Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Hirutkowy raj:)) 13:25, 04 wrz 2012

Do góry
Krysiu zastanawialas sie nad Danica - zobacz jak ladnie wyglada na Zielen to Zycie!
Fotka Tess

co u Ciebie? pozdrawiam!
Mój jesienny ogród 13:20, 04 wrz 2012

Do góry
Ania Monte, za rok będę miał 2 ładne datury, Ciężki jest z nimi żywot ale ładne są i lubię ten wieczorny zapach który się niesie po podwórku. Gdy będziesz chciała mieć znów u siebie, daj znać.
Danusiu, ścinam w połowie marca gdy zaczyna się sypać, bo inaczej by mi wiatr rozniósł po całym podwórku. Chyba że jest jakaś nawałnica z mokrym śniegiem i go powali, ale rzadko się to zdarza. Nigdy go nie zabezpieczam i sobie daje radę. Najładniejszy będzie w październiku i listopadzie, gdy zrobi się żółty i wiechetki będą srebrzyste i puchate.
Tess, mogę Ci dać sadzonkę.
Karola, jak mógłbym go ściąć na jesieni, gdy jest najładniejszy.
Irenko, ja cały czas się piszę na twoją afrykę no i na inne też. W Wrocławskim ZOO byłem jest pięknie, są ładne trawki i drzewa.

O....! 13:16, 04 wrz 2012

Do góry
Ten widoczek - powalający! To morning light? pięknie!!

Przesadzic kwitnacego hibiskusa - bałabym się! Ze mi się nie przyjmie!
pozdrawiam
Kolorowe rabaty 13:14, 04 wrz 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Mała zagadka.Może ktoś powie jakie to są hortensje ???

Ja myślałem, że chodzi o nazwanie imieniem
Strasznie trudno odgadnąć, bo wszystkie właściwie są identyczne Tylko odcienie troszeczkę inne...
Może któraś z nich to Renhy (ta większa?)
Amatorka rozpoczyna przygodę ogrodową - proszę o rady 12:56, 04 wrz 2012

Do góry
hej

w końcu znalazłam szkółkę w której mają coś konkretnego
zakochana jestem w tych wszystkich drzewkach
musiałam coś kupić

a oto zdjęcia

a to mój młodszy synek Wiki koniecznie chciał mieć zdjęcie w lesie

to moja koleżanka i drzewko które kupiłam

idąc za radą wszystkich zrezygnowałam z conica i wzięłam cisa stożek wys ok 1,3m
kupiłam też mniejszy stożek z cisa
oraz rododendrona do posadzenia przed wykuszem co by mi oko cieszył jak będzie kwitł
a na dodatek dostałam płożaka na skarpę ale juz ni pamiętam jaki taka jestem pod wrażeniem swoich zakupów
roślinki przyjadą jutro bo wzięlam jeszcze 2 tony grysu granitowego

więc zdjęcia jutro wkleję moich okazików
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:48, 04 wrz 2012

Do góry
Irenko,
kwiatki dla Ciebie

a brunera piękna
Ogród z przypadku 12:44, 04 wrz 2012

Do góry
Witaj (marzena) na to liczę że pomożecie w kształtowaniu mojego ogrodu na nowo.
Ja też pamiętam jak mój M nie był zachwycony moim zakupem i przez kilka lat tylko teściowie jeżdzili na działke. A teraz to tylko by coś unowocześniał i budował . Jestem z Niego bardzo dumna ,sam wybudował drewutnie,studnie i szopę na narzedzia. Co poświadczę zdjęciami

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:42, 04 wrz 2012

Do góry

oto moje 2 rodzaje brunnery
i moja jasna trawa i ta rozplenica rubrum dobrze się komponują z rh, chociaż wiem, że jak te ostatnie urosną, trawy trzeba przesadzać!

O....! 12:34, 04 wrz 2012

Do góry

Allle ładny!
ogrodoweimpresjejolki 12:31, 04 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Czosenk Schuberti jest cudowny.. ale najładniej wygląda samotny Mi nie przezimował..wiec tegoroczny też ma małe szanse.. ale i tak sobie jeszcze kupię i posadzę... i nie żartuj, że Szhuberti też był po 1,5zł...... bo nie uwierzę....

W tym dniu co byłam, to wiele cen było przystępnych. Te pełne tulipany, które pokazywałam wcześniej były po 70 gr/szt.

Kupiłam tez trochę droższych, bo tak ładnie się do mnie uśmiechały i mówiły: nie patrz na cenę - warto

Ja ze względu na mały areał nie kupuję hurtowych ilości, więc 20 gr więcej lub mniej nie stanowi takiej różnicy. Ale jak się uda taniej, to już jest na następna roślinkę
Ogród z przypadku 12:29, 04 wrz 2012

Do góry
Moim marzeniem jest ,aby chociaż troche moj kawałek ziemi przypominał ogród. W tym roku na wiosne posadziłam dwie róże obok tarasu od strony południowej. Nie mam doświadczenia i chyba cos jest nie tak, jedna rośnie jak oszalała ale nie kwitnie, druga kwitnie jak oszalała ,ale nie rośnie dodam że obie miały być pnące .

a tak wyglądaja razem
Spotkanie u Wiesi/Kasi - wrzesień 2012 12:23, 04 wrz 2012

Do góry

A tę rabatkę i dekorację zauważyłam dopiero przy wyjściu , bo jak wchodziłam to zapatrzyłam się na wprost -na świetnie przycięte w kule berberysy. I tak się w nie wpatrywałam, że nawet zdjęcia nie zrobiłam... gapa!

Wiesiu bardzo było miło Cię poznać! Jesteś przesympatyczną i ciepłą osobą.
Dziękujemy za możliwość obejrzenia Twojego ogrodu!!!
Kolorowe rabaty 12:20, 04 wrz 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Moja nowa jeżówka ma kolor taki jak na zdjęciu środkowym i pachnie ładnie

jaka piękna ta jeżówka i do tego piszesz, że pachnie
Spotkanie u Wiesi/Kasi - wrzesień 2012 12:16, 04 wrz 2012

Do góry
Coś pięknego

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 12:14, 04 wrz 2012

Do góry
Teraz bonzai prezentują się dumnie na podłożu z białych kamyków.

Po drugiej stronie wejscia lustrzane odbicie

Spotkanie u Wiesi/Kasi - wrzesień 2012 12:04, 04 wrz 2012

Do góry

Zwróćcie uwagę na obrzeża

Śliczne detale......

Powojnik - Clematis 12:02, 04 wrz 2012

Do góry
Moniika napisał(a)
Kochani wie ktoś co to za powojnik?? Zdjęcie z internetu to nie moja roślina i nie moje zdjęcie, kiedyś znalazłam i bardzo chciałabym takiego mieć ale nie mam pewności co to : flammula ? powojnik jesienny coś innego?(zdjęcie usunięte0]

Moniko ja go mam w starym ogrodzie to Sumemer Snow wcześniej miałam jakiś zanik, bo napisałam ,że nie poznaję bardzo obficie i długo kwitnie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:58, 04 wrz 2012

Do góry
Ha! zaraz 1000! Gnasz jak szalona, Irenko!! Najlepszego!
Moja Grandiflora
Ogród z przypadku 11:55, 04 wrz 2012

Do góry
Witam wszystkich .Trochę nieśmiało zaczynam przygodę z Ogrodowiskiem.Od kilku miesięcy oglądam Wasze ogrody, podziwiam i marzę,że i Ja kiedyś będę miała ogród .A zaczeło się to tak :
Moja przyjaciółka zapragnęła domku w lesie ,pojechałyśmy zobaczyć taką małą melaminę do wynajęcia, a wróciłyśmy z zapłaconą zaliczką za łąkę . A było to 15 lat temu i tak zaczeła sie moja przygoda z ziemią. Łąke podzieliłyśmy między sobą i mamy dwie działeczki obok siebie.Na początku nie było nic tylko wielkie trawy i krzaki.Teraz już wyglada to lepiej ,ale przez wiele problemów musieliśmy przejść,zalewanie woda (brodziliśmy w wodzie po kostki) okazało sie że mamy teren zalewowy z pobliskiego stawu. Coś co było atutem przy zakupie okazało sie nasza zmorą, staw piękny tylko że powyżej poziomu naszej działki . Człowiek to takie stworzenie ,jak sie uprze to wszystko potrafi przezwyciężyć My też wygraliśmy ze stawem HURA!!!.
A dziś wygląda to tak
Jeżdzimy na naszą działkę tylko w wekendy ,dlatego nie mam wiele czasu na mój ogródek i trochę mi wstyd że tak mało mam roślin ,ale mam nadzieję że to sie zmieni przy waszej pomocy .

Spotkanie u Wiesi/Kasi - wrzesień 2012 11:53, 04 wrz 2012

Do góry
Pozwoliłam sobie na założenie wątku, ponieważ podczas naszej warszawskiej, objazdowej wycieczki odwiedziliśmy również Wiesię
Bardzo ładny ogród, zadbany, z miejscem dla dzieci, z altaną i banią

Gdyby nie to, że Wiesia częstowała nas nadwyżkami swoich roślin pewnie byłoby więcej zdjęć hehe

Popatrzcie

Gosia Kaisog tak się cieszyła...., że z radości aż podskakiwała

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies