Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 13:09, 29 sie 2012

Do góry
Ana
gratki, jak będę potrzebować pomocy,,,wiem gdzie się udać

uważam, że ten kwiat do ciebie pasuje
OGRÓD IFCI 13:04, 29 sie 2012

Do góry
ifciaczek napisał(a)

cudne!
Oj podoba mi się Twój ogród,podoba ...
OGRÓD IFCI 13:03, 29 sie 2012

Do góry
OGRÓD IFCI 13:02, 29 sie 2012

Do góry
Ogrodowa biżuteria i ogrodowe dodatki, ozdoby 13:00, 29 sie 2012

Do góry
grapaka napisał(a)

To moje ptaki Adka, a kule to można elektrodami czy jakimś drutem przytwierdzić do podłoża.Apetyt wielki mam na srebrne kule

O Boziu zajefajne te ptoszki , z czego są zrobione.Slicznie to wyglada. Biegnę do Twojego ogrodu! Pozdrawiam.
OGRÓD IFCI 12:57, 29 sie 2012

Do góry
Ogród Bogusława 12:57, 29 sie 2012

Do góry
Nati napisał(a)
jeśli mogę tylko o info jak osiągnąć taki efekt co zrobić, dziękuję z góry pozdrawiam

To jest 5 letnia sosna samosiejka, żeby uzyskać taki efekt nie wolno wyrywać Igieł bo właśnie (co doskonale widać na zdjęciu ) w miejscu gdzie jest igła powstaje nowy odrost, jeśli wyrwiesz igłę to nie ma z czego wyrosnąć. poza tym są poodcinane całe końcówki bo były za długie, sam nie sądziłem że tak pięknie odrośnie.Teraz wygląda inaczej to jest ta wygięta duża sosna pokażę foto

Obecnie ma 7 lat tak wygląda

a tak nocą

OGRÓD IFCI 12:56, 29 sie 2012

Do góry
Pogaduchy skowronków 12:53, 29 sie 2012

Do góry
Jak zobaczyłam Zbyszka pierogi, to nawet pisać nie mogę, bo mi ślinka leci.

Mam prośbę o nazwę tego kwiatka. Wysiałam z nasion na wiosnę do doniczki, w maju przepikowałam do gruntu Rośnie i kwitnie pięknie, ale nie wiem co to jest, czy jednoroczna , czy bylina. Podobne do rudbekii, ale coś mi nie pasuje. Pomożecie?

Puste pole z wysepką kwiatową 12:52, 29 sie 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

A to moja Wiltonii przysposabiana na choinkę... Ciekawe, czy dożyję efektu końcowego ...???

Ten jałowiec ma spore roczne przyrosty, tylko dość wiotkie. Powodzenia życzę

ba, ale tu wyzwanie!! jak uda ci się, zapiszemy cię w księdze Guinnessa!!! toż to wyczyn z tym Witonim, zacz on płożący jest, a ty go w górę!
rabaty piękne, nie wiem, po co wyszukiwać eleganciej, jak jest swojsko, naturalnie i zachęcająco, Ja odbieram twój ogród jako cud natury, wszystko piękne, naturalne i radosne
Jak więcej błędów nie popełnić...... 12:49, 29 sie 2012

Do góry
I jeszcze kilka zdjęć. Kolorystyka na którą się zdecydowałam to biel,róż i niebieski z tym, że z czasem chciałabym zamienić różowe hortensje na białe.

Ogród do kwadratu 12:44, 29 sie 2012

Do góry
WItaj

Nasz mały, zielony świat. 12:42, 29 sie 2012

Do góry
Witaj Basiu.
Jestem na ogrodowisku od niedawna i staram sie odwiedzić wszystkich. Dzisiaj Twoja kolej. W Miedzyzdrojach zakończyliśmy z mężem naszą wakacyjną przygodę rowerową. Szkoda, że nie wpadłam do Ciebie wcześniej. W telegraficznym skrócie moje odczucia po spacerku wirtualnym:
- Dom śliczny, ogród prześliczny i gospodyni urocza,
- Szkalarnia doprowadziła mnie do zazdrości,
- mostek bardzo mi sie podoba, wcale nie jest kiczem,
- piesek przesympatyczny, mój podobnie uwielbia kominek i ciepły kocyk,
- kompostownik gustowny,
- mąż zdolny i pracowity, a to prawdziwy skarb. Mój tez wiele rzeczy robi sam. Podobnie jak Twój sam zbudował drewutnię, zrobił podbitkę na domu, ułożył polbruk .....

Bedę do Ciebie zaglądać i zapraszam w moje skromne progi.

OGRÓD IFCI 12:41, 29 sie 2012

Do góry
tak było rok temu zdjęcia tegoroczne muszę wstawić póżniej
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:37, 29 sie 2012

Do góry

Danusiu, za sprawą Twojego ogrodu zakochałam się w trawach ogród jak zwykle bajkowy

OGRÓD IFCI 12:36, 29 sie 2012

Do góry

tak było
Jak więcej błędów nie popełnić...... 12:21, 29 sie 2012

Do góry
Witam i ja wszystich ogrodowiczan !
Od jakiegoś czasu podglądam Wasze ogrody. Od niektórych po prostu czasem ciężko oczy oderwać ale wszystkie tworzone z ogromną miłością do roślin i pasją. No właśnie pasja to coś co myślę że mam dwie ręce sprzęt ogrodniczy i chęci tylko ostanio chyba w moim przypadku nastąpiło zmęczenie materiału cy cuś bo całe lato chodzę obok rabaty pod oknem i niby wiem co chcę a zawsze coś mi nie tak.
Marzyła mi się tutaj rabata na wzór typowo ogrodowiskowej czyli stożek, kulka na pieńku, hortensje kulki z bukszpanu i żurawki.
Mieszkamy już dwa lata jeszcze dużo do zrobienia przed nami wokół domu ale grzebanie w ziemi to jest to, co mnie odstresowuje i może tego nie widać ale grzebię i przesadzam w każdej wolnej chwili.
Nawet sąsiad ostatnio do mojego męża zagadnął " twoja żona to zawsze w tym ogródku na kolanach. Kurcze może rzeczywiście już czas skonczyć te nasadzenia i dać roślinkom po prostu spokojnie rosnąć?
Tylko nie wiem czy to jest wykonalne w moim przypadku.
Dzięki ogrodowisku przestałam kupować pojedyńcze egzemplarze bo fajne i gdzieś się posadzi. Część z nich już oddałam znajomym a kilka czeka aż skończę swoje ogrodowe dzieło jak nie znajdą miejsca u mnie to oddam w dobre ręce. Nauczłam się dzięki Wam rozmnażać iglaki, bukszpany i inne. Ostartnio kupiłam 4 szt żurawek i wychodzi na to że będę z nich miała 14 szt malutkie na razie ale co tam za rok już będą ładne.
A więc kochani przyszłam z prośbą o pomoc w obsadzeniu tej oto rabaty.Długość 6,5 m a szerokość 2 m.

Strona wschodnia zaraz obok wejścia do domu więc zależy mi żeby jakoś to grało z resztą. Na środku rośnie już sporych rozmiarów migdałek ,jak trzeba jestem w stanie go wykopać. Kupiłam tu też kulę z bukszpanu rośnie kilka kulek (powiedzmy) ale jeszcze ze dwa sezony i może wyjdą na ludzi. Kupiłam dwie hortensje Limelight i żurawki Lime marmalade..chyba. Stożka z cisa czy bukszpana oraz kulki na pieńku jeszcze nie spotkałam w okolicznych szkółkach.
Może komuś przyjdzie do głowy jakiś fajny pomysł jak ten kawałek sensownie obsadzić?
Wrzucam też kilka innych zakątków może jeszcze nie skończonych tak żeby ogólny pogląd był na to co jest wokół.

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 12:14, 29 sie 2012

Do góry
Kochani proszę o pomoc w rozszyfrowaniu, które z moich drzewek to Skyrockety, a które to Blue Arrow?
Dokładniejsze zdjęcia tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2276-blue-arrow-czy-skyrocket

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:08, 29 sie 2012

Do góry
i ja gratuluję! jako stała czytelniczka
Jałowiec 'Blue Arrow' czy 'Skyrocket'? 12:06, 29 sie 2012

Do góry
Ostatnio zasadziłam w swoim ogródku dwa ekrany ze Skyrocketów.
Ale okazało się, że jedne z nich miały metkę Blue Arrow.
I te chciałabym zostawić.
Skyrockety bardzo chorują i postanowiłam zaoszczędzić sobie przyszłych kłopotów i wywieźć je do ogródka na wieś.

Czy ktoś jest w stanie rozpoznać - które są które?
Bo ja pomieszałam oznaczenia i teraz nie wiem

1.

2.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies