Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 16:11, 11 lis 2012

jotka napisał(a)
A pro pos miskantów - jak tu być związanym w Dzień Niepodległości
pozdrawiam

witaj Jotka! masz rację Pozdrawiam serdecznie
KasiaWB 16:17, 11 lis 2012

A tu moja przyszłościowa zmora.... słynny daszek sąsiadów..., na który obecnie w sposób innowacyjny sąsiedzi skierowali dodatkowo rynnę.... Koloru domu- jaskrawo zółtego już w ogóle nie komentuję...

KasiaWB 16:19, 11 lis 2012

anieszka napisał(a)
U mnie ziemia a w zasadzie glina, ślizgałam się jak diabli i nawet raz udało mi się zakopać, czego efektem był urwany zderzak
Ale jak posiałam trawę , posadziłam roślinki - jest ok

Witaj Anieszka, czyli jest nadzieja, że będzie kiedyś dobrze Pozdrawiam
KasiaWB 16:21, 11 lis 2012

dorkow0 napisał(a)
Witaj Kasiu... Hebe cudowne... Dziękuję za wizytę u mnie i zapraszam do stałych odwiedzin... Będzie mi bardzo miło...

Witam witam po raz pierwszy w moim wątku będę odwiedzać i również zapraszam, chociaż w zasadzie to u mnie nie ma jeszcze wiele do oglądania ) Pozdrawiam!
KasiaWB 16:26, 11 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)

Haniu - to teraz herbatka

Krzysztof - dzięki za identyfikację cudna roślinka

Marzenka z rana wypiłam chyba z 5 kaw na obudzenie, ale i tak dzień był senny, ciągle padało, a praca szła baaardzo trudno ... teraz rozgrzewam się herbatką malinową glina nie jest w sumie taka zła, ale trochę będę musiała jednak jej wywieźć, bo została nawieziona przez poprzednich właścicieli i...zakryła humus ale drenaż chyba tez jakiś trzeba będzie zrobić ale to temat na kiedyś tam, dzisiaj oglądam Wasze ogrody oraz Highgrove

Ja mam spadki gruntu i drenaż w dole działki ale i tak chyba kiedyś będę jeszcze musiala zrobić z tyłu domu, bo sąsiada cała woda schodzi do mnie.... Drenażu nie zrobił a wodę z rynien odprowadzil przy brzegu mojej działki... Ale wojny pzecież nie zrobie. Zainwestuję w drenaż ......

Marzenko, ja również mam lekkie spadki terenu i sąsiada na tyłach, ale i z boku, nie spodziewam się aby ktokolwiek zrobił u siebie drenaż. Jak widziałaś może na zdjęciu moi sąsiedzi również odprowadzają wodę w naszym kierunku. Pewnie też zrobię drenaż, ale zastanawiam się dlaczego ja mam to robić, a inni nie myślą co robią.... powinni zrobić u siebie chociaż jakieś studnie chłonne czy coś...
Zobaczymy co będzie na wiosnę....
Dzięki, że zaglądasz do mnie Pozdrawiam serdecznie
KasiaWB 16:28, 11 lis 2012

monteverde napisał(a)
Kasiu pozdrawiam

Aniu, macham!
KasiaWB 16:29, 11 lis 2012

ewa004 napisał(a)
Hej Kasiu dzisiaj ja piłam kawę u ciebie

szkoda, że nie można się teleportować do kogoś na kawę zapraszam
KasiaWB 16:36, 11 lis 2012

nieszka napisał(a)
Jeszcze coś tam Kasiu działasz w ogrodzie? Ja już w tym roku mówię pas! Czas na sen zimowy
Ale podziwiam tych co jeszcze im się chce pracować w listopadzie

Witaj nieszka o oo tak, teraz czas na sen cały czas mi się chce spać, a do wiosny tak daleko wiele czasu zajmuje mi teraz praca zawodowa :/... W zasadzie na działce to już nic nie robię, tylko czasem doglądam czekam na pierwszy przymrozek żeby okryć np. włókniną moją małą magnolię i stroiszem byliny. Pewnie jakbym już mieszkała na miejscu to coś tam bym robiła jeszcze
Generalnie czekam już na wiosnę Pozdrawiam
Madzenka 16:38, 11 lis 2012

Kasiu czy spadek tego daszku jest już na Twojej dzialce??? Wg mnie czegoś takiego to nie mogą robić..
Moi udają że odprowadzili do studni chłonnej tylko zapomnieli dodać, że nie wszystkie rynny... A jak studnia się przepełni to i tak spływa do mnie...
Ale to Twoje ustrojstwo to kuriozum.... O żółtym nie wspomnę aż oczy bolą....
hanka_andrus 16:41, 11 lis 2012

Czy woda z rynny na daszku będzie was zalewać? No po prostu jest bezsens,robi drewutnię,żeby mieć suche drewno,a potem zalewa z góry deszczówką.Żeby głupota ludzka umiała fruwać.......