Mój hibek, zakupiony wiosną w Pęchcinie kwitnie nieustannie.
Zauważałam ogromną różnicę w roślinkach zakupionych w szkółkach zrzeszonych w Związku Szkółkarzy Polskich a w innych miejscach
Dianka, a propos...nieogarniania....zniknęło mi się.....na trochę...
Zaraz odpowiem na Wasze pytania....
A na początek pozdrowienia i ''limkowe klimaty'' z mojego gardena ]
A rosliny rozrosly sie jak szalone. Jest cudownie. Skrzynia z rancikiem wymiata. Bosko.
Szkoda klosowki, ja ze swojej jestem zadowolona, ale chyba jestem jedna z niewielu. Klosowke trzeba ciac, zeby nie robila sie brzydka. Co posadzilas w jej miejsce???
Ostnice szaleja, sa wybitne Podobnie jak zurawki. W ogole, cud, miod i orzeszki w czekoladzie
Ucalowania dla malego Elfika, polaskocz ja ode mnie
No i o co Wy mnie podejrzewacie, woda, z żabami, fe......
O innych podejrzeniach nawet nie będę wspominać.
Po prostu myję sobie ręce po przepysznych pełnych soku owocach którym poczęstowała nas Pani Szmit. A były soczyste, słodziutkie i tylko strasznie się nimi upaprałam. A że cała woda poszła juz na popitkę to trzeba było uzyć tej ze stawu. I nawet chciałam to zrobić inaczej czyli zejśc po skarpie ale juz widziałam siebie pływajacą w ubraniu. A na przebranie nie miałam nic. Chyba, że Gosia koca by uzyczyła. Przynajmniej coś by sie działo jak bym wpadła.
Pszczółko, z Ani winem, które uratowała dla mnie Danusia dobra dusza ( bo jako kierowca nawet nie mogłam spróbować a tak wszyscy zachwalali) czekam na Ciebie w Warszawie. Nie ma go dużo ale dla nas na posmakowanie w zupełności wystarczy.
Witam serdecznie . Ogród boski .Nie wiem co bardziej mnie zauroczyło , niebiańskie widoki z okna
czy przepiękne fotografie z motylami. Bajka. Nie wiedziałam,czy oglądać motylki czy zwracać uwagę na kwiatuszki ale fruwajki wygrały Przyroda jest jednak piękna.Gratuluję ślicznego ogrodu i talentu fotograficznego. Przesyłam bzyki z mojego ogrodu.Pozdrawiam.
Adrianno dzięki za miłe słowa i wizytę w moim ogrodzie. A czy Ty masz swój wątek na ogrodowisku? , bo stopka nie jest aktywna więc może nie masz , oczywiście nie ma takiego obowiązku.Ale gdybyś miała to chętnie bym zajrzała. Pozdrawiam serdecznie.
lewa strona ... zielona rabata ... na wprost 24mb ... o i w teraz widzę, że w zasadzie to z4 jest proste a naprostować można prawą stronę co na szybko i jakimś cudem zaznaczyłam na czerwono ...
żółta linia to ma tylko zwracać uwagę na równoległość stron ...
Dziś po pracy wzięłam się za ogarnianie tego kawałka. przez 2 godz udało mi sie wyciągnąć chwasty zaledwie z 1 m2 az strach pomysleć kiedy ja sie uporam z całym tym kawałkiem.
Bardzo mi sie podoba taki zywopłot.. prawdziwe cudo! Zdjęcia wziełam chyba z tego forum, czy ktoś potrafi rozpoznać te rośliny? Tą trawę?Czy te wysokie to zwykłe tuje szmaragdy a te nizsze to jałowce?