Lubię jak dużo już roślin kwitnie w ogrodzie i lubię różne kolory
Dziękuję i cieszę się ,że obrazy ci się spodobały i anioły również
O tak spotkanie było bardzo udane.Agnieszka- agapant ma cudowny ogród .Przepiękne zestawienie.ciekawe rośliny .dużo traw, czosnków i to wielkich, prześlicznych róz i oj wszystko idealne.
Fajnie móc zobaczyć taki wymuskany ,przepiękny ogród na żywo a z drugiej strony jak przyjechałam to zobaczyłam jaki mój ogród jest jeszcze marny.
Ale cóż jest jaki jest.
Dobrze,że kwitną róże i cieszą A w tym roku są nawet ładniejsze w niż poprzednich latach .
NN
Ależ piękny jest ten irys
Róże i irysy królują.
Jesteś zadowolona z tych czyśców? Mam wielkokwiatowego i liście ma wielkie, właściwie taka wielka pokrzywa. Może jak więcej kwiatów zakwitnie to będzie ładniej wyglądał
Cześć! Mój tata ma w tunelu pomidory, kilka odmian. Wszystkie sądzone tak samo, w tej samej szklarni, w tej samej ziemi. Jedna odmiana rośnie pięknie (black prince chyba, w każdym razie czarne), a reszta szkoda gadać, w ogóle nie rosną, marnieją w oczach. Próbował opryskać miedzianem, ale poprawy nie widać. Będę wdzięczna za rady, może jeszcze nie wszystko stracone?
Sadzonki wyglądają jak widać, niemal nie rosną, mają pojedyncze kwiatki, które zasychają.
Ona u mnie bardzo długo kwitnie. Przyciąga mnóstwo owadów. Po kwitnieniu zetnij jej tylko tę część pędu, która kwitła. Szałwia lekarska (jak ustaliłyśmy z Galgasią) nie toleruje cięcia do ziemi tak jak szałwie ozdobne tylko z kwiecia.
Na pamiątkę zostawiam z niedzielnego wyjazdu i przepięknego ogrodu Agi kilka kadrów .
z jednej strony cieszyłam się ,że na nowo zobaczyłam Agnieszki ogród a z drugiej strony jak przyjechałam to widze jaki mój jest marny ogród.
No no aniu jestem pod wrażeniem twojego nowego pięknego warzywnika
Szkoda,że nie mogę go na żywo zobaczyć.
Jakoś tak niby blisko siebie jesteśmy a tak nam daleko do siebie i brak czasu. Ech
No już cię znalazłam. Fajnie i bardzo miło było ciebie poznać osobiście Agnieszko.
Dziękuję za wspólnie spędzony czas u Agi
Taka urocza ogrodniczke
Teraz już będę częściej do ciebie zaglądać .Ogród masz piękny.
faktycznie duzo masz przepięknych róż.
A ta roślina kwitnąca na biało to co to jest ?? Na 3 i 4 zdjęciu .
Madzia chyba Świerzbnica macedońska przepiękne kolorki.
Zasiałam kiedyś różowa ale po 2 latach wytrąciła się.
Madziu ja swojego priv nie dokończyłam, chciałam jeszcze coś napisać ale na mój adres e-maila i dlatego go podałam abyś mi co kolwiek napisała ja odpisze.
Co ty piszesz jeszcze nasz sucho?
Martka dzisiaj u nas co pół godziny lało. Fugi w kostce wybite. Od 2 godz się uspokoiło.
Cieszę się że tak napadało. To prawda jedna robótkę się zakończy to następna w kolejce. Właśnie przewrotnie taki piękny a trzeba go przycinać bo się rozsiewa. Szałwie też mi się rozsiewają ale z tym to nie ma problemu.