Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń we wrocławskim ZOO 11:49, 03 wrz 2012

Do góry
sporo różnych traw widziałam, ale rozpoznałam tylko miskant zebrinus i miskant cukrowy

powstaje takie coś, tu ma być afrykanarium; obok w tematycznie dobrana rabata

fajne poziome konary
A miało być tak pięknie.... 11:48, 03 wrz 2012

Do góry
Coś takiego kolorystycznie wymysliłam
Ogród Dominiki 11:42, 03 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Zdjęciaaaaa

Jak zwykle ślicznie Ja nie wiem jak to robisz, że żadnego chwasta nie znalazłem - ale za to srebrne kule wypaczyłem

To proste Seba: używam specjalnego programu graficznego dla ogrodników. Jest tam funkcja "Maskuj chwasty". Klikam i już ich nie widać

Domi, a masz może taką wersję tego programu dla niecierpliwych ogrodników z funkcją:
Ctrl a, a potem Ctrl c i następnie Ctrl v
.????
Myślę, że nie ma osoby, która nie chciałaby przenieść Twojego cudownego ogrodu do siebie
Pozdrawiam serdecznie i czekam na więcej

Ja również pozdrawiam.
Blaski i cienie nowego życia 11:41, 03 wrz 2012

Do góry
Od dwóch dni pada, a dzisiaj od rana 15C , mgła i mży. Więc porobiłam kilka fotek. Oto one:
moja pierwsza kulka kupiona przy okazji tawułek, narazie stoi w doniczce ale ja muszę wysadzić do ziemi

A to żurawka kupiona latem,ładnie się rozrosła więc ją podzieliłam. I obie się teraz zbierają.
Na dodatek pies tam buszował i trochę podlał. Muszę do przyszłego roku zrobić pas berberysowy!!!

A to druga żurawka, ale u mnie słabo się ma bo słońce ją przypala. Będzie rosła w donicy przy wejściu do domu gdzie jest więcej cienia. Albo coś innego jeszcze wymyślę. Narazie chroni się pod krzakiem hortensji.

Ogród Dominiki 11:26, 03 wrz 2012

Do góry
wykasia napisał(a)

Czy to ostrokrzew? Ładnie owocuje. Moja mama miała ostrokrzew z jasno obrzeżonymi liśćmi ale ciągle przemarzał, ostatniej zimy całkowicie chyba.

To ostrokrzew 'BelgicaAurea'. Faktycznie podmarza zimą ( mróz łapie mu listki), ale ładnie odbija.
Ogród Dominiki 11:23, 03 wrz 2012

Do góry
Ginger napisał(a)
Domi , podaj proszę nazwy hortensji które masz w ogrodzie bo trudno mi je odnaleźć . U mnie rozplenice coś już pokazują trochę nieśmiało ale jednak coś włochatego wychodzi . Najbardziej śmiała ma 5 wyciorków ( tak mówię na te śmieszne kwiatostany ) i niewiele ponad 10 listków jest najmniejsza ale widać chce być najpiękniejsza bo 4 kolejne to przy niej potwory dopiero zbierają się do kwitnienia tzn 2 się zabierają, a dwie czekają ...tylko na co !!!

Tutaj znajdziesz nazwy hortensji:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1067-ogrod-dominiki?page=87#post_1
Zieleń we wrocławskim ZOO 11:22, 03 wrz 2012

Do góry
wielka metasekwoja, tu jej pień i igły, szkoda, ze opadają

Ogród Dominiki 11:20, 03 wrz 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Dominiko,pamiętasz może nazwę Tych tulipanów?

Tutaj wstawiłam niektóre nazwy, ale te białe z fioletową obwódką to odmiana 'Shirley'. Niestety nie mogę już edytować starych postów, żeby zmienić opis:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/134-tulipa-tulipan?page=23
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:12, 03 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Wspaniały pomysł, myślę że chętnych nie zabraknie. Na razie uczyłam się tylko florystyki Chciałabym też nauczyć się postarzać meble. Na razie nie mam wielkiego doświadczenia z drewnem. W tym roku odświeżyłam jedynie naszą altanę, wyszlifowałam ją całą, nałożyłam nowy kolor impregnatu i zrobiłam delikatne przetarcia na krawędziach. Może przy okazji pokażę w moim wątku

No to ja Wam mogę kawę podawać bo umiejętnośći dekoratorskich u mnie niet, ale popatrzeć lubię

A ja nie umiem podawac kawy, ani jej robić..... a zdolnosci dekoratorskich tez niet......... wiec my z Mażenka zajmiemy się zabawianiem towarzystwa

nigdy nie mów nigdy ... decoupage jest dla wszystkich ... Madżenka jeszcze możesz sama siebie zaskoczyć .. choć ktoś kawkę powinien robić jakby na to nie spojrzeć

... nie ... Ania wybacz ale faktycznie dla Ciebie nie ... nie usiedzisz ... poza tym zabawianie towarzystwa w Twoim wykonaniu to moja ulubiona rozrywka tak,że jestem za !!! ... choć decou może stracić wielki talent będę egoistką ...

a to wspomniane pudełeczko ... nie mogłam wcześniej pokazać bo a nuż Anula by zobaczyła a miało być niespodzianką ...

zdjęcia robione wieczorem ...

podziwiam, takie subtelne i piękne pudełeczko oj Anula się pewnie bardzo ucieszyła ale donica z wrzosem od Anuli, też zachwycająca
Ogródkowy chaos u monitki 11:07, 03 wrz 2012

Do góry
Moniika napisał(a)

Znowu zakwitła krzewuszka

Przybiegłam pooglądać Twoje rozchodniki! Tez na zdjęciu piękny!!! Moje jeszcze takich rozmiaròw nie osiągnęły... Pozdrawiam serdecznie Monika

Ślicznie kwitnie ta krzewuszka
a rozchodnik piękny.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:05, 03 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
targi staroci są ... małe bo małe ale są ... ... są też Młodzawy ... Święty Krzyż ... Tokarnia gdzie czas cofa się do takich baardzo starych jabłonek i czuje się tylko przyrodę ... i przypomina jak to się z tymi kfiatkami wokół domu zaczynało ... to kilka zdjęć może zaczarujemy ...

więcej tu http://nazakreciemarzen.blogspot.com/2011/08/chce-na-wies.html

aućk tylko ogrodu u mnie nie ma ...

ale Izuś pokazujesz piękne miejsca, no cudo!
Zieleń we wrocławskim ZOO 11:03, 03 wrz 2012

Do góry
wszędzie są porobione takie budki na odpoczynek i do tego ławki z pnia drzew, pachnące siedzenie

ciekawe sękate drzewo; cegła w takim wydaniu

takie udogodnienia dla zwierząt

piękna rabata pokryta różą okrywową, bajecznie to wygląda
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:03, 03 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

zaraz odpowiem na pozostałe posty ... ale muszę się podzielić z Wami dzisiejszym przedpołudniem ... bo było wyjątkowe ...

pomiędzy śniadaniem a obiadem miałam gości ... oj i to była uczta emocji i miłych wrażeń ... poznałam Anulę i jej męża ... fantastyczna para ... i mam nadzieję, że Paweł będzie częściej odwiedzał rodzinne strony a tym samym będziemy mogli spędzić razem jeszcze niejedno takie przedpołudnie ... czy popołudnie ...

Aniu i Pawle dziękujemy za tak miło spędzony czas ... było nam bardzo miło ...

zdjęć prawie nie ma bo nie było kiedy ... już żegnając się zrobiliśmy żeby plamy nie było ... a i tak jest bo miałam aparat na pocztówkę przestawiony i jakość fatalna ... wybaczcie

cudowne spotkanie, cudowne dziewczyny, ale wam zazdroszczę:
taras i wnętrza zachwycają, brak słów

a ta półka z doniczkami, wprowadza taki nastrój, że człowiek czuje się jak na wyjeździe w innym kraju
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:48, 03 wrz 2012

Do góry
Wklejam fotki mebelków - chciałabym aby byly rozbielone - białopopielate. Te brązowe kiedyś już malowałam - chyba lazurą lub lakierobejcą, ale jeszcze gdy mieszkałam z rodzicami i tam musiał być brąz. Mebelki stoją od wiosny do jesieni na zewnątrz. Kiedyś malowałam taką fajną bejcą firmy Osmo drewniany domek letniskowy, ale wewnątrz - efekt super - rozmyta biel i prześwitujące słoje. Nie wiem jednak czego użyć gdy mamy do czynienie z deszczem? Jak Ci się znudzi to usunę zdjęcia.

Biały fotel to na pewno lakier. Mam preparat do jego usuwania.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:47, 03 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tak mi się to zdjęcie z czarodziejską kulą skojarzyło, no a przecież Danusia to czarodziejka więc chyba coś w tym jest
Slicznie tak tajemniczo na tym zdjęciu.

Teraz dopiero zobaczyłam, że w kuli dom się odbija

I ten bluszczyk tak skromnie oplata
a odbicie jako wizja ogrodu można interpetować
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:44, 03 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Zdjęcia jak z innej epoki, taki śródziemnomorski klimat mi się przypomina...
Pozdrawiam

czasami Asiu to tu jest jak z innej epoki ... pozdrawiam i musimy tę kawkę kiedyś wypić bo z Kielc do Kielc to jeszcze bliżej

No włąsnie czasami jak jest blisko to jest w rzeczywistości najdalej
Ale faktycznie spotkanie na kawę trzeba zorganizować
A miało być tak pięknie.... 10:38, 03 wrz 2012

Do góry
i moja kompozycja porazka
A miało być tak pięknie.... 10:37, 03 wrz 2012

Do góry
A miało być tak pięknie.... 10:36, 03 wrz 2012

Do góry
Nigdy nie mów nigdy 10:36, 03 wrz 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
Kinga szczęściara z Ciebie ja też bym chciała taki naturalny oborniczek, ale u mnie nie ma koników
Julka ja też nie mam - to pozostałość po poprzednim właścicielu ...

Kindzia napisał(a)
Ostatnio namiętnie truję nornice.Mam ich całą hodowlę
chcesz może psa na gryzonie? mam jednego na zbyciu ...żartuję M od kąd dowiedział się, że jedna z suczek przeznaczonych do oddania wytropi i zje nawet najmniejszą myszkę powiedział, że tej absolutnie się nie pozbędzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies