Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na trzy lata

Ogródek na trzy lata

ewalm 17:29, 11 lis 2012

Czego mi będzie w domu brakować to zachodów słońca. Jest to temat w sztuce malarskiej i fotografii oklepany, uchodzący za mało ambitny itd, itp., ale natura całkiem nie zwraca na te nasze opinie uwagi. Miewamy tutaj na tarasie całe spektakle, czasem sielskie, a czasem bardzo dynamiczne. Szkoda mi tego będzie. Dzisiaj, przed chwileczką było tak:

ewalm 17:31, 11 lis 2012

Wszystko w wariancie szaro-różowym.

I obowiązkowo - koperki:

eliza3 22:21, 11 lis 2012

Piękny twój zachód słońca i wcale nie oklepany. O każdej porze roku inny i zawsze interesujący w zależności gdzie jesteśmy. Morze, jeziora, góry, niziny... oj można by wymieniać, zdjęcia pokazywać i zawsze można się zachwycać, a mnie najbardziej podoba się zdjęcie ostatnie... z płotkiem i koperkiem.
Dobrej nocy życzę
anipla 22:56, 11 lis 2012

Dziękuję za odpowiedź.Przed moją budleją pierwsza zima i zastanawiam się czy ją okryć całą czy tylko kopczyk zrobić?...

Ewo- fotki cudne i do tego zakochałam się w Twoich koperkach
ewalm 23:18, 11 lis 2012

Elu, Anitko - koperki są debeściaki Mam dziesiątki ich zdjęć i ciągle mi się podobają.
Klamber 06:45, 12 lis 2012

Wcale się nie dziwię, mnie też zauroczyły. Czy masz już zamiar wracać? jeśli Cię nie wyganiają, to nie musisz się śpieszyć.
ewalm 10:44, 12 lis 2012

Robercie - w lipcu przyszłego roku wracamy. To i Ty już będziesz pewnie z powrotem ze swojej zamorskiej podróży.
Przetacznik 15:45, 12 lis 2012

Ten widok bardzo mi się podoba i dla mnie to wcale nie kicz, bo nieczęsto widuję takie piękne niebo, zwykle podczas wakacji, a to niewiele...
Koper i ja będę rozprowadzać po moim ogrodzie jeszcze bardziej, żeby został na tak długo jak u Ciebie, bo jego kształt też mnie cieszy. tymczasem mrożonym ziemniaki posypuję ...
Pozdrawiam
nieszka 00:29, 14 lis 2012

ewalm napisał(a)

Nieszko - ja nie jestem pewna czy mamy znowu takie dobre te relacje : ), chociaż się staram. Lubię swoje Potwory, ale nie bez przerwy. Matkowanie to jest taki zawód w którym człowiek doskonale poznaje znaczenie pojęcia "syzyfowe prace". Syn mi powiedział "słyszałem, że to najtrudniejszy zawód świata". No, proszę - słyszał. A nie widział? Ja się w każdym razie na pełnoetatową matkę mentalnie słabo nadaję i podziwiam wszystkie osoby, które się w ten sposób życiowo realizują. To, kurcze, prawdziwe bohaterki. Bo ja, mimo szczytnych założeń, stale rodzinie w jakieś kolejne pasje umykam, w związku z czym marudzą. I okna mam znowu nieumyte (a już dwa tygodnie dojrzewam do tej czynności psychicznie). Miałąm umyć wczoraj, hmmm.. nie wyszło, ale za to wykonałyśmy z małą M. całkiem udaną kuchnię z kartonu po fotelach i skrzyneczek po mandarynkach. Pocieszam się, że to bardziej kreatywne, a przez szyby jeszcze widać czy już dnieje.

Oj dobre dobre masz. Córa napewno zapamieta bardziej kuchnię z kartonu niż zwróci uwagę na czyste okna
Też podziwiam pełoetatowe mamusie! Ile to się człowiek musi napracować a nie zawsze osiąga to co by chciał...
monteverde 01:13, 14 lis 2012

kontakty z dziećmi ważniejsze od okien, masz Ewa rację