Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Puste pole z wysepką kwiatową 23:10, 28 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

W takim stanie zostawiam ogród na dni parę... Najładniejszy jest prawy dolny róg

Jedno wielkie łaaaaaaał - jak ślicznie to wszystko skomponowane !
Kondziowy Ogród :) 23:08, 28 sie 2012

Do góry
elf napisał(a)

Wpadam z rewizytą. Szybkie zmiany, no, no

Jak dla mnie kupę miejsca między tymi stożkami Na pewno nie chcesz posadzić tu jakiejś trawki np. 2 szt. Morning Light pomiędzy?

Albo wiem! Jak ma być coś niższego i żółtego to - Hakonechloa 'All Gold', miedzy stożkami, a z przodu i z tyłu podsadzona żurawkami - to będzie ideał.
Dziekuje za wpis zrobilem troche wczesniej ale dopiero miałem czas dzisiaj aby dac zdjecia i jak moze byc

... wiesz - tam z tyłu to bym chyba tych zurawek nie dawała ... brakuje tu jakiegoś jasnego akcentu - ostatnio w szkółce widzialam takie małe, zółte berberysy - jakieś miniaturki (nazwy nie zapamiętałam) taki rządek przed tymi thujami fajnie by wyglądał - co ty na to ?
Teraz tak wyglada
Zimozielony ogród przy białym domu 23:08, 28 sie 2012

Do góry
H. paniculata "Magical Candle" - nagroda na Zieleni to życie

Liliowiec "Wild Horses" tych roślin nie kupiłam, ale warto pokazać

Jeżówki

Puste pole z wysepką kwiatową 23:08, 28 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Vanilka coraz bardziej "zawstydzona"...

Spodziewałam się, że Pinky Winky w tym roku będzie wyższa... W końcu 2 latka zobowiązują do wzrostu...

W takim stanie zostawiam ogród na dni parę... Najładniejszy jest prawy dolny róg

oooo kurteczka .....jaka piękna rabata, ile tu kolorów i odcieni zieleni - pięknie Elfiku - prawdziwa Elfowa kraina
Zielony galimatias 23:07, 28 sie 2012

Do góry
żeby nie było, że u mnie nie ma tematyki ogrodowej...
bezbarwnie... choć biel to też kolor
zakwitła nieoczekiwanie Przesadzana milion razy, nie poddała się, widac przeczuła, że to jej stałe miejsce

żeby jej smutno nie było.... powojnik mojego Dziecięcia Połknął bakcyla, ma już swoje chciejstwa

białe mieczyki-niespodzianka
Zimozielony ogród przy białym domu 23:06, 28 sie 2012

Do góry
Pokażę hortensje ogrodowe, nie mogę się oprzeć

Moje zmagania ogrodowe 23:04, 28 sie 2012

Do góry
Ewelinko to te rozchodniki tu z M., pozdrawiam zapewne szykujesz się do szkoły?

Rajski ogród Ani 23:04, 28 sie 2012

Do góry
hania napisał(a)
To moja jakoś inaczej nazywa się ale jest podobna co ?

Haniu a może to grandiflora?
Kondziowy Ogród :) 23:03, 28 sie 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)

Jak dla mnie kupę miejsca między tymi stożkami Na pewno nie chcesz posadzić tu jakiejś trawki np. 2 szt. Morning Light pomiędzy?

Albo wiem! Jak ma być coś niższego i żółtego to - Hakonechloa 'All Gold', miedzy stożkami, a z przodu i z tyłu podsadzona żurawkami - to będzie ideał.
Dziekuje za wpis zrobilem troche wczesniej ale dopiero miałem czas dzisiaj aby dac zdjecia i jak moze byc

... wiesz - tam z tyłu to bym chyba tych zurawek nie dawała ... brakuje tu jakiegoś jasnego akcentu - ostatnio w szkółce widzialam takie małe, zółte berberysy - jakieś miniaturki (nazwy nie zapamiętałam) taki rządek przed tymi thujami fajnie by wyglądał - co ty na to ?
Rajski ogród Ani 23:03, 28 sie 2012

Do góry
Moje cztery małe koteczki zastały sierotkami w czwartym tyg. życia za sprawą narwanego kierowcy...Pusi już nie ma od soboty
...maluchy są urocze, dwa czarne i dwa łaciate

Zimozielony ogród przy białym domu 23:02, 28 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Cisy też wybrałam Kule na pniu.

A wybieranie stożka z cisa polegało na tym, że robiłam zdjęcia telefonem, wysyłałam do właścicieli, jako miarka posłużyła Małgosia

Stawała przy stożku i porównanie było łatwe

Czy to ta Pani Gosia co z nią w maju świerki (i nie tylko) wybieraliśmy?

Jeśli jeszcze tam będziesz pozdrów ją ode mnie

Oczywiście
Rajski ogród Ani 23:01, 28 sie 2012

Do góry
To moja jakoś inaczej nazywa się ale jest podobna co ?

Kondziowy Ogród :) 23:01, 28 sie 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
Kondziu przypomniało mi się, że mam zdjęcia tych żółtków dla Ciebie i się wróciłam z połowy drogi do sypialni
Jedno to to, co sadziła Danusia w donicach w tym nowym ogrodzie. U mnie rośnie drugi rok, na zdjęciu trochę się ujednolicił kolor, końcówki w rzeczywistości ma takie lekko brązowawo-żółte.

i drugie, to jakaś tujka, też ma dwa lata

rewelacyjnie przetrwały zimę, rosną w cieniu praktycznie.
Kindzia takie moga byc zobacz dzieki za rade
Zimozielony ogród przy białym domu 23:00, 28 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A wybieranie stożka z cisa polegało na tym, że robiłam zdjęcia telefonem, wysyłałam do właścicieli, jako miarka posłużyła Małgosia

Czy to ta Pani Gosia co z nią w maju świerki (i nie tylko) wybieraliśmy?

Jeśli jeszcze tam będziesz pozdrów ją ode mnie
Zimozielony ogród przy białym domu 22:59, 28 sie 2012

Do góry
Mały stożek i dalej bonsai z cisa różniste

Nasz przydomowy ogródek 22:59, 28 sie 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Teresko , Jolu , Irenko , Aniu - zasiadłem dopiero teraz do kompa ( cały dzionek miałem zajmany - między innymi babcia Krysia zagoniła mnie do przesadzania kwiatów doniczkowych ) . Dziękujemy za gratulacje . Już Karolinkę (takie imię rodzice wybrali ) dziadek wyszkoli aż miło. Muszę pomału sobie przypominać jak się bajki opowiada , a pomocne będą bajki Bożenki.
Bonsai możemy ochrzcić - nie ma sprawy . Jego "rodzicami" są Danusia , Witek i Ryszard i oni będą mieli najwięcej do powiedzenia.

Czy może ktoś wie jak się ta roślinka nazywa? Ma kolorowe urocze listki.

Uwaga uwaga : młoda startuje .

Zbysiu-takiego tułacza z kolorowymi listkami dostałam od sąsiadki. Czytałeś o nim: że na zimę gubi liście, a zimuje jego kłącze pod okryciem. Zarasta jak bluszczowate. Lubi wilgoć.
Mój ogródek pod Gdańskiem 22:58, 28 sie 2012

Do góry
Moniko wpadłam z rewizytką i motylem, a Ty śpisz? pozdrawiam
Zimozielony ogród przy białym domu 22:57, 28 sie 2012

Do góry
Chamaecyparis lawsoniana "Kelleris"

Tutaj modrzew i znów cyprysiki

Kondziowy Ogród :) 22:56, 28 sie 2012

Do góry
Ozz napisał(a)

Zimozielony ogród przy białym domu 22:55, 28 sie 2012

Do góry

Przeleciałam po formach bonsai, różne były, różniste, ale nam potrzeba z cisa i to wysokie i ładne.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies