Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kubusiowo 23:03, 26 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Co mówili panowie przy jeżówkach?

Ja myślę, że Paweł pokazywał czego ma dużo i pytał Witka czy nie można by z tego nalewki zrobić
Lecę w kulki... 23:01, 26 sie 2012

Do góry
....jest Joanka to i leżaczki.....pamiętam, że Ci się spodabały

Dziś...właśnie miałam takie plany.........
ale deszczem byłam rano zachwycona....choć je pokrzyżował

Ostatnio Sylwia zwróciła mi uwagę...., że plaży w tego roku nie pokazywałam....,a ja czekałam na rozplenicę...bo to ona tutaj była gwiazdą....,ale strasznie wymarzła i nie jest taka piękna
W tym roku..gwiazdorzy w tym miejscu perukowiec i hakuro...
więc trochę słońca dziś.....

limki z wrzosami.....wiem nietypowe....tak jakoś wyszło...planowałam tam na początku ogrodowe hortensje...
ale trafiłam na trzmieliny dużych rozmiarów...zmarzły....posadziłam drugi raz trzmieliny...zmarzły..., trafiłam na Ogrodowisko i poznałam limki....sadzone w tym roku...

ogrodoweimpresjejolki 23:01, 26 sie 2012

Do góry
Aniu, Haniu, Bożenko na dobranoc moja dzisiejsza różą i jej zapach zniewalający

Dzięki za to wspólne wirtualne spotkanie, które choć trochę zrekompensowało mi brak spotkań w realu (włąśnie oglądam relacje z Kubusiowa)

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:01, 26 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)
A ja dziękuję Ci Izo za to , że podzieliłaś się z nami adresem bloga Mimi .... jestem zafascynowana ....blogami.... Twoim , Any, Kwiataholandii ....a teraz Mimi.... zupełnie nie umiem poruszać się po blogach ... ale się wprawiam .... i bardzo mnie to "kręci" i interesuje .... i podnosi na duchu zarówno Twój wpis o "będę szczęśliwa ...pidżamowa decyzja" , jak i Mimi o "Kolekcjonuję małe radości " .....
.....

buziak wielki ode mnie dla Ciebie

w poruszaniu po blogach łatwo się odnaleźć ... oczywiście każdy szuka takiego jaki będzie go interesował ... blog to sposób w jaki ktoś przedstawia swoje pasje czy postrzeganie świata ... sposób na życie ... ja też znajduję tam coś co mi pokazuje jak może być pięknie gdy się chce ... no tylko chcieć trzeba ... zachęcam do czytania bloga Mimi jak książkę ... tj od początku ... idzie zima ... warto a będzie może więcej czasu ...

tzn ... byłoby gdyby nie wianki ... zamówione ... !!! ... 2 styropianowe ... 3 słomiane ... 2 z mchu ... i jeden wiklinowy ... ze względu na alergię małża słomiane mogą być tylko na zewnątrz ... no i jutro gnam na jeden przystanek bo onegdaj minęłam tonę rajskich jabłuszek przy nim ... nie wiem skąd przy przystanku drzewko z rajskimi jabłuszkami ale ważne, że są ...
Kubusiowo 22:59, 26 sie 2012

Do góry
Co mówili panowie przy jeżówkach?

Kubusiowo 22:53, 26 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Niestety dojechałam tylko do tego momentu ;( Już krzyczeli "rzuć tą łopatę! Do domu trzeba jechać" I schodki nie dokończone, do studni nie dojechałam...

Gosia cudnie ty zawzięta kobito
Kubusiowo 22:53, 26 sie 2012

Do góry

Ale szpadelek zdążyłam wyczyścić!

Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 22:53, 26 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Niestety dojechałam tylko do tego momentu ;( Już krzyczeli "rzuć tą łopatę! Do domu trzeba jechać" I schodki nie dokończone, do studni nie dojechałam...

Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 22:52, 26 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Szefowa to dla Ciebie.....mam nadzieje, że nauki Twoje i Witka nie poszły w las.... Jak pojechaliście to jak myślisz co zrobiłam???

Ogród u stóp klasztoru 22:52, 26 sie 2012

Do góry
teraz to już sama nie wiem co pokazać z mojego ogrodu , bo mnie wasze fotki tak oczarowały ,
że te moje to .......chyba sobie wynajmę profesjonalistę

Będzie i domek.......... 22:51, 26 sie 2012

Do góry
ewa_piasecka napisał(a)

A to zdjęcie z zeszłego roku, dużo choinek mam z odzysku dobrze mieć teściową, która ma potężny ogród i ciągle przesadza, wysadza, tworzy etc.
Niestety po ostatniej zimie trochę choinek zmarzło.
Huśtawkę mąż z teściem zrobił

Witaj Ewo
Właśnie trafiłam na twój ogródek i ten widok podoba mi się najbardziej czy odzielasz jakoś korę od kamyczków np ekobordami czy tak poprostu sypiesz na "oko"

pozdrawiam
Kubusiowo 22:51, 26 sie 2012

Do góry

Cztery łapki - zwierzęta domowe 22:50, 26 sie 2012

Do góry
Moje maluchy po wyjściu od fryzjera

Rajski ogród Ani 22:50, 26 sie 2012

Do góry
Neska napisał(a)
Aniu domeczek jak z bajki cudny
Dziękuję Nesko dziś był dzień prawdziwego relaksu cieszyłam oczy kwitnącym ogrodem i wnukami, a na koniec dnia pięknym zachodem słonka

Ogrodnik mimo woli 22:50, 26 sie 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Superrrrrr Aniu .... Tak trzymaj .... należał Ci się odpoczynek Fantastyczny basenik ... a mogę zapytać o jego średnicę bo pozbywam się swojego malucha i szukam podobnych rozmiarów ....

Sylwia ja sie tak zmęczyłam, że ledwo z wody wylazłam...... pływam by odbić sobie cały sezon........... z powodu przygotowań do spotkania, gapiłam sie tylko na balię......... i aż mnie denerwowała..... upał , gorąco, a szkoda czasu na przyjemnosci........ tyle było do zrobienia......
Wcześniej też miałąm ale mniejszy... i niezbyt był wygodny.. ot poopalać się..... a w tym można sie zmęczyć.. ja pływam w kółko ... 10 razy w prawo, 10 razy w lewo..... itd
A średnica to chyba 5,5m, a głebokosć ... 1,3m... i koniecznie filtr piaskowy..... na to nie żałuj.... regularne odkurzanie dna załatwia czystość wody.... tak co 2 tygodnie..... jak dzieci naniosą brudu to raz na tydzień wystarczy...
Stwierdziłam że taki basen to mniej niż wczasy dla jednej osoby..... jak dołoże cenę wody i prad do filtra i chemię..to i tak taniej niż bym gdziekolwiek pojechała A już swoje najezdziłam, już mi się nie chce tyłka ruszać nigdzie...
Kubusiowo 22:48, 26 sie 2012

Do góry
Szefowa to dla Ciebie.....mam nadzieje, że nauki Twoje i Witka nie poszły w las.... Jak pojechaliście to jak myślisz co zrobiłam???

Kubusiowo 22:45, 26 sie 2012

Do góry
Tak było...

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 22:43, 26 sie 2012

Do góry
Ozz napisał(a)
No to jak ciekawy - to mam nadzieję, że nie zacznę w końcu przynudzać

Mam nowe, niezwykłe nabytki: Tillandsie!

Tillandsie - to rośliny ,,powietrzne", takie, które do wzrostu nie potrzebują gleby! Potrzebują słońca, a wodę i składniki czerpią z powierzchni swoich liści.
A więc - jeśli zaczyna Wam brakować miejsc na parapecie, LUB nie macie parapetów - Tillandsia jest dla Was!

Oto te piękności, zaraz po wyjęciu z przesyłki:

Mam nadzieję zrobić z nich (kiedyś...) taką kompozycje w ramkach (o ile uda mi się zeskrobać starą farbę),
propozycji podania jest wiele, kilka z nich:

http://shopcraftwarehouse.blogspot.com/2012/07/tillandsia-floating-garden.html

http://mariadolan.typepad.com/mariadolan/2011/03/gardens-grow-up.html

http://www.jpetersongardendesign.com/2010/05/tillandsias-a-cool-new-project/

http://www.socalnurseryplants.com/tag/tillandsia/

Ciekawa roślinka.
A może ktoś widział gdzieś te "kule"szklane z pierwszego linku,bardzo mi się podobają.
Kubusiowo 22:43, 26 sie 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

...chwila oddechu....

To zdjęcie przypomina mi odcinek Kubusia Puchatka, gdy Kłapouszek podziwiał zachody słońca, a wszyscy myśleli, że jest smutny i chcieli go zabawić. A jemu wtedy nic do szczęścia nie było potrzebne.

Agniecha, nic dodać, nic ująć....
Kubusiowo 22:42, 26 sie 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

...chwila oddechu....

To zdjęcie przypomina mi odcinek Kubusia Puchatka, gdy Kłapouszek podziwiał zachody słońca, a wszyscy myśleli, że jest smutny i chcieli go zabawić. A jemu wtedy nic do szczęścia nie było potrzebne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies