Mam nadzieję To dość spora rabata, pokazywałam ją już u Ciebie. 4 rh są przy tujach, z przodu 3 azalie japońskie. Jeszcze do niedawna wydawało mi się, że tam trzeba coś dosadzić
Tak pamiętam tą rabatę ale trudno zgadnac jak roślinom bedzie się tam podobało . U mnie prawie wszystko było wiele razy przesadzane . Teraz na jesieni przesadziliśmy ponad 30 roślin wiele dużych.Nie ma sie co spieszyc z przesadzaniem bo zrobi się pusto , wystarczy jak rośliny podrosną.
Realizacja Gardenarium w najnowszej, październikowej Magnolii. Tym razem "podniebny" ogród ze świerkami serbskimi, wrzosowiskiem i trawiasto-kwiatowymi kompozycjami w donicach na tarasie apartamentowca. Łąka czy las?
....i kilka zdjęć aktualnych z ogrodu......
...widzicie kto korzysta z kąpieli...???
...niektóre limki jeszcze zakwitają....ku mojej wielkiej uciesze....
....łobuziaki.....
....wybujały perukowiec....z krzaka 50cm, w tym roku do 2,5m...a może i 3m...nie wiem co tak wybujał...?!
i znowu gagatki....
...to tyle z moich różówości.....
Etykiety mocno edukacyjne Znaczenie słowa fistuły musiałam ustalić przy użyciu Słownika Języka PolskiegoTo rodzaj owrzodzenia występującego w głęboko położonych obszarach ciała; przetoka
Fistuły.. fiufiu... Ile to się człowiek nauczyć może z forum
Ale "bladość płci białej" mnie powaliła A płci czarnej szarość..?
A mnie te białe tabliczki to niestety z tabliczkami na mogile kojarzą chociaż pewnie bliżej estetyki klepsydry ))))))))
Aż dech zapiera w piersiach , mnie po prostu brak słów, zatkało mnie .............
Ogrod cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudo !!!!!!!!!!!!!
Gratulacje 2 setki
Donice przepiękne , zazdroszczę właścicielom, że mają taki konfort wprowadzić się do domu z tak cudownym ogrodem
Wielki
Witaj Bogdziu ty chcesz żebym ja na zawał umarła, jaki piękny!!!! ile on już ma? Moje w porównaniu do twoich to mrówki pozdrawiam
Nie chcę zebyś dostała zawał i nie ma powodu do zawału. Ot urosła sobie roślinka i tyle. Ma jakies 10 lat bo ja tu mieszkam 12 a on nie od razu był kupiony.No i jak pisałam tam jest jeszcze drugi , po lewej stronie jest dziura i za nia to już inny jest.