Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:43, 26 kwi 2015

Do góry
Beato niestety każda żurawka po jakimś czasie pójdzie w pień, zdarzają się wyjątki, ale te również mają swoje wady Najlepiej pobieraj sobie w sezonie krótkopędy i ukorzeniaj, na przyszły rok będziesz miała świeże i nowe sadzonki.

Marto co zrobić takie życie, bez forum byłoby trudno Już niedługo zacznie się sezon spotkaniowy, nie wiem ile uda się w tym roku zobaczyć i odwiedzić, ale plany są

Basiu bardzo mi miło U mnie Paprika nadaje się na śmietnik i niedługo tam wyląduje, ale tu o dziwo nie z powodu zimy a ochłodzenia na początku kwietnia.

Ewo Dziękuje bardzo
Moja codzienność - ogród Oli 09:53, 26 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
O mamuniu takie cudo planujecie, przywracacie mi nadzieję w dobry gust Będę czekał cierpliwie na efekty bo znając wasze dotychczasowe zaangażowanie i perfekcje wyjdzie znakomicie

katiaxx napisał(a)
jesteście niesamowici jeśli chodzi o konsekwencję altana będzie śliczna

Altana miała powstać w zeszłym roku ale dobrze, że nie powstała miała wyglądać trochę inaczej tylko wtedy oczko miało zostać po staremu...
Czasem jednak nie warto się śpieszyć

jazzy napisał(a)
Ło jeju! Ale Wy pędzicie! Co tydzień nowa rewelacja, a to dopiero wiosna się zaczeła Aż boje się pomyśleć czy jesienią w ogóle będzie można poznać Wasz ogród

do jesieni daleko ale planów dużo, zobaczymy jak pójdzie
Szmaragdowy Zakątek 09:26, 26 kwi 2015

Do góry
Luki – Noooo….faktycznie, magnolie to zdecydowane bohaterki wczorajszego dnia

popcorn – już się robi kochaniutka

monteverde – oj, Aniu działo się , oj, działo…

Milka – Irenko, wiosna się zaczęła to my też zaczynamy się rozkręcać…aż strach pomyśleć jak będą wyglądały nasze jesienne zakupy…

Luiza – Kasiu…rewelacyjne spotkanie, było tak wspaniale, że już nie mogę doczekać się majówki

an_tre – Aniu, byłam w zeszłym tygodniu w twojej okolicy. Żałuję że się nie zdzwoniłyśmy…taka okazja może się już nie powtórzyć. A może jednak, kiedyś...

Bogdzia, Krys, Margarete – do zobaczenia na majówce. Ta magnolia jest prześliczna. Wielkie buziaki dziewczyny.
Moja codzienność - ogród Oli 22:54, 25 kwi 2015

Do góry
O mamuniu takie cudo planujecie, przywracacie mi nadzieję w dobry gust Będę czekał cierpliwie na efekty bo znając wasze dotychczasowe zaangażowanie i perfekcje wyjdzie znakomicie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:50, 25 kwi 2015

Do góry
Małgosiu w sumie to nic konkretnego, szwendam się jak mucha w... no nie będę tutaj brzydko pisał. Jakoś irytuje mnie kilka miejsc i nie wiem co z nimi zrobić.
Dzisiaj głównie sprzątałem w żurawkach przy okazji poddając śmierci plaskatej kilkadziesiąt ślimaków, które chowały się w starych liściach. Walczyłem z nornicą mniej znanymi środkami niestety robiła sobie ze mnie żarty, a trutką mam wrażenie, że ją karmie, a nie truję. Wysypałem troszkę kory na nieskończone rabaty, od razu czysto się zrobiło. Dumam czym zastąpić żurawki w kilku miejscach no i podlewałem bo straszna susza.
Gazetkę muszę sobie kupić jeszcze jedną na pamiątkę bo obecny egzemplarz troszkę zmęczony

Ewo ogólnie jest to piękna odmiana, była moja ulubioną fioletową żurawką do momentu podziału 2 lata temu, od tego czasu jest kiepska i nic nie rośnie, możliwe że wybrałem zły termin do podziału bo widziałem na żywo piękne egzemplarze. Niestety czasem żurawki po podziale źle rosną lub zanikają z niewiadomych powodów i nie zalezry to od odmiany. Rosła u mnie na miejscu ze słońcem do 15, nie przypalała się
Rododendronowy ogród II. 22:41, 25 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Bożenko z wielkim uśmiechem na twarzy przeczytałem informacje o Twojej nowej radości, a w sumie o trzech nowych radościach Szkółki w których można poznać miłych znających się na rzeczy ludzi są na wagę złota. W zeszłym roku podziwiałem właśnie z tej szkółki Genie i Old Port, może kiedyś będę mógł sobie je kupić osobiście
No i oczywiście nie mogę pozostawić bez zachwytu Twojej ogromnej magnolii, coś niesamowitego

Łukasz szkoda ze nie wiedziałam wcześniej byśmy Ci wybrali to co chcesz bo przeciez bedziesz u mnie to bys zabrał.
Rododendronowy ogród II. 22:28, 25 kwi 2015

Do góry
Bożenko z wielkim uśmiechem na twarzy przeczytałem informacje o Twojej nowej radości, a w sumie o trzech nowych radościach Szkółki w których można poznać miłych znających się na rzeczy ludzi są na wagę złota. W zeszłym roku podziwiałem właśnie z tej szkółki Genie i Old Port, może kiedyś będę mógł sobie je kupić osobiście
No i oczywiście nie mogę pozostawić bez zachwytu Twojej ogromnej magnolii, coś niesamowitego
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:25, 25 kwi 2015

Do góry
Luki witaj, mam pytanie jakie masz doświadczenia z żurawką spellbound ?
pozdrawiam Ewa
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:17, 25 kwi 2015

Do góry
Marto jednak, jednak mimo kilku zmian i mocnego wykadrowania podoba mi się. W sumie to wygląda to o wiele lepiej niż w rzeczywistości No, a tak poza tym u mnie publikacja obyła się bez większego szumu...

Iwonko liliowce to chyba jedyna roślina do której mam tyle cierpliwości, chociaż te na frontowej rabacie jakoś kiepsko rosną. Na jesień będzie trzeba je przesadzić w świeżą ziemi

Agnieszko to mi teraz na słodziłaś, że nie muszę iść po cukierki Dziękuje bardzo.
Ja jako wzór to nie do końca dobry pomysł, uwierz mi na słowo

Annn dziękuje bardzo... może kiedyś

Marto witam wiosennie liliowce potrafią wytrenować cierpliwośc, moje w tym roku na dodatek trenowane są przez nornice, która zjadła im korzenie, wsadziłem wszystkie na nowo to paskuda znowu podkopała i podgryzła. Mam wrażenie, że jej nie truję tylko karmię

Sebek dzięki wielkie

Reniu bardzo mi miło, a fakt troszkę informacja się zakopała

Ewelino dziękuje
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:57, 25 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Chciałbym się nieskromnie pochwalić
Niedawno wspominałem, że szykuje się coś ciekawego związanego z moim ogrodem, nie byłem do końca pewien czy wszystko dojdzie do skutku.

Na początku kwietnia napisała do mnie redakcja Przepisu na ogród z pytaniem o możliwość umieszczenia moich zdjęć w wydaniu specjalnym "Najpiękniejsze ogrody czytelników"
Oczywiście bardzo się zdziwiłem i miło zaskoczyłem , zgodziłem się od razu. Dzisiaj w kioskach ukazała się gazeta z zawartością, która bardzo mi się podoba
Fakt teksty zostały częściowo pozmieniane, do kilku rzeczy mógłbym się przyczepić, ale czym ja się będę przejmował. Podoba mi się i tyle

Dołączam się do gratulacji
Pozwoliłam sobie zacytować żeby inni nie musieli tak daleko ciofać,jak ja
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:50, 25 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
NO no podoba mi się Gosiu musisz tylko pilnować w sezonie, aby byliny nie kładły się na bukszpanach bo raz dwa zaczną łapać grzyba i zrzucać liście, u mnie tak to się skończyło w zeszłym roku.

Tak jest, będę pilnować
Szmaragdowy Zakątek 20:31, 25 kwi 2015

Do góry
No dajta spokój... jak żyć i patrzeć na takie zakupy cudowny widok i te magnolie.
No i oczywiście miło Was wszystkich zobaczyć, widać humorki jak zwykle dopisały
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:09, 25 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu przybiegam z bardzo spóźnionymi podziekowaniami Ogromnie dziękuje za bukszpany, jestem ogromnie z nich zadowolony. Jak porównam sobie sadzonki, które zamawiałem w zeszłym roku to aż śmiać się chcę

Do Twojej Geni tylko sobie powzdycham bo to moje ogrodowe marzenie, ale pal licho jej zakup, gdzie ja miałbym ją posadzić

Słowa Łukasza oddają również moje podziękowanie Kasiu, dzięki Tobie mój ogród się zmienia i pięknieje w miejscach, na które nie miałam pomysłu, a mój zmysł ogrodowy na mordor na nowo się kreuje i buduje w głowie, dzięki Tobie najczarniejsze miesca w ogrodzie jaśniejąi eM sam z siebie chce coś zmienić
Genia mi rozkwita i faktycznie nie trzyma zwartego kwiatu, tęsknie do Tulipka, chlip, chlip....wspominam moją, wolałabym żeby mi rosła, niż zwrot kaski z reklamacji, za to Blue Opal ma się dobrze, nie wiem czy ma pąki kwiatowe, czy liściowe, bo to jeszcze maluszek
Buziaczek
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 12:11, 25 kwi 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)
Krzewy super i trawki też fajne, a że może nie to co miało być, no to będzie coś innego, a następnym razem miskant .

coś tam zawsze urośnie i luki wypełni
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:06, 25 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jeżeli takie sadzonki to trzeba czekać, za jakiś czas ruszą z kopyta. Najlepiej jeżeli będą chciały kwitnąć to wyrwać w pierwszym sezonie kwiaty, aby nie osłabiać rośliny. u mnie jednak zawsze wygrywała ciekawość i zostawiałem pędy kwiatowe
ą
Skąd ja to znam cierpliwość, cierpliwość, cierp....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:25, 24 kwi 2015

Do góry
Jeżeli takie sadzonki to trzeba czekać, za jakiś czas ruszą z kopyta. Najlepiej jeżeli będą chciały kwitnąć to wyrwać w pierwszym sezonie kwiaty, aby nie osłabiać rośliny. u mnie jednak zawsze wygrywała ciekawość i zostawiałem pędy kwiatowe
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:19, 24 kwi 2015

Do góry
Paweł żurawkom zdecydowanie nie przysłużyła tegoroczna mokra zima i nieciekawy początek wiosny. Dzisiaj wyrzuciłem kilka całkiem zdrewniałych żurawek, fakt nie rozmnażałem ich 3 lata... odechciało mi się dzisiaj żurawkowania
Na szczęście mam czym zastąpić, chociaż te rozmnażane z zeszłego roku też w połowie kiepskie.

Książka dotarła na drugi dzień po zamówieniu, więc szybciutko, pierwsze przejrzenie już za mną, jakaś opinia o książce wyrobiona
Ogrodowe przygody 22:00, 24 kwi 2015

Do góry
Iwonko Twoje tulipany zachwycają ja ze swoich jestem wybitnie niezadowolony, ale przynajmniej mam gdzie ogladać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:56, 24 kwi 2015

Do góry
Dopadło mnie dzisiaj zmęczenie materiału, jakoś za dużo mam na raz do zrobienia w ogrodzie, wszędzie bałagan, a ja nie wiem gdzie ręce włożyć.
Na dodatek naliczyłem dzisiaj ponad 40 żurawek do wymiany i to nie przez opuchalki czy inne robactwo, po prostu poz mokrej zimie i wiosennym ochłodzeniu pogniły i wyglądają paskudnie. Dzisiaj wyrwałem już z 20 zgliszczy, resztę zostawię jeszcze dwa tygodnie, może ruszą.
Miałem w planach powiększanie ilości żurawek, ale dzisiaj definitywnie zrezygnowałem bo przy takiej ilości odmian i sztuk trudno jest utrzymać każdą obwódkę w nienagannym stanie. Tak więc rabata przerabiana jesienią nie dostanie opaski z żurawek, muszę wymyślić coś innego.

Przynajmniej dotarła do mnie dzisiaj książka Danusi i mam czym oczy nacieszyć
Moja działka. 21:51, 24 kwi 2015

Do góry
Cieszę się, że artykuł pomógł mimo bardzo mocnego wykadrowania zdjęć przez co ogrodu za dużo nie widać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies