Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

baraga1904 21:40, 28 paź 2012

...ja przez 3 ostatnie lata piekłam jeszcze w listopadzie angielskie Christmas cake wg. Nigelli Lawson...ale w tym roku chyba już spasuję...pora na zmianę na coś lżejszego
...a propos pigwy...prosiłam teścia żeby popytał w rodzinie i na targach o owoce pigwy i... przywiózł od jednej z ciotek męża...ale kompot z pigwy.. tak się przejął... nalewki raczej z tego nie będzie...
baraga1904 21:41, 28 paź 2012

Sebek napisał(a)
Święta Dzisiaj już poczułem ich klimat...jak w radiu leciało Last Christmas Myślę, że po Zaduszkach ( choć dla mnie to dzień 0 ) będzie szaleństwo z flagami

...żartujesz? puścili to???
Sebek 21:41, 28 paź 2012

baraga1904 napisał(a)

Święta Dzisiaj już poczułem ich klimat...jak w radiu leciało Last Christmas Myślę, że po Zaduszkach ( choć dla mnie to dzień 0 ) będzie szaleństwo z flagami

...żartujesz? puścili to???

Nooo Ale tylko kawałek
Moniika 21:45, 28 paź 2012

Witaj ! Dziwne ale nie trafiłam do Ciebie nigdy... Pieknie u Was, Cudne metamorfozy od 2004 piekny sentymantalny szpaler tawuł, wyjątkowa kaskada i oczko wodne! Podziwiam szczerze pozdrawiam m
Enya73 21:49, 28 paź 2012

A ja dzisiaj jadąc do Prudnika podziwiałam po drodze przepiękną scenerię jesienno- zimową, bo w lesie drzewa wciąż były pokryte kolorowymi liścmi, a śnieg stanowił dla nich zaskakujące tło

A z okien domu Cioci widać było zimową scenerię z widokiem na Góry Opawskie

Ale zaskakujące jest to, że klon japoński w przedogródku Cioci nadal ma zielone liście, które wcale nie opadły mimo minusowej temperatury i śniegu.

kasik778 05:27, 29 paź 2012

piękne fotki, zima może byż bardzo urokliwa, mimo, że przyszła trochę za wcześnie

klon nawet się jeszcze nie przebarwił, skoro wciąż ma liście to może zdąży?
Ewa 06:56, 29 paź 2012

Enya73 napisał(a)
A ja dzisiaj jadąc do Prudnika podziwiałam po drodze przepiękną scenerię jesienno- zimową, bo w lesie drzewa wciąż były pokryte kolorowymi liścmi, a śnieg stanowił dla nich zaskakujące tło

A mnie wczoraj taki widok też urzekał
Agacia 09:02, 29 paź 2012

Po prostu natura idzie z duchem czasu Nie wiem jak u Was, ale w moim Lidlu od 2 tygodni (TAK!!!) jest ustawiony na pierwszym planie cały regał z czekoladowymi Mikołajami, piernikami, itp. Dalej mam regał z dekoracjami na Halloween, a następnie palety ze zniczami. Zgłupieć można

Droga piękna, tajemnicza...ach!
Milka 14:10, 29 paź 2012

Jak widzę, wyprawa do Prudnika udana, a klon mnie bardzo pozytywnie nastroił
pozdrawiam
Enya73 21:11, 29 paź 2012

Moniika napisał(a)
Witaj ! Dziwne ale nie trafiłam do Ciebie nigdy... Pieknie u Was, Cudne metamorfozy od 2004 piekny sentymantalny szpaler tawuł, wyjątkowa kaskada i oczko wodne! Podziwiam szczerze pozdrawiam m

Witaj Moniiko Tyle jest ciekawych wątków na Ogrodowisku, że nie sposób dotrzeć do wszystkich. Ja też niektóre odkryłam całkiem przypadkowo Cieszę się, że mój ogród Ci się podoba
Bardzo Ci dziękuję za dobre słowo, że też chciało Ci się prześledzić mój cały wątek
Zapraszam też do mojego bloga, który dopiero co ruszył - na razie bardziej kulinarnego, ale generalnie będzie różnorodnie. Mydło i powidło