Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

grembosia 10:23, 10 paź 2012

Cudnie, rasowy ogrodnik z Ciebie i masz takie wyczucie.....
Ja też niespecjalnie myślałam o efekcie kolorystycznym jesienią, ale czas to zmienić, bo naprawdę warto.
Martek 16:54, 10 paź 2012

Myślisz,że jeszcze będą żurawie ?
Widziałam tylko ten jeden klucz wprawdzie,ale one tak sobie w odstępach lecą czasami .A kiedyś pamiętam klucz za kluczem ,tak sobie zapamiętałam ...
hanka_andrus 18:01, 10 paź 2012

Dziś u mnie pojedynczego żurawia widziałam. Może jeszcze będą nad Biebrzą.....
Klamber 21:10, 10 paź 2012

Witajcie.
Grębosiu, nie jestem rasowym ogrodnikiem a raczej z przypadku no i teraz to na pewno z zamiłowania ale cały czas się uczę a połowę roślin poznałem dopiero dzięki forum, wcześniej to nawet nie wiedziałem że jest tyle odmian host czy miskantów. Po za tym mam za dużą działkę żeby np. po dwu latach było widać jakieś ogromne zmiany pomimo włożonej ogromnej pracy. Wszystko się gdzieś rozkłada i zanika.
Marto, Haniu, żurawie na pewno jeszcze będą, one pod koniec października uciekają stamtąd. Te zdjęcia które wstawiłem u Vity są z tego okresu. Najdziwniejsze jest to że jeszcze nie widziałem ani jednego klucza, bardzo dziwne chociaż byłem sporo na podwórku.

To ja, młody mi robił i przepalił

to winowajca
hanka_andrus 21:29, 10 paź 2012

Twój ,,młody żuraw",-przystojny chłopak!
Gęsi już leciały,a żurawie dopiero się zbierają chyba.Teraz deszczowa pora,ale po niedzieli ma być ciepło,i chyba pomyślne wiatry dla nich do lotu..
Bogdzia 21:31, 10 paź 2012

Nie tylko jemu sie zdarza ,,przepalic"- mnie też .Poznac Cię mozna więc nie jest żle.Pozdrawiam.
marzena 22:34, 10 paź 2012

Klamber, te równiny maja swój duzy urok...szczególnie w obecnych jesiennych barwach...

i podpisuję się pod Twoimi słowami ...
"Poza tym mam za dużą działkę żeby np. po dwu latach było widać jakieś ogromne zmiany pomimo włożonej ogromnej pracy. Wszystko się gdzieś rozkłada i zanika."

pozdrawiam
ell 22:51, 10 paź 2012

Klamber napisał(a)

piekny - ogladam dalej
ell 22:55, 10 paź 2012

Klamber napisał(a)
Witajcie, zacznę od Irenki, wielkie dzięki za ładną muzę i śliczny kwiat.
Co do wielkiej wody to jeszcze pokażę co się u mnie czasami dzieje. Z wodą zmagam się od 30 lat, nie raz to mam jej serdecznie dosyć
Tak było po styczniowej odwilży

Tak wygląda moja działka po większej burzy

lub po dłuższym deszczu

Tak wyglądał w tamtym sezonie, czerwiec i lipiec mój warzywnik

Połowa warzyw wylądowała na kompoście
Bogdziu, jeśli nie sprawi Ci to kłopotu to ze 4 ginnalki możesz do doniczek wsadzić to się przy jakiejś okazji odbierze.
Dla polepszenia smętnego nastroju po tej wodzie, pokażę za chwilę trochę kwiatów

Można się załamać.
Klamber 00:57, 11 paź 2012

Witajcie.
Haniu, to już raczej orzeł nie żuraw, zresztą mam dwuch orłów których zabieram ze sobą.

Bogdziu, tak napisałem z żalem, gdyż ja mu zrobię zawsze extra fotę a on albo nie ostre albo przepalone. Czy widzałaś moją kanie zieloną Tu rozpalamy w kuchni żeby suszyć grzyby.

A w tej super chałupie zatrzymamy się na noc

Marzenko, zależy komu ale Tobie to na pewno się podobają takie równiny Ja jestem chłopak z równin ale taki bezkres nie skażonej przyrody robi wrażenie.
Elu, to klon japoński shirasawy, cofnij się kilka stronek i zobacz go w jesiennej szacie. To drzewko jest piękne cały rok , zimą ma ładne gałązki i wielkie pąki, które na wiosnę puchną i fajnie pękają a resztę masz na zdjęciach. Teraz widzisz dlaczego tak boje się mokrego lata, stanowczo wolę takie jak te, moje warzywa masz na fotkach. Brak wody mogę uzupełnić ale nadmiaru wypompować się nie da.