Witam wsztkich.
Najpierw
Ewelka i Karola, znalazłem nazwy swoich host to jest odpowiedź.
Ewelina jak znasz nazwę swojej to podaj. Hosta to pancerna roślina, da radę. Tą możesz posadzić na słońcu, bo je lubi ale teraz przykryj czymś żeby była zacieniona, inaczej słońce ją skatuję.
I
renko, plony takie że sprzedaję, bo nie mam co z tym robić. Po patrzyłem dziś na Twój żurawkowy wątek.

Jesień się robi prędko, sucho jest to przyśpiesza, oby tylko ładna była, bo co ja biedny będę Wam pokazywał, chyba swoje rowy melioracyjne.

Maju, narzekałem na wiosnę że nie rośnie, a teraz co 3 dni tyle zbieram, o miecie się martwiłem że nie kwitną i tylko łososiowe a teraz są wszystkie. Floksy w tamtym roku były mizerne rosły kilka lat e przeniosłem je i dostały pałera, kwitną ponad miesiąc. Majka, to wypowiedz się co z wymianą na trawy nie licz, za małe mam wszystko, jedynie cukrowego mam do bólu.
Tamaryszku, jaką mi sprawiłaś niespodziankę swoją wizytą, aż przecierałem oczy. Pięknie teraz kwitnie i pogoda boska, powiem że zrobiło się sucho u mnie, muszę podlewać już i to obficie. wody zapas mam ale woda znacznie opadła. Trawki mi się ładnie przyjęły, ale mają za dużo cienia i nie będą tak bujały jak powinny, jednak muszą stać na patelni żeby dały z siebie wszystko. Iza popatrz w necie na szarobródka syberyjskiego, ładna trawka, ona się do Ciebie będzie się nadawała i hakone też, zresztą wszystkie będą rosły tylko wykopać trza dół, przywieźć gliniastej ziemi i po kłopocie. Jak będzie b. sucho to miskanty będą najwyżej mniejsze i szybciej zakwitną. Dziś wstawiam siebie z cukrowym, zobacz jak wybujał a to jeszcze nie koniec, dopiero zaczyna kwitnąć. Byłaś na Lubelszczyźnie? liczyłem że zahaczysz o mnie. U mnie 2 tygodnie trawa nie koszona, bo kosiara zaniemogła.
Pozdrawiam serdecznie