Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

MilenaP 18:44, 19 paź 2012

Hahaha Beta, ale Ci się oberwało i w sumie dobrze Ogrodowisko zobowiązuje
Nie martw się bo po kawałku i stworzysz ( stworzymy ) cudny ogród
Buziaki
beta 21:06, 19 paź 2012

MilenaP napisał(a)
Hahaha Beta, ale Ci się oberwało i w sumie dobrze Ogrodowisko zobowiązuje
Nie martw się bo po kawałku i stworzysz ( stworzymy ) cudny ogród
Buziaki

nooommmm, narobiło się...

nieszka 21:17, 19 paź 2012

Piękna wymiana spostrzeżeń ogrodniczych.
Ja Cię Beatka zrozumiałam że "za elegancki" w stsunku do sielskich krajobrazów z otoczenia - sosny i brzozy...I też bym się zastanawiała na cisowym ekranem na takim tle jak tam masz
Ale Tereska - WOW! Normlanie poczułam na sobie, na nas rodzaj misji do spełnienia. I pięknie opisałaś te samotne tuje i płożącego iglaka na środku trawnika. No wypisz wymaluj polskie standardy

Ale to się wkrótce wszystko zmieni.....
nieszka 21:21, 19 paź 2012

A to zdjęcie już pewnie widziałaś ale tak dla przypomniania. I jest dereń i jest cis
Agacia 11:56, 20 paź 2012

Beatko, ostatnio doszłam do takiego wniosku, że budowanie ogrodu przypomina stylizowanie ubioru. Główne rośliny (największe, te w tle) tworzą jakby szkielet konstrukcji, a dodatki tworzą klimat i określają styl. Z dżinsów, białej koszuli i marynarki można zrobić look elegancki, a można i rockowy Wokół tej, dajmy na to śliwy, możesz sadzić topiary, a możesz mieć łan kwiatów, i też: inny efekt dadzą róże, a inny maki
beta 21:14, 20 paź 2012

Nieszko, Agatko bardzo Wam dziękuję...czuję się dość podle jakoś....pewnie kiedyś przejdzie...a tymczasem buziaki dla Was...
beta 16:38, 21 paź 2012

monitka 20:51, 21 paź 2012

Och Beatko z chęcią pospacerowałabym po tych waszych pieknych plażach dziękuję za śliczne fotki
Mam nadzieję że wszystko u ciebie w porządku i że to chwilowy spadek formy cie dopadł a nie jakieś większe zmartwienia...
pozdrawiam
kaisog1 21:02, 21 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Półkole będzie dobre, Dałabym tam śliwę wiśniową na pniu, a pod nią kilka hortensji jednej odmiany, albo Limelight, albo Vanille Fraise. Na dole coś niskiego, żurawki, trawki, na lewo za świerkami może ekranik z cisa przy płocie jako tło i kilka dereni Ivory Halo, Takie modne ostatnio u nas, a pod nimi berberysy Stardust. ? albo Admiration?.

Nie wiem czy Szefowej o takie rozmieszczenie chodziło ale strzelam

Tess 22:53, 21 paź 2012

beta napisał(a)
yyyyyy...... Tersko, prawie z nóg mnie ścięło

już się tłumaczę, bo to wytłumaczenia potrzebuje.....

chodziło mi o to że za elegancki w sensie do mojej wiejskiej chaty, a nie że mi się nie podoba czy coś.....

po drugie, w zasadzie w nosie mam sąsiadów,ogród robię dla siebie

a że marudzę...no cóż....nie potrafię tego wytłumaczyć.....wybaczcie

nie raz mi się wydaje że ja poprostu nie mam szans na piękny ogród i poddaję pod wątpliwość wszystkie pomysły , ale to czasem...

wiesz, bo ja z tych co się lubią dręczyć

wybacz że Cię też zadręczam

a do skopania tyłka zapraszam

teraz jak czytam tego mojego posta to jakoś faktycznie on dziwnie brzmi.....ale nie miałam nic złego na myśli...mam nadzieję że nikt się też nie obraził nie daj boże .....

to raczej były sformuowania bardziej autodestrukcyjne, pogrązające, dobijające autorkę posta i poddające pod wątpliwość jej umiejętności ogrodnicze niż atak w kogokolwiek

teraz ja się rozpisałam,

O rany, to się porobiło! Nic złego nie zrobiłaś i nikogo nie obraziłaś (mnie w każdym razie nie)
Nie odebrałam tego co wcześniej napisałaś, jako atak (na kogokolwiek).
Zrozumiałam, że chodzi Ci o Twoją chatę (i szopkę)

Ale uważam że się mylisz. I dlatego pozwoliłam sobie Tobą potrząsnąć, bo uważam, że tego potrzebujesz.
Ale chyba za mocno potrząsnęłam...

Nie zadręczasz mnie Zakazuję Ci tak myśleć!
Wiemy, jak deprymujące i stresujące jest zdecydować się na coś konkretnego w tym natłoku pięknych roślin. Wszyscy tu przez to przechodzimy lub przechodziliśmy. Pomożemy Ci przez to przejść, ale pamiętaj, że decyzję i tak musisz podjąć sama

Buziam (i wybacz, jeśli było za ostro)