Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 20:06, 17 paź 2012

Kasiu, nie ma nic cenniejszego niż zdrowie. Cenimy je dopiero jak zaczynamy chorować. A wiele nieszczęściom można by zapobiec właśnie przez badania profilaktyczne. U nas piękny wieczór, prawie lato.
barbara_kraj... 20:07, 17 paź 2012

EPODLAS napisał(a)

Ten dereń jest najładniejszy właśnie teraz, jak liście zlecą zostaną purpurowe gałązki. Na wiosnę zetnę go, żeby tych gałązek było więcej. Bardzo dobry bezproblemowy krzew.

Gałązki derenia białego świetnie nadają się na podkład do wianka
EPODLAS 22:01, 17 paź 2012

Basiu, przyznam się że nigdy nie robiłam wianka. Ale może kiedyś....Mają taki intensywny kolor, a im więcej młodych gałązek tym lepiej. Znowu go przytnę na wiosnę.
Martek 23:11, 17 paź 2012

No tak trzeba mocno przycinać to puści młode,piękne pędy .Też mi się podobają strasznie
Mala_Mi 12:09, 19 paź 2012

Bożenko.. poczytałąm u Irenki....
EPODLAS napisał(a)
Irenko, miałam z Misią problem. Dostała kaszel, tak jak człowiek. Poszliśmy z nią do weterynarze, dostała dwa zastrzyki i tabletki i nic nie pomogło. Poszłam do apteki, opisałam jakie mój piesek ma problemy, farmaceutka poleciła mi tabletki, bierze 3 dzień i jest już dużo lepiej. Miałam iść na kontrolę, ale już nie pójdę. Mam nadzieję, że jeszcze z dwa dni i będzie całkiem dobrze. Pierwszy raz mój pies kaszlał jak człowiek.

Kaszel u psa.. to również oznaka problemów z sercem...... Przy sercu zbiera się woda w płucach.... My też nie wiedzieliśmy co się dzieje z psem... aż weterynarz kazał zrobić ekg.... bo kaszel to może być serce.. Do tej pory od kilku lat bierze tabletki... przez ostami miesiąc czy dwa było mu lepiej to odstawiliśmy leki.. i znów pogorszenie i znów kaszel..... dostał leki na serducho, na odwodnienie i na uzupełnienie potasu.. i już lepiej.... ale wcale nie rewelacyjnie ....
EPODLAS 13:54, 19 paź 2012

Aniu, dzięki jeżeli nie przejdzie do poniedziałku pójdziemy z znowu do lekarza. Niby jest lepiej, ale nie do końca. Ma apetyt,nie ma gorączki, a wygląda tak jakby chciała coś z siebie wykrztusić. Kochana psina nie powie co jej dolega.
Mala_Mi 16:52, 19 paź 2012

EPODLAS napisał(a)
Aniu, dzięki jeżeli nie przejdzie do poniedziałku pójdziemy z znowu do lekarza. Niby jest lepiej, ale nie do końca. Ma apetyt,nie ma gorączki, a wygląda tak jakby chciała coś z siebie wykrztusić. Kochana psina nie powie co jej dolega.

Dokładnie to samo ma mój.... zjadłby konia z kopytami.... gorączki nie ma.. tylko raz na jakiś czas łapie kaszel... jakby chciał coś odkrztusić... Serce z osłuchy też wyglądało dobrze, a na EKG wyszło, że jednak jest źle...

PS. Wianka też nigdy nie robiłam....chyba że jako dziewczynka z mleczy Dzięki za gratki na 1000
AniaDS 19:03, 19 paź 2012

Nie wiedziałam, że gałązki z derenia nadają się na wianki, bardzo ładny mają kolor.
Welka 19:16, 19 paź 2012

Witam!
Jak grzybki i jesień na działce, bo zapewne tam dziś jesteś?
Pozdrawiam
EPODLAS 21:52, 19 paź 2012

Aniu, dzisiaj Misia wyglądała na zdrową, tylko w południe trochę pokaszlała. Zobaczę do poniedziałku. Jak tylko będzie coś niepokojącego, idziemy do lekarza.
Aniu DS, dereń ma ładne gałązki , może bym zrobiła wianek, tylko ja mieszkam w bloku i nie mam, gdzie wianka powiesić. Pięknie wyglądają wianki powieszone na drzwiach domu.
Ewelinko, jak jutro pójdę na działkę, idę na grzybki obowiązkowo. Ile uzbieram to uzbieram.Dzisiaj byłam w Kauflandzie, widziałam dużo sprzedających grzyby przed sklepem. Będzie piękna pogoda, spacer po lesie też się przyda.

Już się cieszę, że jedziemy jutro, dzisiaj było po prostu cudnie. Mam nadzieję, że jutro będzie tak samo. Drzewa dzisiaj wyglądały zjawiskowo. Przejrzałam moje jesienne zdjęcia i wybrałam jeszcze kilka.
Jesień to nie tylko kolory, to też wzorki. Tu marmurkowe.

Gajowiec żółty, nigdy nie zauważyłam żeby był ładny jesienią, może dlatego się tak ładnie przebarwił, że jest ciepło.

Trawy są malownicze w ogrodzie, na fotografii, też.

Trawy przy ulicy.

Aksamitki, te przynajmniej nie urosły wielkie. Niewysokie, a wdzięczne.