Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój jesienny ogród 23:00, 01 paź 2012

Do góry
Witaj Robercie Wpadałam obejrzeć Twoje cudowne zdjęcia. Jesienne kolory są śliczne, a jesień w Twoim wydaniu jest boska Z przyjemnością ogląda się Twój bajeczny ogród.Gratuluję pierwszych stu kolorowych stron

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:57, 01 paź 2012

Do góry

Fargesia o nazwie niemożliwej do wymówienia (dla mnie) 'Jiuzhaigou'

Panicum 'Straight Cloud'

Fuchsia magellanica 'Ricartonii', z przodu Carex montana
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:52, 01 paź 2012

Do góry
Dzisiaj kilka bambusowych i innych trawiastych

Hystrix patula
Mój jesienny ogród 22:42, 01 paź 2012

Do góry
Robercie ,dobrze kombinujesz to hosta plantaginea ,a w dodatku pięknie pachnie i ma ogromne kwiaty

chętnie się podzielę z tobą
Mój jesienny ogród 22:31, 01 paź 2012

Do góry
Przetaczniku, witam Cię serdecznie. Podaj maila to Ci wyślę zrobisz sobie tapetę. Nie mogłem jechać na warszawską objazdówkę na której byśmy się poznali a tak to do nastopnej okazji.
Ewo, wielkie dzięki za to cudo, tylko zdradź, nazwę. Nie wiem czy dobrze kombinuję ale stawiam na funkie.
Bożenko, piękne w tak dużej grupie.

Mój jesienny ogród 22:04, 01 paź 2012

Do góry
Robercie to są zawilce z mojego ogrodu, które ci dałam. Jest to zawilec wielkokwiatowy.
Mam nadzieję że też tak fajnie ci się rozrosną.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:02, 01 paź 2012

Do góry
Ostatnio omija nas najżmudniejsze pierwsze przecieranie przez grube sito - w Aldiku były takie ustrojstwa, które znacznie przyspieszają ten etap. Gdyby nie Bogdzia i Aga z Grabiami, nawet bym na to nie spojrzała w sklepie. Dzięki dziewczyny

Bajkowy ogród Weroniki 22:01, 01 paź 2012

Do góry
Grembosiu, Twój ogród ładnie zaprojektowany.
Bogdziu, Twojego ogrodowi nie odpuszczam, kręcę się tam wciąż, bo najwięcej się dzieje i rzeczy niespotykane. Kolor u mnie jest, ale wiosna najbardziej kolorowa jest u Ciebie.
Teraz marcinki u mnie robią kolor, ale też nie taki jak wiosną (pomimo podmarzniętych azalii).
To samo miejsce jesienią i wiosną...

albo to...

Co ja tu gadam o wiośnie. Jesień jeszcze da kolorów.
Róże w pąkach, chryzantemy, hortensje, marcinki, bratki też...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:58, 01 paź 2012

Do góry
A jak znowu zaglądam to mam co poczytać Co tam tacy goście wirtualni, nie nabrudzą, nie objedzą, nie opiją, hi hi.

Pszczółko, żeby to było kilka km to bym po te gruszki przyleciała

Ja jabłka obieram i prażę na szarlotki, a wczoraj maliny kolejne przetarliśmy. Ogłaszam końcówkę owocowania malin. Kto jeszcze nie zrobił malin do słoiczków niech się spieszy! Maliny na przeziębienie zamiast aspiryny! A pyszne, że palce można zlizać.

Najpierw przez grube sito

Później przez gęste, żeby pestki już nie wpadły

Dodajemy cukier, mieszamy i gotowe.

Do słoiczków i zapasteryzować czas. Używać do gorącej herbaty gdy zaczyna łamać w kościach.

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 21:55, 01 paź 2012

Do góry
Zaglądam, a tu dyskusje senno-językowe Bardzo miło jest mieć tyle gości

Agnieszko - pewnie, ja tam w sumie jestem w każdy piątek

Zaciekawił mnie ten fakt, że długość snu zależy od różnych czynników, zwłaszcza, że są momenty gdy naprawdę przydałoby mi się go skrócić przynajmniej o godzinę lub dwie, żeby potem rano nie snuć się nieprzytomnie

Co do dyskusji językowych - ja z kolei mam taki wypadek, że lubię jeździć za granicę, ponieważ mój słuch odpoczywa od wulgaryzmów, po prostu w obcym języku nie rażą (belfrowie niestety powinni usilnie trenować słuch wybiórczy :/)

Tess - ze mną jak z dzieckiem Dzięki, że piszesz - kamień z serca. Zaczynałam się martwić, że coś im nie spasowało, choć u nas pogoda zmienna i myślę, że bardziej surowa - w nocy zimno, a w dzień ciepło (przez to winorośle się pięknie wybarwiły w tym roku). Także mogły być trochę ,,skołowane" na początku - zresztą okazało się przy sadzeniu, ze niebieskie ,,myszki" są dwie, więc chyba oddam znajomym na przechowanie do gruntu... tak na wszelki wypadek...

Na dobrą noc, trochę ,,balkonowej" jesieni:
Mój jesienny ogród 21:49, 01 paź 2012

Do góry

wszystkiego dobrego Robercie, pozdrawiam

Ewa
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:44, 01 paź 2012

Do góry
Aha - byłem na zakupach
Miały być nieogrodnicze, no ale jak ?

Kupiłem 2 paczki po 7 tulipanów - pomarańczowe
I do tego 3 czosnki gladiator - jeden za całe 3.99 - w ogrodniczym są po 11 lub 12 Liczę na spektakularny efekt

Mój 4 arowy azyl... 21:40, 01 paź 2012

Do góry
Roślinność przybrzeżna jest urzekająca

A teraz lecę obejrzeć co u was!
Mój 4 arowy azyl... 21:38, 01 paź 2012

Do góry
Ponad tydzień nie zaglądałam do kompa. Zajęta byłam ale niski stan wody w Wiśle obejrzałam

Wyłoniły się łachy...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:34, 01 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Begonie ze starcami nadal cieszą

Jeszcze raz kanciki

A na koniec rzut ogółem

Dwa pierwsze zdjęcia - aleeż cudne połączenie kolorków, a kanciki cudne, no i wianuszek słodziutki...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:24, 01 paź 2012

Do góry
A ja się nie będę wstrzymywać i czekać co Irenka na tysiaka wyszykuje, bo mogę przegapić

a to zdjęcie Irenko robiłam z myślą o Tobie bo wiem, że drzewa lubisz

więc kolejnego tysiaka z drzewami w roli głównej życzę !

Lecę w kulki... 21:24, 01 paź 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
...wrzucam ostatnie zdjęcia co się nie załapały przy różowościach...
takie tam...zielone

przycięła MOCNO brzozę i wierzbę...po prawej...no i moim oczom ukazały się leżaki...dobrze, że przycięłam bo już nie umiałam trafić do nich....

i ostatnie chyba kwiatostany
lawendy....

i jeszcze porównanie perukowca...tamten rok i ten...

...był trochę większy od tej białej misy.....

Aniu jakie piękne zdjęcia ! nie mogę oderwać oczu od tej soczystej zieleni
Dzięki za pozwolenie wyszalałam sie i już wróciłam, więc planuj przyjazd do mnie
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 21:23, 01 paź 2012

Do góry
i trochę z bliska...

bardzo podoba mi się ta aranżacja - na zdjęciu źle widać, ale jak tylko ustawiałm rośliny w ten sposób stwierdziłam, że tak zostanie. Nie wiem czy dobrze dobrałam same rośliny i warunki dla nich, ale w rzeczywistości na prawdę fajnie to wyglada: z tyłu miskant olbrzymi, przed nim dwie trzmieliny na pniu - jedna większa, druga mniejsza, a przed nimi trawki - po bokach turzyce (?), a w środku nie wiem za bardzo co to, ale dostałam ja od Anitki Przed wszystkim chciałabym jeszcze zurawki, albo szpalerek z bukszpanów...

i jeszcze takie cuś:
z tyłu zebrinus (chciałabym dokupić jeszcze jednego), w środku cis, a przed nim trawki:trzciniak, turzyca (?), kostrzewa owcza, jakieś cztery maleństwa i po bokach z tyłu rozplenice japońskie

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:17, 01 paź 2012

Do góry

Witajcie wszyscy
Ewa i Klamber dla Was dedykacja poniżej - lubicie jesień i ja też
i warto z ogrodu się ruszyć by zobaczyć jej więcej

Bajkowy ogród Weroniki 21:14, 01 paź 2012

Do góry
Tak było rok temu koło ławeczki, duże chryzantemy i groszki, i trochę mniejsze marcinki różowe.
Żółte chryzantemy przemarzły, ale żyją. Bordowych nie ma już. Groszki bylinowe wymarzły ale i tak miejsce było przeznaczone dla róż pnących.

Powspominam jak było wcześniej koło ławeczki...

A było tak i tak...

A będzie inaczej z białymi różami, błękitnymi clematisami. A czy będzie miejsce na marcinki, chryzantemy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies