Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielony galimatias 22:35, 21 sie 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)
J mam fale uwielbiam je

Kondzio.. ups. fopa popełniłam.. Zapomniałam, że dziewczyny i chopaki tutaj som
A reszta?....
v
Biały domek pod lasem 22:34, 21 sie 2012

Do góry
Rabatka przed domem rozrosła się, tylko iglaka na choinkę bożonarodzeniową ciągle brak i puste miejsce czeka:

rabatka bylinowo-trawiasta też bujniejsza niż miesiąc temu i kolorów nabrała:

A na miejsce cynii i nasturcji już nowe sadzonki trawek i bylinek hoduję
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:30, 21 sie 2012

Do góry
Zdzisław i ja macham!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak zobaczyłam to zdjęcie to sobie zaśpiewałam:

"do piersi przytul psa lallallalla, weź na kolana ZdzisiaaaaaaaaAAAAAAA lalal"

Gardenarium napisał(a)

Biały domek pod lasem 22:27, 21 sie 2012

Do góry
Rok temu mieliśmy żywopłot z kilku słoneczników (widać go w moim awatarku). Nasiona z tych słoneczników wysuszyły się w kotłowni i w tym roku mój mąż postanowił znów posiać żywopłot. A nasion miał dużo więcej niż rok temu, więc i żywopłot bujniejszy:

Kondziowy Ogród :) 22:27, 21 sie 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)
A to moje nie udolne przymizenia

A mi te trawki się ładnie komponują.... dadzą trochę życia i koloru

Rodzinka bukszanowa też fajna...... .. mi się widzi..

Hosta faktycznie w tym miejscu za wysoka...ale hosta jako okaz. wypasiona i łądna...

Nie jestem fanka bukszpanu i kulek bukszpanowych, ale rozważam też opcję na roncie z kulkami bukszanowymi.... tylko mam posadzoną płożącą irgę i boję sie czy nie będzie za ciemno...... wolalabym coś jaśniejszego......
robię edit.. bo jeszcze raz rzuciłam okiem na tę rabatę.. dałabym więcej tych jasnych trawek... widzę chyba 2 bukszpany...... wokół nich.. pomiędzy kopytni i kulki........ ale ja do projektowania to noga.. ja umiem ułzoyć doniczki.. popatrzec... i wtedy stwierdzam czy będzei czy nie........
Ogród w lesie 22:26, 21 sie 2012

Do góry
Ranking pomidorowy POMIDOŻARNI ( w odpowiedzi na pomidorową konkurentkę Agę )
Pera di Abruzzo - jeden z lepszych smaków, słodki, nie wodnisty, mogę naprawdę polecić
Black Brandywine ( stara podobna polska odmiana- Bycza Krew)- zupełnie inny od wszystkich smak, pomidor zdecydowanie deserowy,
Red Cherry i Black Cherry - koktailowce, nie trzeba tłumaczyć co za niebo w gębie. Jednego razu z Black Cherry zrobiliśmy przecier, smak wyjątkowy, tyle że z 3,5 kg wyszło ok.1l
San Marzano- na przeciery- doskonały, niewiele wody i pestek

Ogród Leny. 22:25, 21 sie 2012

Do góry
Aga bardzo dziękuję

Tamaryszek 22:21, 21 sie 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Tamaryszek

Zapytaj Basi Krajewskiej w jej wątku.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:19, 21 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Gosiak, dla ochłody

Machanie po urlopie

Co robi Zdzisław na wysokościach? 3 metry nad poziomem gruntu?

Tu na ostatnim zdjesiu chyba spi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:14, 21 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Umbraculifera? czy śliwa wiśniowa? żeby dobrze rosła? ))

Sadzenie pierwszego drzewa z udziałem właścicieli i ich syna, który bardzo lubi róże i ogród
Śliwa wiśniowa posadzona

Nasz przydomowy ogródek 22:14, 21 sie 2012

Do góry
Teresko , Jolu , Irenko , Aniu - zasiadłem dopiero teraz do kompa ( cały dzionek miałem zajmany - między innymi babcia Krysia zagoniła mnie do przesadzania kwiatów doniczkowych ) . Dziękujemy za gratulacje . Już Karolinkę (takie imię rodzice wybrali ) dziadek wyszkoli aż miło. Muszę pomału sobie przypominać jak się bajki opowiada , a pomocne będą bajki Bożenki.
Bonsai możemy ochrzcić - nie ma sprawy . Jego "rodzicami" są Danusia , Witek i Ryszard i oni będą mieli najwięcej do powiedzenia.

Czy może ktoś wie jak się ta roślinka nazywa? Ma kolorowe urocze listki.

Uwaga uwaga : młoda startuje .

Mój jesienny ogród 22:14, 21 sie 2012

Do góry
Witam wsztkich.
Najpierw Ewelka i Karola, znalazłem nazwy swoich host to jest odpowiedź.

Ewelina jak znasz nazwę swojej to podaj. Hosta to pancerna roślina, da radę. Tą możesz posadzić na słońcu, bo je lubi ale teraz przykryj czymś żeby była zacieniona, inaczej słońce ją skatuję.
Irenko, plony takie że sprzedaję, bo nie mam co z tym robić. Po patrzyłem dziś na Twój żurawkowy wątek. Jesień się robi prędko, sucho jest to przyśpiesza, oby tylko ładna była, bo co ja biedny będę Wam pokazywał, chyba swoje rowy melioracyjne.
Maju, narzekałem na wiosnę że nie rośnie, a teraz co 3 dni tyle zbieram, o miecie się martwiłem że nie kwitną i tylko łososiowe a teraz są wszystkie. Floksy w tamtym roku były mizerne rosły kilka lat e przeniosłem je i dostały pałera, kwitną ponad miesiąc. Majka, to wypowiedz się co z wymianą na trawy nie licz, za małe mam wszystko, jedynie cukrowego mam do bólu.
Tamaryszku, jaką mi sprawiłaś niespodziankę swoją wizytą, aż przecierałem oczy. Pięknie teraz kwitnie i pogoda boska, powiem że zrobiło się sucho u mnie, muszę podlewać już i to obficie. wody zapas mam ale woda znacznie opadła. Trawki mi się ładnie przyjęły, ale mają za dużo cienia i nie będą tak bujały jak powinny, jednak muszą stać na patelni żeby dały z siebie wszystko. Iza popatrz w necie na szarobródka syberyjskiego, ładna trawka, ona się do Ciebie będzie się nadawała i hakone też, zresztą wszystkie będą rosły tylko wykopać trza dół, przywieźć gliniastej ziemi i po kłopocie. Jak będzie b. sucho to miskanty będą najwyżej mniejsze i szybciej zakwitną. Dziś wstawiam siebie z cukrowym, zobacz jak wybujał a to jeszcze nie koniec, dopiero zaczyna kwitnąć. Byłaś na Lubelszczyźnie? liczyłem że zahaczysz o mnie. U mnie 2 tygodnie trawa nie koszona, bo kosiara zaniemogła.
Pozdrawiam serdecznie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:09, 21 sie 2012

Do góry
dla ułatwienia dodam ciepło, ciepło Kasiu

Kondziowy Ogród :) 22:08, 21 sie 2012

Do góry

Zakupy udane ! Te na kiju to trzmieliny ? Piękne !!!
Rajski ogród Ani 22:07, 21 sie 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

To z trąbką najbardziej mi się podoba.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:06, 21 sie 2012

Do góry
Może będę mogła nowy ogród pokazać ? zapytam właścicieli

I następna zagadka, o co chodzi w tym?

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:05, 21 sie 2012

Do góry
betysia napisał(a)
Witaj Izus ....

w nawiazaniu do mojej wizyty u Ciebie sprzed 2 dni i obietnicy relacji z kosztowania Pana Koguta...
voila oto i on w calej okazalosci ....

a wiec... widac,ze chlopina dlugo winka kosztowala...kolor zdradza wszytko ...no moze procz rocznika winka w jakim owy Pan raczyl lezakowac ....
co do smaku...SPECYFICZNY...po kilku kesach juz mialam male zawroty glowy hihi...
przede wszystkim mocno wyczowalny aromat wina... reszta ...czyli sam kogutek byl jak dodatek do sosu w jakim byl przygotowany....
reasumujac: sprobowac trzeba ...reszta kwestia smaku...choc chyba sama bym sie nie bawila w takie "kucharzenie" ....glownie ten czas...4 godzinki z butelka w reku....choc w sumie czemu nie ????

sciskam!!!!!

Betysiu ... po 21 nie powinnam nawet myśleć o jedzeniu a co dopiero na taakie papu zerkać ... smak Pana Kogutka ... na pewno specyficzny ... i myslę, że za pierwszym razem bardziej zaskakujący niż rozkoszny ... tak jest z obcymi smakami ... gdy tylko zaczyna się robić ciepło zmienia się nasza kuchnia ... zaczynają w niej królować sery ... zioła ... warzywa ... ryby ... i z reguły nasze kubki smakowe potrzebują czasu aby przejść do tych subtelnych smaków ... francuzi cieszą się jedzeniem i bawią je sporządzając ... i chyba o te cztery godziny tu bardziej chodzi niż o smak ... ta niespieszna przyjemność rozkoszowania się kucharzeniem i winem ... bo przecież nikt nie będzie wlewał tylko do Pana Kogutka ...

Betysiu dziękuję za poczęstunek ... miamniusnie Pan Kogutek wygląda ... zbyt nawet mniamniusnie jak na te godzinę ... buziak za pamięć
Mój kawałek raju II 22:05, 21 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzięki wszystkim za odwiedziny , wpadłam na moment, bo robię ogórki, a na obiad będą placki z cukini pozdrawiam będę wieczorkiem

Przepiękne Jeżóweczki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:04, 21 sie 2012

Do góry
Gosiak, dla ochłody

Machanie po urlopie

Co robi Zdzisław na wysokościach? 3 metry nad poziomem gruntu?

Rajski ogród Ani 22:03, 21 sie 2012

Do góry
Jestem roztrzepana, ale wysyłam za drugim razem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies