Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Michael 20:49, 10 paź 2012

Syla napisał(a)

rewelka poprostu bomba pozwolisz że sobie to przekopiuję do siebie do gruntu
Enya73 20:54, 10 paź 2012

Syla napisał(a)

Sylwia, a gdzie Ty się zaopatrujesz w takie ładne okazy?

To zakupy zeszłoroczne .... Mam taką niewielką dobrze zaopatrzoną szkółkę ... Zapraszam na zakupy do mnie

Tzn. że to Twoja szkółka? Czy coś nie zrozumiałam?

jeszcze raz .... Mam taką niewielką dobrze zaopatrzoną szkółkę w okolicy gdzie mieszkam Nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej dlatego zapraszam do siebie na zakupy koniec rozwinięcia zdania

Odnalazłam w końcu odpowiedź na moje pytanie. No to czuję się zaproszona na wiosnę. Będę szukać głównie roślin szczepionych na pniu: trzmielin, cisów, jodełek i świerków, bo muszę zrobić dodatkowo jedno piętro roślin. Napisz mi na maila adres tej szkółki.
Pisałaś, że przez zimę będziesz myślała nad roślinami do ogrodu zimowego i nie tylko.
Widziałam w Pistoii rośliny idealne do ogrodu zimowego. Cudeńka niesamowite. Nawet pomarańcze i cytryny prowadzone na takim stelażu w poziomie. Marzenie
U nas takich nigdzie nie spotkałam, ale w nowo otwartym skrzydle ogrodu Żurek w Świerklańcu jest dosyć dużo ciekawych roślin do ogrodu zimowego. To tak jakbyś szukała czegoś pod tym kątem
alinak 20:57, 10 paź 2012

Sylwia wpadam i zamiast budowlanego bałaganu widzę piękne kolory jesieni .a gdzie bałagan , a gdzie zniszczenia ?. ja oczywiście zawsze wsadzę szprychę między piękne koło ......moja miła conika z tej wyżej fotki żarta przez przędziora - jeszcze pryśnij . no na pewno już się nie zazieleni , ale masz pewność że już na ciepłych dniach nie wyjdzie... piękna jesień u ciebie . dobrze że postawiłaś na trawy . zauważyłaś że rabata od razu jak dojrzała
kaisog1 21:01, 10 paź 2012

Własnie Sylwia jak budowa???
Syla 21:27, 10 paź 2012

kaisog1 napisał(a)
Własnie Sylwia jak budowa???

Gosieńko sprawy betonowo-pustakowe zakończone ..... W tym tygodniu załatwiamy sprawy altany tzn ... gostek ma przyjechać zapoznać się z robotą drewnianą i działamy mam nadzieję, że od przyszłego tygonia a następnie dach o ile nas śniegiem nie zasypie Czekam jeszcze na rysunki konstrukcji aluminiowej od kolejnego gostka, który już był na pomiarach i coś tam teraz bazgroli
Syla 21:31, 10 paź 2012

alinak napisał(a)
Sylwia wpadam i zamiast budowlanego bałaganu widzę piękne kolory jesieni .a gdzie bałagan , a gdzie zniszczenia ?. ja oczywiście zawsze wsadzę szprychę między piękne koło ......moja miła conika z tej wyżej fotki żarta przez przędziora - jeszcze pryśnij . no na pewno już się nie zazieleni , ale masz pewność że już na ciepłych dniach nie wyjdzie... piękna jesień u ciebie . dobrze że postawiłaś na trawy . zauważyłaś że rabata od razu jak dojrzała

Trawy rosną jak szalone ale to dobrze A u Coniki to nie przędziorek jeno mróz załatwił mi tę stronę drzewka ... one są reguralnie pryskane a z przycięciem nie ryzykowałam bo jeszcze za malusia i by mi łysą stroną świeciła od frontu
A bałagan jest tzn błoto bez trawki ale tego nie pokazuję bo byście mi komplementów nie prawili a ja taka na nie łasa buziolek
Syla 21:35, 10 paź 2012

Enya73 napisał(a)

Sylwia, a gdzie Ty się zaopatrujesz w takie ładne okazy?

To zakupy zeszłoroczne .... Mam taką niewielką dobrze zaopatrzoną szkółkę ... Zapraszam na zakupy do mnie

Tzn. że to Twoja szkółka? Czy coś nie zrozumiałam?

jeszcze raz .... Mam taką niewielką dobrze zaopatrzoną szkółkę w okolicy gdzie mieszkam Nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej dlatego zapraszam do siebie na zakupy koniec rozwinięcia zdania

Odnalazłam w końcu odpowiedź na moje pytanie. No to czuję się zaproszona na wiosnę. Będę szukać głównie roślin szczepionych na pniu: trzmielin, cisów, jodełek i świerków, bo muszę zrobić dodatkowo jedno piętro roślin. Napisz mi na maila adres tej szkółki.
Pisałaś, że przez zimę będziesz myślała nad roślinami do ogrodu zimowego i nie tylko.
Widziałam w Pistoii rośliny idealne do ogrodu zimowego. Cudeńka niesamowite. Nawet pomarańcze i cytryny prowadzone na takim stelażu w poziomie. Marzenie
U nas takich nigdzie nie spotkałam, ale w nowo otwartym skrzydle ogrodu Żurek w Świerklańcu jest dosyć dużo ciekawych roślin do ogrodu zimowego. To tak jakbyś szukała czegoś pod tym kątem

No to będą zakupy !!! Co do roślin w ogrodzie zimowym to jeszcze sobie pomyślę Wszystko przede mną .... Na razie skupiam się na rysunkach w ogrodzie , bo linie mi się zmieniają i nasadzenia .... I jeszcze kombinuję z lustrem i ścianą wodną .... Układam , rysuję , przerysowuję i znowu myślę itd Jak będę już na etapie kupowania roślin do ogrodu zimowego to zapukam do Ciebie Dziękuję
Syla 21:38, 10 paź 2012

Michael napisał(a)
No niech no ja sobie pochodzę i popatrzę coś Ty koleżanko tu na cudowała ... i proszę coż ja widzę cudności i piękności ...
Jak co mogę podać Ci adres możesz i umnie posadzić cóś takiego

Oj tak, tak .... cuduję , że głowa mała bierz z mojego ogrodu co się podoba będzie mi miło a co do sadzenia to zrób sobie sam
ell 21:53, 10 paź 2012

Syla - piekne widoczki jak zwykle. Kibicuję budowie, bo to ogromne wyzwanie.
Syla 21:55, 10 paź 2012

ell napisał(a)
Syla - piekne widoczki jak zwykle. Kibicuję budowie, bo to ogromne wyzwanie.

Dziękuję Elu