Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy bałagan czyli marzenie o babcinym ogrodzie 11:38, 20 cze 2022

Do góry
Ech nauka do egzaminów ogrodowi nie sprzyja. W październiku ubiegłego roku było tak.

W tym roku trawy wzięły szturmem grządką z hortensjami. Ale plan jest. Budleje czekają. Trawy niestety opuszczą ten kawałek ziemi. Żurawki i tawuły już wyjechały w zacienioną część ogrodu i zyskały drugie życie.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:23, 20 cze 2022

Do góry
Milka napisał(a)

Irenko, zachwycające róże, są przepiękne.
W ogóle w Twoim ogrodzie, jak zawsze jest mnóstwo roślin do oglądania, tyle ciekawych zakątków, można się zgubić.
Pozdrawiam.
Pszczelarnia 11:19, 20 cze 2022

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A przy okazji widok ogrodu od wejścia przez furtkę

Pięknie bardzo! Wszędzie masz pięknie Ewo!
W donicay na zdjęciu dierama może? czy coś innego?

Peonie- pamiętam że masz Młokosiewicza, a masz też obovata?- ja zachwycam się takimi trochę dzikimi właśnie. Za Twoja inspiracja wysiałam rok temu goździki kamienne- ach! zakochaliśmy się w nich. Choć te nasze są drobniejsze znacznie
Jak z niczego stworzyć przytulny zakątek 11:08, 20 cze 2022

Do góry
anuska2507 napisał(a)
Wrzuć fotkę skrzyń Gdzie je ulokowałaś?
Stipy mam od zeszłego roku, faktycznie się wysiewają, nawet wczoraj zauważyłam kolejne małe siewki, ale jeszcze nie uważam tego za uciążliwe

Już pokazuję. Może nie jest to idealne miejsce, ale to u mnie standard że muszę popełnić masę błędów i potem przerabiać

Tutaj tuż po posadzeniu - 2 skrzynie, zrobię dzisiaj więcej fotek.

Małymi krokami-Ogród Wioli 10:53, 20 cze 2022

Do góry
Posadzenie bodziszków Rozanne do donic na tarasie to był strzał w 10 przechowałam je w nieogrzewanym garażu i teraz sobie pięknie rosną. Koniec z kupowaniem kwiatków j dorocznych co roku

Pachnący różami, malowany bylinami 10:00, 20 cze 2022

Do góry
ewsyg napisał(a)

Chciałabym miec ogród romantyczny, jeżeli tak go odbierasz, to bardzo mnie cieszy.

To jest pąk róży Elfe. Zdjęcie niestety nie jest najlepsze. Ona ma kwiaty jak róża wielkokwiatowa

Pielgrzym rozetowy. Początkowo mocno żółty, ale w słońcu blaknie i jest cytrynowy.
w tamtym roku nie pachniała. W tym wszystkie róże mają bardziej wyczuwalny zapach. Zastanawiam się, czy nie jest to związane z ilością wody. U nas ostatnio było dużo deszczu.

Po wnikliwej analizie pąków, koloru i zapachu, stwierdzam, że tym razem pomyłki raczej nie ma i to co u mnie rośnie, bardziej do Elfe podobne
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:54, 20 cze 2022

Do góry
Dzis pada wiec nawet zrobilam jedna fotke ogrodowa

Moje Bad Birnbach szaleja

A wczoraj bylismy na wycieczce w Bawarskim Lesie

Zieleń, drewno i antracyt 09:48, 20 cze 2022

Do góry
Zgadzają się jeszcze: Jowey Mirella, Wizard of Oz i Matz. Ciekawe jak będzie z resztą.

Zieleń, drewno i antracyt 09:45, 20 cze 2022

Do góry
A to nówki:
Carma Corona

Black Narcissus z pomyloną Jennifer's Wedding w tle. Wydaje mi się, że to może być SPOILED
ROTTEN

Tu ona na pierwszym planie, a obok kolejne 2 pomyłki(miał być Mingus Alex i Marble Ball)

i jak na razie ostatnia pomyłka - Franz Kafka wg zamówienia

Zieleń, drewno i antracyt 09:27, 20 cze 2022

Do góry
violaskom napisał(a)
Piękne dalie, czy to te zamawiane w tym roku? U mnie nawet nie są bliskie pokazania świata. Chyba za późno je wsadziłam i miały za sucho. Czekam na deszcz.

W nocy padało i spora burza przeszła, ale jeszcze kilka dni deszczowych by się przydało. U Ciebie pewnie też.
Część dalii to nówki, a część z lat poprzednich. Jako pierwsze zakwitły Verrone's od Ciebie Jest też sporo nawet bez pąków i dobrze, jak dla mnie nie muszą się spieszyć.
Wczoraj, wszystkie na poletku przy truskawkach, dostały prowizoryczne podpórki, bo wiało koszmarnie i bałam się czy ich nie połamie.
Te są stare:
Mikayla Miranda

kaktusowa nn

Sylvia

Jowey Winnie
moja działka 08:46, 20 cze 2022

Do góry
Dziękuję za radę, Jestem starej daty i nie za bardzo wiem jak posługiwać się dobrze laptopem. Nie ma nikogo ty gdzie mieszkam by pomógł. Staram się jak mogę. Jestem sama w domu, a moi panowie wyjechali do Krakowa Jeden pracuje a drugi ma własną rodzinę.

Co do juk to trzeba tylko stare liście obrywać a same rosną nie tak łatwo ich wyzbyć się. Sama próbowałam, ale korzenia mają głębokie i grube.

to pluskwica
Ogród z zegarem 08:26, 20 cze 2022

Do góry
Agatorek
[img size=360x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/235/2354904/original.jpeg[/img]

Ale Ci wszystko bujnęło, a wiatr Ci sprzyja i czesze zielone włosy traw a może zaplecie w zielone warkocze? Któż to wie, jakie są tajemnice NATURY. Pozdrawianki

(nie wgrało się zdjęcie z trawami... a na podglądzie jest)
w lesie gdzieś pod Łodzią 05:40, 20 cze 2022

Do góry
migawki weekendowe
Migawki z ogródka 00:33, 20 cze 2022

Do góry
tulucy napisał(a)
I koniec, bom się zmachała

O matulu...
Ja się zmachałam po samym obejrzeniu zdjęć i pomyśleniu ile masz cięcia tych róż
Lucy, piękne wszystkie
Powoli zaczynam myśleć, żeby może "w każdym kątku po dzieciątku" zaplanować u siebie Mam nadzieję, że przejdzie
Daleki od ideału..... 00:33, 20 cze 2022

Do góry
I ja dziekuje ! Dzisiaj tak się na oglądałam twoich róż że jak wróciłam do domu to Google tylko furczało
Mało tego zamówienie ma dotrzeć do 7 dni trzeba robić miejsce w ogrodzie Aga nie jadę do ciebie więcej......oczywiście żartuje!
Jestem zauroczona twoim ogrodem no coś pięknego stworzyłaś wraz z mężem CUDO!!!

Miło było spędzić z Wami wszystkimi czas

Mój ogrodowy pamiętnik 00:24, 20 cze 2022

Do góry
Nowa12 napisał(a)
W sumie posadziłam fiolety. 5 sztuk bodziszka Rozanne. Mizerota jeszcze ale wiem co dziewczyny o nim piszą i co on potrafi.

Chyba znalazłaś złoty środek jeśli chodzi o Rozanne Ma miejsce na swoje szaleństwa a z hortensjami będzie im do twarzy
W ogródku Martki 00:00, 20 cze 2022

Do góry
Martka napisał(a)

Podoba mi się to połączenie kolorów, taka różyczka pasowałaby mi do Novalis

Wyczarowałaś piękny ogród
Ogród z uśmiechem 23:52, 19 cze 2022

Do góry
Ja też bym z chęcią się dowiedziała co jest co bo kusicie tymi różami i kusicie, a notatek nie ma jak zrobić

Ale przy okazji mam pytanie: co to?
jolanka napisał(a)

I co to za limonkowa trawka w lewym dolnym kwadracie?
jolanka napisał(a)
Daleki od ideału..... 23:25, 19 cze 2022

Do góry
Daleki od ideału..... 23:23, 19 cze 2022

Do góry
Nawet warzywnik Aga ma wzorcowy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies