Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:38, 11 wrz 2014

Do góry
aajja napisał(a)
Zastanawiam się kiedy znajdę czas aby na dłużej się zatrzymać w Twoim ogrodzie.. Fenomenalny
Dużo pracy włożyłaś dzięki czemu widać efekty..
Będę do Ciebie zaglądać i jak mogę pytać się o rady?

Mam pytanie odnośnie placu zabaw, sami robiliście? Czy może masz od producenta? Jeżeli ta druga opcja to chciałabym jakieś na niego namiary jeżeli to nie problem?
Jeśli tylko będę mogła pomóc, pomogę Plac projektowałam a firma go wykonała, niestety nie mam namiarów, umknęły mi a nie myślałam wtedy by zapisywać...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:36, 11 wrz 2014

Do góry
wiunia napisał(a)

Owszem kochana oczywiście, że pomogłaś Miałyśmy z Kasią BusyBee dylemat co ile cm powinny być posadzone hortki phantom, bo opisują w necie, że co 150cm, limki zresztą też. U Ciebie te szpalery hortek są cudne więc chciałyśmy wiedzieć jak sadziłaś
aaa phantom podobno większy...
U BusyBee w ogródku... 22:35, 11 wrz 2014

Do góry
rozchodnik ładnie wygląda z rozplenicami ale tam masz za ciasno weź pod uwagę, że rozplenice zabiorą ci średnio po 70-100cm (zależnie od odmiany), a rozchodnik fajnie wygląda w masie Ostatnio widziałam fajnego ciemnolistnego rozchodnika, a może ten pasek który pomalowałam na czerwono cały wypełnić takim ciemnym rozchodnikiem, i tam też nabazgrałam taki zielony krzaczek(rozplenica) będzie wchodziła w rozchodniki a linia dzieląca gatunki nie będzie taka 'dosłowana'
A jak chcesz coś dać w rozplenice to może jakieś jeżówki...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:27, 11 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
tak ok 70-80cm mam nadzieję, że pomogłam w dylematach

Owszem kochana oczywiście, że pomogłaś Miałyśmy z Kasią BusyBee dylemat co ile cm powinny być posadzone hortki phantom, bo opisują w necie, że co 150cm, limki zresztą też. U Ciebie te szpalery hortek są cudne więc chciałyśmy wiedzieć jak sadziłaś
U BusyBee w ogródku... 22:26, 11 wrz 2014

Do góry
SylwiaKa napisał(a)
Mnie się podaba tak jak Ana domalowała - taka kolorowa plama - może tutaj te żurawki daj?

I za hortkami też bym była za grackami ale to pewnie dlatego, że mi się bardziej podobają niż Variegatusy, więc nie bierz tego pod uwagę
gracki za hortkami będzie widać, variegatusy ledwo co też obstawiam gracki i te plamę którą domalowałam. A co tam posadzić to tylko od Ciebie zależy, tzn jaki kolor chcesz, mogą być żurawki, mogą być trzmieliny strzyżone, mogą być bergenie, miodunka ostanio mi się podoba, mogłyby być również nawet niższe rozchodniki, czy kotrastowe hosty. Wybór należy do Ciebie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:07, 11 wrz 2014

Do góry
gardney napisał(a)
Witaj! Podziwiam twój ogród jest moją wielką inspiracją Piękne formy, soczyste kolory... Podziwiam też to, że masz tyle zaparcia by dbać o tak piękne miejsce. Pozdrawiam serdecznie i będę obserwować nadal

witaj, chyba pierwszy raz u mnie Dbanie to czysta przyjemność...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:05, 11 wrz 2014

Do góry
wiunia napisał(a)
Anetko proszę napisz co ile cm masz posadzone hortki, np. limki, vanilki plisss, dylematy straszne powstały
tak ok 70-80cm mam nadzieję, że pomogłam w dylematach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:04, 11 wrz 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Posiedziałam na wygodnej kanapie , przy palacej sie lampce i nie chciałam wychodzic ....pieknie..... Pozdrawiam
cieszę się, że przyjemnie spędziłaś czas
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:02, 11 wrz 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
ANa jak dawno mnie u ciebie nie było.....ale jestem na bieząco
Trudno było....alez jaka to przyjemnośc obserwować przemiane zawijaskowej rabaty na zjawiskową, podrastania roslin na przedpłociu i wymianie rododendronów na rozplenice... pieknie jest to wiesz, masz talent i umiejętnośc komponowania roslin, to tez wiesz a jak połączysz to z polotem i pracowitościa to efektem jest taki c u d o w n y ogród
Gratuluje Anetko i zazdroszcze...ale tylko troszke
Teraz pytania :
Co ty robisz że twoje vanilki sie przebarwiaaj tak mocno ? maja duzo słonca ? jak wiesz zgapiłam te rabate od ciebie ale u mnie chyba im za mało słonca...z 6 kupionych i posadzonych jesienia zakwitły 3, słaobo sie przebarwiają i gną okrutnie....

Dlaczego twoja vertigo ma takie kitki ? moje 2 na tarasie w pełnym słoncu i jedna w donicy przed domem ........podlewam, zasilam....i ani jednej kitki...dlaczego ?

Małgosiu jak miło, aż się zaczerwieniłam
Vanili są w pełnym słońcu, być może to jest zasługa tego koloru w pierwszym sezonie moje vanilki bardzo się wyginały, w tym sezonie są bardziej sztywne, ale mimo to po ulewei leżały, trzeba było popodwiązywać

Na tarasie mam vertigo- te nie mają kitek i Rubrum - te mają cudne kitki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:55, 11 wrz 2014

Do góry
Kuba napisał(a)
Ana czy Twoje hortensje są wsparte na podporach? Pięknie wyglądają ustawione na baczność z głowami dumnie wzniesionymi ponad innymi. U mnie niestety wszystkie (prawie) leżą...
vanilki są podwiązane, ich kwiaty są nazbyt duże do wiotkich gałązek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:53, 11 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Ana prosiłam już Marzenkę i ośmielę się też poprosić Ciebie.

Jakbyś miała chwilke czasu to mam problem w dziedzinie, która dla Ciebie nie ma chyba już żadnych tajemnic
U mnie na str 73 rozważam kolorystykę i odmiany tulipanów, nigdy ich nie miałam, to mój pierwszy raz i dlatego chciałabym prosić Was o pomoc

byłam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:47, 11 wrz 2014

Do góry
kochani ja wiem, że one Vanilki piękne i cieszę się, że nie tylko mi się podobają
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:47, 11 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ani a masz jakąś metodę na chwasty i mech w kostce?..... Ja wymiękam... Przecież nie mogę ciągle latać z roudapem....

mój sposób to nożyk i plewienie a mech mi nie przeszkadza, ba nawet mi się podoba bo sprawia, że ogród wydaje się starszy
U BusyBee w ogródku... 21:41, 11 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

No właśnie jeszcze nie postanowione a kontrastowe- to co na przykład??
a weź pokarz większą perspektywę, bo ja tam nabazgrałam bez widzenia szerszej pespektywy
cofnij się
U BusyBee w ogródku... 21:38, 11 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ooo a ja tam już coś kontrastowego posadziłam

No właśnie jeszcze nie postanowione a kontrastowe- to co na przykład??
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:36, 11 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Bajkowo!!! Feria kolorów i faktur.
Dziękuję za piękny widok na dobranoc
U BusyBee w ogródku... 21:36, 11 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
to rozplenice za bukszpanami? ja bym posadziła jeszcze jedną sztukę z lewej strony by nie wyglądało jak "ucięte" albo pociągnąć wachlarzem coś kontastowego aż tam do pęcherznicy(? chyba to ona)
A co do hortek to musisz je chyba rozsadzić...

Tak, hortki są co 75 cm- trochę rozsadzę... A trawnik dosiać po lewej dla symetrii, czy wypełnić całą przestrzeń bez trawy czymś niskim...

Edit: już widzę o co Ci chodziło...
U BusyBee w ogródku... 21:33, 11 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Po lewej dosieję pewnie tak jak po prawej...
ooo a ja tam już coś kontrastowego posadziłam
U BusyBee w ogródku... 21:32, 11 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
No dobra Kobity skupcie się chwilę - co mam tam jeszcze z brzegu dosadzić- toż ja jutro zakupy mam zrobić!
to rozplenice za bukszpanami? ja bym posadziła jeszcze jedną sztukę z lewej strony by nie wyglądało jak "ucięte" albo pociągnąć wachlarzem coś kontastowego aż tam do pęcherznicy(? chyba to ona)
A co do hortek to musisz je chyba rozsadzić...
U BusyBee w ogródku... 21:28, 11 wrz 2014

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Tu na tym forum ma laska czerwonego z Holandii buksika

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=33&t=3172&start=98

ja tam się nie znam ale to nie są bukszpany co najwyżej berberys
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies