Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

akanta 23:03, 12 paź 2012

Pażdziernikowe barwy.

akanta 23:08, 12 paź 2012

Gabriela napisał(a)

To co? Mówi się trudno i chyba kochamy tę jesień. Piekne widoki, mniej żal odchodzącego lata.

Gabrysiu oby jak najdłużej takie były ,bo całkowicie mnie obezwładnia zupełna szarość już albo biało albo zielono a głównie zielono ,nie cierpię zimy! Brrrr...

Jak ja dobrze to rozumiem. Zasnęłabym teraz jak niedźwiedź w przytulnej gawrze i wyszła szczupła i zgrabna tak w połowie marca przyszłego roku

Ale mi się wesoło zrobiło jak to przeczytałam! oj ja też ale raczej muszę zimą przytyć /bo chyba nie przekraczam 50 kg przy 1,60 h / i boję się,że mnie snieżyca może porwać ,więc z tego powodu też -do gawry!
akanta 21:32, 16 paź 2012

Biała piękność zakwitła ponownie po przesadzeniu,ale jej zdrowotność jest średnia.
R.Iceberg

Urszulla 18:08, 17 paź 2012

Czy to jest Melica ciliata? Posadziłam podobną o białych "szczotkach" ale jeszcze się nie wybarwia, oj gdyby to ona to bym się b.ucieszyła.

Nie Agusiu, to rozplenica rubrum. Nie zimuje w gruncie.
akanta 22:35, 19 paź 2012

Jesienne popołudnie z przebłyskami słońca w leśnej cz.ogrodu.

Róże nadal kwitną.

akanta 21:56, 22 paź 2012

Złoto ..w ogrodzie.

akanta 22:03, 22 paź 2012

c.d.

Gabriela 22:12, 22 paź 2012

akanta napisał(a)
Złoto ..w ogrodzie.

Piękne róże i piękna jesień u Ciebie, mamy w tym roku szczęście do niej.
Ale przyznaj się - czy to pierwsze zdjęcie, gdzie funkie jeszcze zielone było robione w tym samym czasie, co drugie, gdzie funkie są żołte. Widzę u mnie, bo też mam sporo, że przebarwiają się w różnym czasie, ale te są wyjątkowo "swieże".
akanta 22:21, 22 paź 2012

akanta 22:32, 22 paź 2012

Gabriela napisał(a)

Złoto ..w ogrodzie.

Piękne róże i piękna jesień u Ciebie, mamy w tym roku szczęście do niej.
Ale przyznaj się - czy to pierwsze zdjęcie, gdzie funkie jeszcze zielone było robione w tym samym czasie, co drugie, gdzie funkie są żołte. Widzę u mnie, bo też mam sporo, że przebarwiają się w różnym czasie, ale te są wyjątkowo "swieże".

Dziękuję Ci bardzo za odwiedzinki,Gabrysiu faktycznie one przebarwiają się i zasypiaja w bardzo różnym czasie i to widać zależy od gatunku.Ta zielono biała jeszcze do wczoraj nie zmieniła sie ani trochę a inne już mają zaschnięte liście albo stoją w złocie.Przymrozek ominął ogród więc tym bardziej mam pewnośc ,że mają gatunkową zdolnośc co do pory zasypiania.