Ogród jest możliwy nawet na dachu wieżowca w centrum wielkiej metropolii. Technologia zielonych dachów poszła daleko do przodu. Od razu buduje się wielkie donice, aby można było sadzić rośliny. Możecie zobaczyć jak przebiega taka realizacja ogrodu na dachu, na 8 piętrze.
Zastaliśmy taki widok - donice o głębokości 30 cm, ale tak zarośnięte, że aż się bałam, czy razem z chwastami nie wyniesiemy całej ziemi
Zaczęło się pielenie, wydzieranie tej korzeniowej, szczelnej maty
Gosiu nie mogę się nacieszyć z tej plantacji i jak pięknie pokazana. A sadzonki były dziś na 8 pietrze wieżowca w mojej robocie dzisiejszej, potem zjechały na dół do Gosi, bo przyjechała po nie z M. (pozdrówki bo nawet się nie przywitałam - wybaczcie Gosiu)
Chciałam powiedzieć, że sadzonki pochodzą ze zdobycznego bukszpanu z niedzieli - ten gigant
Jak chodzę sobie na spacerek z pieskiem, obok na pięknej ulicy jest sobie ogród, otoczony wielkimi daglezjami. Pod nimi sucho... że nie wiem co. Jak pada deszcz - trochę lepiej.
Jakieś dwa lata temu właścicielka nasadziła pod drzewami, powtykała sadzonki bukszpanu. Jutro zrobię im zdjęcie, zobaczycie jakie wielkie;P już som