Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 21:45, 19 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

Elizko poczytałam , pooglądałam jesiennych kolorów u Ciebie i pozdrawiam.

Bożenko ja też pozdrawiam, jesień zwłaszcza o poranku jest rzeczywiście piękna

A w moim ogrodzie najładniej jest jak zachodzi słońce bo oświetla las i z salonu mam wtedy najpiękniejszy widok. Wszystko zależy od tego skąd patrzymy.Pozdrówka.

Masz rację, zależy skąd patrzymy. Ja ze wschodu mam widok na piękne brzozy sąsiadów, a z zachodu na budy i pakamery drugiego sąsiada, który prowadzi firmę budowlaną... Ty to masz szczęście... ale ja niestety mieszkam w środku wsi.
eliza3 21:47, 19 paź 2012

majkel0326 napisał(a)
Elu,piękne jesienne kolorki u Ciebie! Berberysy cudowne,bardzo je lubię.Moje jeszcze malutkie [/quote
Urosną, ja też sadzę nieduże rośliny i czekam... uczę się cierpliwości, jak każdy ogrodnik
eliza3 21:47, 19 paź 2012

Dubelek, więc koperek...

eliza3 21:55, 19 paź 2012

AniaDS napisał(a)
Len jest długowieczny?
Też miałam, bardzo go lubiłam i zanikł mi w tym sezonie.
Czyżby wymarzł?

Len jest byliną, nigdy mi nie wymarzł, rozsiewa się corocznie, nigdy nie usuwam siewek, bo młode się przydają. kiedy starsze robią się brzydkie.
eliza3 21:59, 19 paź 2012

nieszka napisał(a)

Piękne zdjęcia, berberysy jesienią są cudowne, piękna jest ta czerwień ja dzisiaj też zachwycałam się swoimi berberysami, pozdrawiam

Berberysy są trudne i w pieleniu i w przesadzaniu, a nawet przy cięciu, ale jesienią przepraszają, że tak nas pokłuły latem i pokazują swoją urodę, teraz są najpiękniejsze.

Z przyjemnoscią się pod tym podpisuję! Taka trochę "trudna miłość"

Miłość trudna, ale jakże barwna...
Elfik 22:10, 19 paź 2012

Co do lnu - potwierdzam Mój jeszcze kwitnie...
Elu, czy jeszcze interesują Cię grzybki? Wczoraj zadzwoniła znajoma, która ma daczę w okolicach Ozimka, że jest niespotykany wprost wysyp opieniek. I dziś mąż przywiózł dwa kosze . I twierdzi, że zbieranie ręczne, to nieporozumienie - z kosą się należy wybrać, takie łany!!! Właśnie skończyłam zaprawiać....
AniaDS 22:12, 19 paź 2012

No, to ciekawa jestem co się z moim stało
eliza3 22:52, 19 paź 2012

Elfik napisał(a)
Co do lnu - potwierdzam Mój jeszcze kwitnie...
Elu, czy jeszcze interesują Cię grzybki? Wczoraj zadzwoniła znajoma, która ma daczę w okolicach Ozimka, że jest niespotykany wprost wysyp opieniek. I dziś mąż przywiózł dwa kosze . I twierdzi, że zbieranie ręczne, to nieporozumienie - z kosą się należy wybrać, takie łany!!! Właśnie skończyłam zaprawiać....

Ja opieniek nie zbieram. nawet nie umiałabym ich znaleźć, bo nigdy nie zbierałam. Musiałby mi ktoś pokazać gdzie i jak rosną, no i jak wyglądają na żywo, bo ja tylko w occie jadłam, ale bardzo mi smakowały.
monteverde 22:56, 19 paź 2012

Faktycznie berberysy maja teraz swoje 0,5 godziny

Aniu(Monte) Len mam odkąd pamiętam, nie znam nazwy odmiany, ale zawsze mogę się podzielić.-----
eliza3 22:58, 19 paź 2012

AniaDS napisał(a)
No, to ciekawa jestem co się z moim stało

Może usunęłaś nieopatrznie, bo jak jest stary, to wiosną zanim wypuści młode pędy nie wygląda najlepiej, dlatego ja zostawiam siewki i wymieniam, chyba że wymarzł, u mnie też sporo roślin zniknęło...zawsze mi żal