Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

lojalna_ 20:12, 11 wrz 2014

Posiedziałam na wygodnej kanapie , przy palacej sie lampce i nie chciałam wychodzic ....pieknie..... Pozdrawiam
wiunia 21:04, 11 wrz 2014

Anetko proszę napisz co ile cm masz posadzone hortki, np. limki, vanilki plisss, dylematy straszne powstały
Napia 21:36, 11 wrz 2014

ana_art napisał(a)

Bajkowo!!! Feria kolorów i faktur.
Dziękuję za piękny widok na dobranoc
ana_art 21:47, 11 wrz 2014

kochani ja wiem, że one Vanilki piękne i cieszę się, że nie tylko mi się podobają
ana_art 21:47, 11 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ani a masz jakąś metodę na chwasty i mech w kostce?..... Ja wymiękam... Przecież nie mogę ciągle latać z roudapem....

mój sposób to nożyk i plewienie a mech mi nie przeszkadza, ba nawet mi się podoba bo sprawia, że ogród wydaje się starszy
ana_art 21:53, 11 wrz 2014

bdan napisał(a)
Ana prosiłam już Marzenkę i ośmielę się też poprosić Ciebie.

Jakbyś miała chwilke czasu to mam problem w dziedzinie, która dla Ciebie nie ma chyba już żadnych tajemnic
U mnie na str 73 rozważam kolorystykę i odmiany tulipanów, nigdy ich nie miałam, to mój pierwszy raz i dlatego chciałabym prosić Was o pomoc

byłam
gardney 21:55, 11 wrz 2014

Witaj! Podziwiam twój ogród jest moją wielką inspiracją Piękne formy, soczyste kolory... Podziwiam też to, że masz tyle zaparcia by dbać o tak piękne miejsce. Pozdrawiam serdecznie i będę obserwować nadal
ana_art 21:55, 11 wrz 2014

Kuba napisał(a)
Ana czy Twoje hortensje są wsparte na podporach? Pięknie wyglądają ustawione na baczność z głowami dumnie wzniesionymi ponad innymi. U mnie niestety wszystkie (prawie) leżą...
vanilki są podwiązane, ich kwiaty są nazbyt duże do wiotkich gałązek
ana_art 22:02, 11 wrz 2014

Margarete napisał(a)
ANa jak dawno mnie u ciebie nie było.....ale jestem na bieząco
Trudno było....alez jaka to przyjemnośc obserwować przemiane zawijaskowej rabaty na zjawiskową, podrastania roslin na przedpłociu i wymianie rododendronów na rozplenice... pieknie jest to wiesz, masz talent i umiejętnośc komponowania roslin, to tez wiesz a jak połączysz to z polotem i pracowitościa to efektem jest taki c u d o w n y ogród
Gratuluje Anetko i zazdroszcze...ale tylko troszke
Teraz pytania :
Co ty robisz że twoje vanilki sie przebarwiaaj tak mocno ? maja duzo słonca ? jak wiesz zgapiłam te rabate od ciebie ale u mnie chyba im za mało słonca...z 6 kupionych i posadzonych jesienia zakwitły 3, słaobo sie przebarwiają i gną okrutnie....

Dlaczego twoja vertigo ma takie kitki ? moje 2 na tarasie w pełnym słoncu i jedna w donicy przed domem ........podlewam, zasilam....i ani jednej kitki...dlaczego ?

Małgosiu jak miło, aż się zaczerwieniłam
Vanili są w pełnym słońcu, być może to jest zasługa tego koloru w pierwszym sezonie moje vanilki bardzo się wyginały, w tym sezonie są bardziej sztywne, ale mimo to po ulewei leżały, trzeba było popodwiązywać

Na tarasie mam vertigo- te nie mają kitek i Rubrum - te mają cudne kitki
ana_art 22:04, 11 wrz 2014

lojalna_ napisał(a)
Posiedziałam na wygodnej kanapie , przy palacej sie lampce i nie chciałam wychodzic ....pieknie..... Pozdrawiam
cieszę się, że przyjemnie spędziłaś czas