Witaj Aniu staram się nadrobić trochę na działce zostało nam jeszcze jesienne sprzątanie. Niestety wiele zaplanowanych rzeczy przekładamy na kolejne lata. Cóż, samo życie
Lustro odciągnie wzrok od tego daszku.
Możesz bluszcz pokierować tak, żeby to przykrył.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Tez tak pomyślałam, żeby mur przedłużyć kratką, na której puścić pnącze, nie zasłaniając lustra, z czasem pnącze zagęści się tak, że i kratki nie będzie widać, doskonały do tego bluszcz od Danusi
Tess,naprawdę tak myślisz? ... ja jestem załamana... chciałam tam mieć efekt przejścia na drugą stronę ) .......... poza tym przy rabacie z Nigrą planowałam mieć miejsce wypoczynku oraz ładną oś widokową, nawet w tym celu przesuwaliśmy w projekcie posadowienia dom... a tu masz... "przepiękny" daszek....
Widziałam gdzieś taką nadbudowaną drabinkę nad murem.Z kutego pręta.Byłby to ładny element z bluszczem,i daszku nie
byłoby widać!
,,Cholera na tego gościa! Czekał,aż wybudujecie mur, potem wykorzystuje tylną część,i w dodatku szpeci Wam widok!Mógłby chociaż zapytać,czy ta wysokość Wam nie będzie przeszkadzać."
Widziałam gdzieś taką nadbudowaną drabinkę nad murem.Z kutego pręta.Byłby to ładny element z bluszczem,i daszku nie
byłoby widać!
,,Cholera na tego gościa! Czekał,aż wybudujecie mur, potem wykorzystuje tylną część,i w dodatku szpeci Wam widok!Mógłby chociaż zapytać,czy ta wysokość Wam nie będzie przeszkadzać."
Niestety nikt się nawet nie zapytał całe szczęście, że nie zaplanowaliśmy z tej strony tarasu mur stawialiśmy w całości z własnych środków i nawet jest wymurowany nie w samej granicy tylko po naszej stronie. My naszą drewutnię robimy do wysokości muru właśnie po to aby nie wychodziła ponad mur i nie psuła widoków, ale jak widać inni się nie przejmują sąsiadami...
Trzeba będzie domurować wyżej albo właśnie zamontować jakąś kratkę. Czas pokaże co to będzie
Pozdrawiam Cię serdecznie Haniu!