przechowalnia i tylko wiosną mi się podoba, jak wszystko startuje...
Planuję tam żurawki - dużo żurawek, funkii, może trzmieliny na patyku - kulki, ze 3 szt? Na tle z cisa strzyżonego, który urośnie za wieki jakieś

Anabelle i Grandiflora z resztkami kwiatostanów, pod nimi dąbrówka rozłogowa:
gusiarz 09:05, 23 lis 2012

Karola - jakie słonko - u nas mgliście i mokrzyście
A co do choinki - no u nas tradycyjnie 24-ego, alee, ale drążę u mojego eMa by może choć tydzień wcześniej ubrać, bo jak by coś się epsuło, to można jeszcze dokupić. O taki mam fortel - ciekawe czy zadziała.