żeby nie było, że u mnie nie ma tematyki ogrodowej...
bezbarwnie... choć biel to też kolor
zakwitła nieoczekiwanie Przesadzana milion razy, nie poddała się, widac przeczuła, że to jej stałe miejsce
żeby jej smutno nie było.... powojnik mojego Dziecięcia Połknął bakcyla, ma już swoje chciejstwa
białe mieczyki-niespodzianka
Jak dla mnie kupę miejsca między tymi stożkami Na pewno nie chcesz posadzić tu jakiejś trawki np. 2 szt. Morning Light pomiędzy?
Albo wiem! Jak ma być coś niższego i żółtego to - Hakonechloa 'All Gold', miedzy stożkami, a z przodu i z tyłu podsadzona żurawkami - to będzie ideał.
Dziekuje za wpis zrobilem troche wczesniej ale dopiero miałem czas dzisiaj aby dac zdjecia i jak moze byc
... wiesz - tam z tyłu to bym chyba tych zurawek nie dawała ... brakuje tu jakiegoś jasnego akcentu - ostatnio w szkółce widzialam takie małe, zółte berberysy - jakieś miniaturki (nazwy nie zapamiętałam) taki rządek przed tymi thujami fajnie by wyglądał - co ty na to ?
Moje cztery małe koteczki zastały sierotkami w czwartym tyg. życia za sprawą narwanego kierowcy...Pusi już nie ma od soboty
...maluchy są urocze, dwa czarne i dwa łaciate
Kondziu przypomniało mi się, że mam zdjęcia tych żółtków dla Ciebie i się wróciłam z połowy drogi do sypialni
Jedno to to, co sadziła Danusia w donicach w tym nowym ogrodzie. U mnie rośnie drugi rok, na zdjęciu trochę się ujednolicił kolor, końcówki w rzeczywistości ma takie lekko brązowawo-żółte.
i drugie, to jakaś tujka, też ma dwa lata
rewelacyjnie przetrwały zimę, rosną w cieniu praktycznie.
Teresko , Jolu , Irenko , Aniu - zasiadłem dopiero teraz do kompa ( cały dzionek miałem zajmany - między innymi babcia Krysia zagoniła mnie do przesadzania kwiatów doniczkowych ) . Dziękujemy za gratulacje . Już Karolinkę (takie imię rodzice wybrali ) dziadek wyszkoli aż miło. Muszę pomału sobie przypominać jak się bajki opowiada , a pomocne będą bajki Bożenki.
Bonsai możemy ochrzcić - nie ma sprawy . Jego "rodzicami" są Danusia , Witek i Ryszard i oni będą mieli najwięcej do powiedzenia.
Czy może ktoś wie jak się ta roślinka nazywa? Ma kolorowe urocze listki.
Uwaga uwaga : młoda startuje .
Zbysiu-takiego tułacza z kolorowymi listkami dostałam od sąsiadki. Czytałeś o nim: że na zimę gubi liście, a zimuje jego kłącze pod okryciem. Zarasta jak bluszczowate. Lubi wilgoć.