U mnie nawet niedziela była pracująca, bo robiłam rekonesans po dalej oddalonych szkółkach i szukałam dużych jednakowych buków na dwie strony ściany wodnej. Wróciłam zapakowana po uszy, a hortensje już widzieliście jako pasażera w pasach
Kupiłam dwa cyprysiki groszkowe pienne, żółte żurawki Lime Rickey, Hakonechloa macra "All Gold", Carex oshimensis i Carex Silver Sceptre, sobie hortensje niebieskie i kilka żurawek i turzyc.
Są tu żurawki: Marmelade i Lime Marmelade; Tojeść orszelinowa, hort. Grandiflora i Great Star; Kulnik włosokwiatowy, Czyściec wielkokwiatowy, Żeleźniak, Ostrogłowiec różowy, Bodziszek himalajski /już posadzony/, Szałwia muszkatołowa, Horminium pirenejskie.
Gratisy: Słoneczniczek Loraline Sunshine, dwa przetaczniki, żurawka Milan i dwa czosnki purpurowe
Dzięki Danusiu za rady, już przeglądam wasze realizacje...na razie to mam taki mętlik w głowie co jak, gdzie. Poniżej kilka drzewek, które już zakupiliśmy, czekają teraz na swoje miejsce w ogrodzie. Chętnie wysłucham propozycji jak to wszystko zasadzić
Witam nowe koleżanki liczę na jakieś sugestie, rady i pomysły. pozdrawiam
Z okazji Waszej 29 rocznicy ślubu życzę Wam abyście:
... kochali sie tak mocno jak do tej pory, a może i mocniej
... kłótniowali troszkę bo bez tego miłości nie ma (WItek pamiętaj nie rób zdjęcia jak brama w tle )
...mieli mnóstwo cierpliwości dla ogrodowiskowych dzieci
...i by Wasze wspólne i nie wspólne marzenia się spełniały