Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Milka 22:15, 25 kwi 2015

Podobna do niej jest Brixton Belle, tez takie olbrzymie i pachnace kwiaty
yolka 22:16, 25 kwi 2015

Przepiekne magnolie
Urszulla 22:17, 25 kwi 2015

Wyobrażam co się z Wami działo w magnoliowym raju albo nierzeczywiście miałaś wspaniały dzień a Twój ogród zasługuje na takie piękności, ale jakie sadzenie będzie ekscytujące i szukanie właściwego miejsca
Bogdzia 22:20, 25 kwi 2015

iwonadm napisał(a)
Ale niesamowita historia piękny okaz śliczne wszystko. Już marzy mi się nowa rabata z takimi cudami i wyznaczyłam nawet trasę z Konina może w sierpniu uda mi się tam zawitać, nie będą kwitły, ale może zakupi się to i owo Macham i przesyłam pozdrowienia

Kwiaty obejrzyj na ich stronie internetowej , sprzedaja też wysyłkowo ale warto zajrzec osobiście i na pewno bedziesz zachwycona tym co kupisz.
popcorn 22:23, 25 kwi 2015

weronika77 22:23, 25 kwi 2015

Oczekiwałam na efekty Twojego wyjazdu do raju magnoliowego. Cieszę się z Twojej radości. Żółta magnolia ma tak intensywne kwiaty jak widać na zdjęciu? Też się rozglądam za 3cią magnolią, myślałam o Rubrze albo Lenei, bo Genia piękna ale droga, gdyby jeszcze była szansa, że nie zmarznie?
W ub. roku kupiłam drzewko Aleksandriny z kwiatami, musiałam obciąć prawie do ziemi, bo zmarzła. A kiedy urośnie, chciałabym za mojego życia mieć drzewko. Bogdziu, a śliwa Twoja urocza długo rośnie? Wytnę świerk dla jakiejś piękności.Buziaki.
Bogdzia 22:24, 25 kwi 2015

Milka napisał(a)
Podobna do niej jest Brixton Belle, tez takie olbrzymie i pachnace kwiaty

Sadzac po zdjeciu Brixton ma mniejsze płatki ale jakies podobieństwo pewnie jest , tamta ma wielkośc kwiatów nieporównywalna z innymi. Małgosia ma zdjecie w porównaniu z reką ale dzis jest z goścmi pewnie wklei jutro.
ana_art 22:26, 25 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

Ana milo że zajrzałas a Ty nie masz miejsca na nową magnolięPiękne maja.
niestety... nawet na jedną najmniejszą
Bogdzia 22:28, 25 kwi 2015

weronika77 napisał(a)
Oczekiwałam na efekty Twojego wyjazdu do raju magnoliowego. Cieszę się z Twojej radości. Żółta magnolia ma tak intensywne kwiaty jak widać na zdjęciu? Też się rozglądam za 3cią magnolią, myślałam o Rubrze albo Lenei, bo Genia piękna ale droga, gdyby jeszcze była szansa, że nie zmarznie?
W ub. roku kupiłam drzewko Aleksandriny z kwiatami, musiałam obciąć prawie do ziemi, bo zmarzła. A kiedy urośnie, chciałabym za mojego życia mieć drzewko. Bogdziu, a śliwa Twoja urocza długo rośnie? Wytnę świerk dla jakiejś piękności.Buziaki.

Rubry mieli i Genie i ceny są różne ale można tanio też kupic te mniejsze bardzo ładne sadzonki. Z magnoliami najtrudniejsze sa początki jak przeżyją poczatkowe zimy to potem rosna.Kup cos z tych nowych , Genie może byc ale wybór jest duży.
Edit żółta zależy od fazy rozwoju i z bliska wydaje sie nie az tak intensywna ale a daleka az swieci, podobno najintensywniejsza z zółtych.
Luki 22:28, 25 kwi 2015

Bożenko z wielkim uśmiechem na twarzy przeczytałem informacje o Twojej nowej radości, a w sumie o trzech nowych radościach Szkółki w których można poznać miłych znających się na rzeczy ludzi są na wagę złota. W zeszłym roku podziwiałem właśnie z tej szkółki Genie i Old Port, może kiedyś będę mógł sobie je kupić osobiście
No i oczywiście nie mogę pozostawić bez zachwytu Twojej ogromnej magnolii, coś niesamowitego