Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:55, 22 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

ja kupiłam tu http://twojedoniczki.pl/pl/c/ELHO-PURE/169 ale widze że juz ich nie ma
a tak wygląda u Gabik, lepsze ujęcie niż to powyżej bo widać dokładnie jaki ma kształt

Mam taką białą uwielbiam ją, stale zmianiam w niej dekorację teraz są w niej cyklameny

Swietna ta doniczka i aż się prosi o to żeby w niej zmieniać dekoracje co jakiś czas
Na okrągło:) 15:52, 22 wrz 2012

Do góry
Witajcie, Ewo, Diano, Danusiu!
Dawno mnie nie było u siebie - praca mnie pochłonęła, logistyka w działalności okołodzieciowoszkolnejipozaszkolnej
Jesień dziś daje się we znaki - wieje, zimno, ponuro, i nawet popadało. Bo normalnie do tej pory podlewamy, taka susza...
Praca ruszyła pełną parą - papierkologia okropna, ale trzeba przeżyć Już po radach, zebraniach z rodzicami (u własnych dzieci nie byłam )...
Powoli układam sobie organizację tygodnia - przy dwójce dzieci szkolnych, wyjazdowym (odjazdowym ) mężu - to spore wyzwanie...
Stasio już chory, zaczyna się
Do Waszych ogródków zaglądam jak tylko mam chwilkę przy porannej kawce
Udało mi się wyskoczyć i pstryknąć parę zdjęć Niby jesień a kolorowo

Opadają liście,
Czas snuje się mgliście,
Świetliście,
Anieliście,
Liście, liscie, liście...

Ogród zapachów u Jasi 15:43, 22 wrz 2012

Do góry
Cudna kompozycja

Nigdy nie mów nigdy 15:38, 22 wrz 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)

Kasiu, szalejesz cebulowo?

Nie, Irenko Dzisiaj jesteśmy w Zabrzu. Mam rocznicę ślubu. 28 lat minęło
Za tydzień będziemy szaleć, M ze szpadlem, ja z cebulami. Nie mam ich tak duuużo jak Ty, ale ze 300 się znajdzie

To w takim razie Kasiu wszystkiego najlepszego na kolejne wspólne lata, oprócz zdrówka i kasiorki spełnienia marzeń...nie tylko ogrodowych

Zielono mi! 15:29, 22 wrz 2012

Do góry
Tak Kasik, to te rejony. Znasz je?
Pozostałym dzięki. A u mnie koniec lata wygląda tak.
Na szambie jeszcze pełnia sezonu.

Rabata bykszpanowa z innej perspektywy.

Żurawki o cudnej barwie i nierozpoznanej nazwie.

A za ogrodem właściwym tworzy się drugi ogród. Na razie trawnik [dzika łąka nie przeszła ], nowe miejsca pod nasadzenia, plany, plany, plany...

Ogród Bogusława 13:58, 22 wrz 2012

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Dalsze poszukiwania i efekt ok. 1000 szt na ok 30 m2

Witaj Bogusławie!! Straszne te pędraki... Ja znalazłam u siebie tylko kilka.. Czy poza rewolucją na trawniku znasz jakiś sposób na nie ? Ja chyba coś czytałam o oprysku środkami chemicznymi ale jeśli środek miałby dotrzeć aż do korzeni gdzie one siedzą musiałoby go być bardzo dużo... Więc koszty mnie trochę od tej metody odstraszają pozdrawiam m
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 13:52, 22 wrz 2012

Do góry
Dzięki Sebek, coś w tym stylu? (to moje):

Strasznie się kładą, praktycznie każdy pęd muszę palikować, bo leży na ziemi... wody im nie brakuje.
Co z tym ogródeczkiem począć 13:22, 22 wrz 2012

Do góry
ciężko nad tym pracowałam nie śmiejcie się tylko z tych moich wypocin

Nie jestem pewna co by miało być na czerwonych i niebieskich kółeczkach

I jeszcze jeden mam dylemat . Jeżeli odstawie ta dużą donicę to odsłonie tego cisa ,jeżeli podsadzę go tak bukszpanem jak są teraz , to tych bukszpanów nie będzie widać jak stanę prosto przed rabatą.
Czy dać te bukszpany przed cisem ,albo trzy bukszpany i bez cisa

A może zamiast tego cisa dać coś innego ?
Ale mieszam
Moje zmagania ogrodowe 13:21, 22 wrz 2012

Do góry
Witam!
Niedawno wróciła ze sprzątania świata i skaczę między laptopem a patelnią, ale potem wpadną znajomi to już na pewno czasu nie znajdę. Wrzesień mam w szkole bardzo pracowity, dużo dokumentów do zrobienia, potem w ogrodzie porządki, wkopywanie jednych cebulek, wykopywanie innych, jeszcze dom do ogarnięcia i przede wszystkim M i maluchy, więc Kubi ma rację - na forum brakuje czasu.
Megi, lista zakupów u Szmita już zrobiona, ale kupię dopiero jak zrobimy ogrodzenie, więc teraz nic, ale dziękuję za pamięć
Aniu, w pn mam szkolenie na Bema, więc zerknę o której się zaczyna i zadzwonię jak coś.
Zdjęć z ogrodu nie mam, ale byliśmy wczoraj w Ostródzie i stamtąd kilka zdjęć
W centrum
Co to za iglaki, te wysokie?

Pozdrawiam
Wielka pasja i chęci ograniczane miejscem 13:17, 22 wrz 2012

Do góry
Witaj, pokażę trochę nowości żurawkowych i nie tylko

Pear Crisp

Apple Crisp

Blackberry crisp

Birkin

Steel City

Miracle

Magnum

Pretty Perinne

Lune Rousse

Circus

Delta Dawn

French Quarter

Cajun Fire

Beaujolais

to było kilka tych ciekawszych i rzadziej spotykanych
Moje miejsce na ziemi ;) 13:06, 22 wrz 2012

Do góry
...

...
Moje miejsce na ziemi ;) 13:05, 22 wrz 2012

Do góry
...

...
Moje miejsce na ziemi ;) 13:03, 22 wrz 2012

Do góry
Witajcie Kochani moi
Tydzień temu byłam w Myczkowcach, na dorocznym spotkaniu formacyjno-integracyjnym rodzin bonifraterskich. Chcę Wam pokazać kilka (jesiennych już) fotek z Ogrodu Biblijnego oraz Centrum Kultury Ekumenicznej ...

...
Mój jesienny ogród 12:51, 22 wrz 2012

Do góry
Klamber napisał(a)

Robert,co to za roślina kwitnąca na pierwszym planie? Widoki jesienne z Twojego ogrodu są niesamowite.Czekam na więcej jesiennych fotek,jak znajdziesz czas oczywiście Pozdrawiam Cię!
Nasz przydomowy ogródek 12:50, 22 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Jest gdzieś metka tej roślinki (cebulki ) - ale u nas taki bałagan chwilowy że nie znajdę i nazwy niet.

Zbyszku to są mieczyki abisyńskie tez w tym roku je miałam

Witaj Zbyszku Tak to jest mieczyk abisyński czyli acidantera dwubarwna http://www.kwiatyozdobne.pl/kwiaty-wiosenne/acidantera-dwubarwna
Pozdrawiam bardzo serdecznie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:33, 22 wrz 2012

Do góry
Aniu, ja też lubię kulki

I uwielbiam szamotowe anioły

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:11, 22 wrz 2012

Do góry
betysia napisał(a)
Izus...Bonjour....
....i o paczkach poczytalam ( usmialam sie niesamowicie )...o nauce francuskiego psinki...Izus jakby co to wiesz ze ja zawsze gotowa.....i z wielka radoscia podszkole cie w "parlaniu" ....ale jak juz doczytalam o porannym chlodzie to az mnie skrora se stanela brrrrrrr...ale szybko opadla jak zobaczylam to co ujrzalo twoje oko....roze tak niewinne i tak piekne,ze patrze i patrze i....patrze....
no sciskam mocno ....i zycze jak najwiecej jesiennych refleksow podczas spaceru przez park i ciekawej ksiazki na zaczarowanej laweczce....

dziś refleksów nie ma ... ciapie ... natura wywrotowa jest a wciąz nie moge się nauczyć ... bierz co jest i nie planuj ... wczoraj było piękne słoneczko ... babie lato ... trudno ... to początek dnia ... znęcam się w takim razie nad manekinem ... w decou się pobawimy ...

parlanie jest okazja sobie przypomnieć bo Viki zaczyna w tym roku ... ja wszystko zapomniałam ale obiecałam sobie powtórkę ... piesa nawet mi materiały wyciągnęła to mam na wierzchu ...

a to, że wracając z pracy zamiast w beznadziejnie nudny sposób poruszać się pomiędzy punktem A a punktem B ... można ciekawiej ... odkryłam w zeszłym roku ... teraz wprowadzam chaos i slicznie i kolorowo maszeruję przez park ... z ławeczką ... i wieloma zakątkami ... dziś tylko ławeczka

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:53, 22 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Najpierw chcę serdecznie podziękować Ani i M za przemiłe spotkanie

Trochę się zasiedzieliśmy do późnych godzin nocnych i tak się nam fajnie rozmawiało, że zupełnie zapomnieliśmy o zdjęciach. Tak więc Was rozczaruję, bo zdjęć nie będzie. Ale mogę Was zapewnić, że ogród Ani jest jeszcze ciekawszy na żywo. Jest perfekcyjnie wykonany, zaprojektowany z ogromnym wyczuciem stylu, po prostu idealny. Aniu wiesz, co powinnaś zrobić z tym talentem.....

A dom to po prostu majstersztyk. Widziałam przed i po. No niesamowita metamorfoza.
W środku przytulny i taki ciepły. Zachwyciłam się jego atmosferą To dom i ogród z duszą i charakterem Niepowtarzalny klimat.

Ania jesteś wspaniałą kobietą, przyjęłaś nas po królewsku Zapraszamy do nas w październiku po naszym powrocie I to ja chyba zacznę się stresować
Buziaki

.....Oj Anitko, czerwienię się.......................
Dziękuję Ci za tyle ciepłych słów...zwłaszcza, że pochodzą od właścicielki takiego ogrodu.
Ucieszyłam się ogromnie, że spodobał Ci się mój stary dom od wewnątrz...
Dziękujemy za zaproszenie...Odwiedzimy na pewno...
Buziam...
Lecę w kulki... 11:45, 22 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Aniu, pisałam już u siebie, ale powtórzę u Ciebie. Dla nas to też było wyjątkowo miłe spotkanie. Dawno tak z kimś w sumie nieznanym nie rozmawiało nam się tak dobrze, że aż żal było, że czas tak szybko upłynął. Jesteście wyjątkowi i przesympatyczni!!!!
Jak dobrze, że zrobiłaś te zdjęcia Przyjęłaś nas po królewsku Dziękujemy za wszystko! A teraz to ja się będę stresować, bo u mnie to nie tak idealnie, ale M się zmobilizował.
Szkoda, że u nas leje, ale zabiorę się za porządki w domu.
Miłego weekendu! Buziaki

...oj tam , oj tam...
U nas też leje..., tym bardziej cieszyłam się, że wczoraj mieliśmy słoneczko....
Ogród w Jaszczowie 11:38, 22 wrz 2012

Do góry
Dziękujemy wszystkim za odwiedziny w naszym ogrodzie i cenne rady Może podpowiecie nam co możemy zrobić wzdłuż szmaragdów, żeby rozjaśnić, coś zmienić a może taka rabatka jak jest u Kasi, z tym białym żwirkiem i dwoma kołami, podaję link https://www.ogrodowisko.pl/watek/53-kasia-w-ogrodzie?page=19, co wy na to?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies