Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Loosiuu 19:28, 05 lis 2012

Pięknie
eliza3 20:07, 05 lis 2012

Bardzo fajna lekcja poglądowa , teraz wszyscy już wiemy jak piękne mogą być hortensje. Najładniejsza jednak w pełni kwitnienia, ale zimą przykryta śniegiem też ładna, Ja swojej też nie obcinam na zimę, bo lubię suche kwiatostany w białych czapkach.
Madzenka 20:10, 05 lis 2012

Gardenarium napisał(a)

A ten finał w zimowym oświetleniu jest fantastyczny, brakuje tylko na niebie fajerwerków

Mówisz i masz

To ja poproszę o trąbienie na zakładanie lampek w ogrodzie A co ! Było trąbienie na cięcie cisów i bukszpanów to niech cała brać ogrodowiskowa w ten sam dzień dekoruje ogród lampkami
Zamiast w bentleya trzeba się teraz zacząć zbroić w lampki
Magda70 21:09, 05 lis 2012

Gardenarium napisał(a)
Pozwolę sobie pokazać hortensję krok po kroku, choć zdecydowanie najbardziej lubię to zdjęcie hortensji w najlepszej fazie kwitnienia (białej)

Finał

Ale to fajowe.... nic dodać nic ująć....piać z zachwytu ewentualnie można. No ale ile można piać?
Magda70 21:11, 05 lis 2012

Gardenarium napisał(a)

A ten finał w zimowym oświetleniu jest fantastyczny, brakuje tylko na niebie fajerwerków

Mówisz i masz

Jezu...rozbrajasz mnie kobieto!!! Boska jestes !!
Gabisia 21:38, 05 lis 2012

Danusiu, a ile sztuk hortensji jest zasadzonych w tym kąciku?
Leida 23:27, 05 lis 2012

Hortensja krok po kroku jest świetna. Niesamowite jaka ta przyroda jest zdolna.

Ale najbardziej podoba mi się chyba to zdjęcie ze światełkami. To już zakładać światełka myślicie? Chyba jeszcze ciut za wcześnie. Co prawda na Krakowskim Przedmieściu juz zakładają ale oni mają więcej do założenia niż my.

Musisz głośno trąbić na te światełka żebym usłyszała.
Madzenka 23:30, 05 lis 2012

Leida napisał(a)
Hortensja krok po kroku jest świetna. Niesamowite jaka ta przyroda jest zdolna.

Ale najbardziej podoba mi się chyba to zdjęcie ze światełkami. To już zakładać światełka myślicie? Chyba jeszcze ciut za wcześnie. Co prawda na Krakowskim Przedmieściu juz zakładają ale oni mają więcej do założenia niż my.

Musisz głośno trąbić na te światełka żebym usłyszała.

Proszę głośno trąbić abym nie zaspała i przed wigilią po drabinie nie biegała
Wieloszka 10:13, 06 lis 2012

Poogladałam akcję czyszczenia ogrodu (mój Boże, tak co do listeczka ), nacieszyłam oczy wszystkimi cudownymi jak zawsze fotkami, z sesją horti na czele Ale ta z fajerwerakmi "na życzenie" to już naprawdę odjazd A co do spojrzenia na odwiedziny przyjaciół, czy nieprzyjaciół - wg mnie to nie zależy od wieku, tylko od charakteru. Ja podobnie jak Sebek - muszę mieć wszystko wysprzątane na tip top przed wizytą ważnych gości i nie dlatego, że będą sprawdzać palcem kurz na półkach, tylko dlatego, że są dla mnie ważni i wyjątkowi. Nie dziwię się Sebkowi, że jak ma przyjechać do niego Guru ogrodowiska, to chciałby zaprezentować swój ogród od jak najlepszej strony
Janina 12:28, 06 lis 2012

Danusiu, widzę na zdjęciach, że zbyt krótko nie obcinasz tej hortensji.Ja dostałam taką w prezencie uformowaną na pniu, pięknie mi kwitła ale na wiosnę nie wiem jak ją przyciąć.