Bardzo fajna lekcja poglądowa , teraz wszyscy już wiemy jak piękne mogą być hortensje. Najładniejsza jednak w pełni kwitnienia, ale zimą przykryta śniegiem też ładna, Ja swojej też nie obcinam na zimę, bo lubię suche kwiatostany w białych czapkach.
To ja poproszę o trąbienie na zakładanie lampek w ogrodzie A co ! Było trąbienie na cięcie cisów i bukszpanów to niech cała brać ogrodowiskowa w ten sam dzień dekoruje ogród lampkami
Zamiast w bentleya trzeba się teraz zacząć zbroić w lampki
Hortensja krok po kroku jest świetna. Niesamowite jaka ta przyroda jest zdolna.
Ale najbardziej podoba mi się chyba to zdjęcie ze światełkami. To już zakładać światełka myślicie? Chyba jeszcze ciut za wcześnie. Co prawda na Krakowskim Przedmieściu juz zakładają ale oni mają więcej do założenia niż my.
Musisz głośno trąbić na te światełka żebym usłyszała.
Hortensja krok po kroku jest świetna. Niesamowite jaka ta przyroda jest zdolna.
Ale najbardziej podoba mi się chyba to zdjęcie ze światełkami. To już zakładać światełka myślicie? Chyba jeszcze ciut za wcześnie. Co prawda na Krakowskim Przedmieściu juz zakładają ale oni mają więcej do założenia niż my.
Musisz głośno trąbić na te światełka żebym usłyszała.
Proszę głośno trąbić abym nie zaspała i przed wigilią po drabinie nie biegała
Poogladałam akcję czyszczenia ogrodu (mój Boże, tak co do listeczka ), nacieszyłam oczy wszystkimi cudownymi jak zawsze fotkami, z sesją horti na czele Ale ta z fajerwerakmi "na życzenie" to już naprawdę odjazd A co do spojrzenia na odwiedziny przyjaciół, czy nieprzyjaciół - wg mnie to nie zależy od wieku, tylko od charakteru. Ja podobnie jak Sebek - muszę mieć wszystko wysprzątane na tip top przed wizytą ważnych gości i nie dlatego, że będą sprawdzać palcem kurz na półkach, tylko dlatego, że są dla mnie ważni i wyjątkowi. Nie dziwię się Sebkowi, że jak ma przyjechać do niego Guru ogrodowiska, to chciałby zaprezentować swój ogród od jak najlepszej strony
Danusiu, widzę na zdjęciach, że zbyt krótko nie obcinasz tej hortensji.Ja dostałam taką w prezencie uformowaną na pniu, pięknie mi kwitła ale na wiosnę nie wiem jak ją przyciąć.