Ale mi się wesoło zrobiło jak to przeczytałam! oj ja też ale raczej muszę zimą przytyć /bo chyba nie przekraczam 50 kg przy 1,60 h / i boję się,że mnie snieżyca może porwać ,więc z tego powodu też -do gawry!
Czy to jest Melica ciliata? Posadziłam podobną o białych "szczotkach" ale jeszcze się nie wybarwia, oj gdyby to ona to bym się b.ucieszyła.
Ale przyznaj się - czy to pierwsze zdjęcie, gdzie funkie jeszcze zielone było robione w tym samym czasie, co drugie, gdzie funkie są żołte. Widzę u mnie, bo też mam sporo, że przebarwiają się w różnym czasie, ale te są wyjątkowo "swieże".
Piękne róże i piękna jesień u Ciebie, mamy w tym roku szczęście do niej.
Ale przyznaj się - czy to pierwsze zdjęcie, gdzie funkie jeszcze zielone było robione w tym samym czasie, co drugie, gdzie funkie są żołte. Widzę u mnie, bo też mam sporo, że przebarwiają się w różnym czasie, ale te są wyjątkowo "swieże".
Dziękuję Ci bardzo za odwiedzinki,Gabrysiu faktycznie one przebarwiają się i zasypiaja w bardzo różnym czasie i to widać zależy od gatunku.Ta zielono biała jeszcze do wczoraj nie zmieniła sie ani trochę a inne już mają zaschnięte liście albo stoją w złocie.Przymrozek ominął ogród więc tym bardziej mam pewnośc ,że mają gatunkową zdolnośc co do pory zasypiania.