Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik mimo woli 09:55, 12 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

To prezent..... od Danusi i Witka....... aż szkoda ich używac.... tylko do patrzenia

Bardzo ładny gest

I do tego piekne dwa drzewka grujecznik japoński i miłorząb
M. który się buntuje i zrobił zakaz dla roślin które trzeba obkaszać na trawniku..... sam osobiście kazał miłorzęba posadzić w trawniku.....sam go posadził... (pytajać sie co chwila czy aby napewno tak samo dobrze sadzi jak Danusia grujecznika)...... i stwierdził, że piękny i będzie sie ładnie prezentował w honorowym miejscu.
To jego lokalizacja przed posadzeniem...(pokazuję, bo skończył jak już było ciemno)

A to już posadzone.. MIsiek też nadzorował prace

Ten grujecznik i miłorząb też są ładne.Danuta mówiła mi,że pięknie się pierwszy wybarwia.Natomiast miłorząb to już chyba symbol zdrowia i urody Niech wam się dobrze przyjmą i dopełniają uroku w waszej przestrzeni
Ogrodnik mimo woli 09:54, 12 sie 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)
Piekne te narzędzia byłoby mi troche szkoda je ubrudzic może o takie na urodziny męża poprosze
Mój już sam mi kupuje takie zabawki na każdą okazję bez proszenia.....

A to posadzony jeden prezent od Finki.... trawka do Bogdzi poszłą do trawek i pierwszy plan dla hortensji ...a posadziłam różę od Finki , bo łądnie siępowinna skomponować z moja różą, byle tylko chiałą rosnać jak pisze na etykiecie... u mnie wszytko jakieś większe....

Finka...pasuje?
????
Ogrodnik mimo woli 09:53, 12 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Zainstalowałam kolejna przeglądarkę... tereaz Opera.. jak na razie działą...ael Mozilla przez chwilę też działałała, a potem sie popsuła
Ale póki działa odpowiem na wcześniejsze pytanie.... jak jest teraz...

To foto z połowy maja (pokazywałam wcześniej)

A to foto jest z początku sierpnia....

Powstało oczko wodne, trawnik i trochę detali..... od razu inny ogród....

Jaki kawał ciężkiej roboty tu widzę prócz piękna krajobrazu pisałam nie jeden może 3 razy )))))))
Teraz skupiłam się na drzewach liściastych na lewo brzózka /?/ po prawej stronie to katalpa jak dobrze pamiętam.Jaka od maja głębsza zieleń na nich ...Taka letnia ...
Już nie wiosenna,ale i nie jesień Robercie ))))))))

Marta..w środku to tulipanowiec..... szukam jego foto i znajduje takie archiwalne zdjecia...jak było.....np 20 czerwca... niecałe 2 miesiące temu..... I dziwiliście się mi , że narzekam na ogród, a tu spotkanie za pasem..... NIe przesadzałam, ja naprawdę miałam demolkę, musiałąm jawykończyć, a tu reszta ogrodu stałą odłogiem.... i niestety na niej jż nic nie zrobiłam na spotkanie..byliny jak widziałaś we wsiowym nawet nie przycięte te co uschły .... I nie pisz mi , że nie było tak źle.... bo dobrze, też nie było..... Ale jesteście kochani i mojego wsiowego z bliska nikt nie pokazywał.... a z daleka nie widać..... Za rok zobaczycie jak tam się zmieni Mam szalony plan ..... aż sie go boję....

No tak tulipanowiec nie byłam pewna co to za drzewko stąd znak zapytania
Wsiowy ma swój urok,ale trzeba mu dać więcej oddechu.
Zmiany z twoich ust są bardzo intrygujące ))))))Tylko nie przekop się do sąsiadów ))))))))))))

Anka ja wiem ile cię to wszystko nocy nieprzespanych kosztowało
Jest pięknie,spotkanie bardzo udane,bardzo możesz być dumna z siebie i swojej posesji .
Mój ogródek pod Gdańskiem 09:44, 12 sie 2012

Do góry
Wczorajsze spontaniczne zakupy Głownie przez oglądanie Danusi ogrodu strasznie kusi mnie kupowanie bukszpanów chciałabym bylinowe rabaty zastąpić takimi bardziej całorocznymi kulki bukszpanowe po 30 zł a Stożek 60 zl w Nomi Trawki też podobne do tych które Danusia u siebie pokazywała na razie 3 szt bo nie wiem czy u mnie sobie "poradza" U centrum ogrodniczym u Justyny po 20 zł.

koło trawek widac trzy rozchodniczki o ciemnej barwie liści i ciemno burgundowych kwiatach po 4 zł

jeżówki to już zupełny spontan..
Ogrodnik mimo woli 09:43, 12 sie 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Zainstalowałam kolejna przeglądarkę... tereaz Opera.. jak na razie działą...ael Mozilla przez chwilę też działałała, a potem sie popsuła

Jaki kawał ciężkiej roboty tu widzę prócz piękna krajobrazu pisałam nie jeden może 3 razy )))))))
Teraz skupiłam się na drzewach liściastych na lewo brzózka /?/ po prawej stronie to katalpa jak dobrze pamiętam.Jaka od maja głębsza zieleń na nich ...Taka letnia ...

Marta..w środku to tulipanowiec..... szukam jego foto i znajduje takie archiwalne zdjecia...jak było.....np 20 czerwca... niecałe 2 miesiące temu..... I dziwiliście się mi , że narzekam na ogród, a tu spotkanie za pasem..... NIe przesadzałam, ja naprawdę miałam demolkę, musiałąm jawykończyć, a tu reszta ogrodu stałą odłogiem.... i niestety na niej jż nic nie zrobiłam na spotkanie..byliny jak widziałaś we wsiowym nawet nie przycięte te co uschły .... I nie pisz mi , że nie było tak źle.... bo dobrze, też nie było..... Ale jesteście kochani i mojego wsiowego z bliska nikt nie pokazywał.... a z daleka nie widać..... Za rok zobaczycie jak tam się zmieni Mam szalony plan ..... aż sie go boję....

ogrodoweimpresjejolki 09:40, 12 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Jolu nie szalej, a od nieproszonych gości w starym ogrodzie aż mnie ręce bolą

Aniu, kompostownik zapełniał się dziś w ekspresowym tempie i niestety nie skończyłam, a jedynie przerwałam ze względu na brak sił

ja to samo uratowała mnie przyjaciółka, która mnie wyciągnęła z ogrodu do domu, co bym znowu wylewu w oku nie dostała, zrobiłyśmy sobie kolacyjkę ze smażonych kurek na boczusiu ze śmietanką i pietruszeczką a na deser borówka z mojego ogrodu z prawdziwą śmietanką od "gospodyni", nad morze się wybierz Jolu zawsze to jodu powdychasz pozdrawiam

Aniu, wczoraj przeczytałam, ale nic nie napisałam, bo ... Bo bałam się, że o tej porze znowu trafię do sypialni przez lodówę

Dziś znowu słonecznie (+20) Cieszą się ludzie i roślinki

Ogrodnik mimo woli 09:35, 12 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zmiany ogromne. Ale najbardziej zadziwia trawnik. Nie do uwierzenia że taki urósł w takie straszne upały jakie były. Miłego dnia.

Bożenko.... agro i woda..... i upały po 36 stopni ( w cieniu) nie były straszne....

14 lipca ..... 10 dni po posianiu trawy...a do spotkania 2 tygodnie.... ależ sie stresowałam .... jednak trawka nie zawiodła.... szkoda, że nie zdażyłam z niej wypielić zielska... bo ono też nie zawiodło... za to wczoraj darłąm chyba przez godzinę...

Ogrodnik mimo woli 09:30, 12 sie 2012

Do góry
Martek napisał(a)

To prezent..... od Danusi i Witka....... aż szkoda ich używac.... tylko do patrzenia

Bardzo ładny gest

I do tego piekne dwa drzewka grujecznik japoński i miłorząb
M. który się buntuje i zrobił zakaz dla roślin które trzeba obkaszać na trawniku..... sam osobiście kazał miłorzęba posadzić w trawniku.....sam go posadził... (pytajać sie co chwila czy aby napewno tak samo dobrze sadzi jak Danusia grujecznika)...... i stwierdził, że piękny i będzie sie ładnie prezentował w honorowym miejscu.
To jego lokalizacja przed posadzeniem...(pokazuję, bo skończył jak już było ciemno)

A to już posadzone.. MIsiek też nadzorował prace

Ogrodnik mimo woli 09:23, 12 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ogrodnik mimo woli 09:19, 12 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Bardzo ładny gest
Rododendronowy ogród II. 09:03, 12 sie 2012

Do góry
Kupiłam w Selgrosie po 10zł takie karmniki dla ptaków

Ogrodnik mimo woli 09:02, 12 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Dla samych Bentley'ów warto było zrobić ten zjazd - prezent przepiękny Ja też bym tylko na nie patrzył - powiesiłbym w pokoju na ścianie

Jednak te widełki są bardzo dobre do wyrywania chwastów - wszyscy co je mają to bardzo chwalą
Ogrodnik mimo woli 08:39, 12 sie 2012

Do góry
I z innej perspektywy

Ogrodnik mimo woli 08:35, 12 sie 2012

Do góry

Ogrodnik mimo woli 08:28, 12 sie 2012

Do góry

Ogród z perspektywą na przyszłość 08:25, 12 sie 2012

Do góry
Po deszczach ruszyły trawy

i Princes'ki

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 08:21, 12 sie 2012

Do góry

lawenda - róża -lawenda - róża - lawenda - róża - lawenda - róża - lawenda

jak to cudnie wygląda!, cudnie, ta cegła się świetnie wkomponowała w nowoczesny styl...
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:19, 12 sie 2012

Do góry
Sonka, przetacznik już się"kończy"

Wczoraj zrobiliśmy zmainę w ogrodzie. Zniknęła jedna linia cisa. Było tam za mokro i prawie wszystkie padły W sumie teraz podoba mi się bardziej. Mamy ogród otwarty

Nowy nabytek, rozplenica

Ogródek Hanusi po zimie 08:09, 12 sie 2012

Do góry
Haneczko.... z okazji przekroczenia kolejnej seteczki stron..... życzę Ci zdrowia, uśmiechów i wszystkeigo czego sobie ogrodnik może życzyć.... dużo kwiatów, zdrowe plony i mało chaścików ...

Kwiatka Ci nie wstawię, bo popsuło się coś na forum........ ale zapraszam do siebie byś zebrała sobie bukiet z czego Ci sie tylko podoba

Edytuję...... wgrałam 4 przeglądarkę i jak na razie działa

Więc korzystajac z tej okazji lecę do Ciebie z kwiatuszkiem

Kolorowe rabaty 07:41, 12 sie 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Nieostre,ale bliżej, rudy kolor

Nadrabiam zaległości... .. teraz po koleii....... i uśmiałam sie też z pomyłki.... i takie wtopy zdażaja sie bardzo często... to śliczny dzielżan .... ja je uwielbiam, bo końcem lata pięknie ubarwiaja ogród, a ze wysokie, to mogą rosnac z tyłu z innymi wysokimi kfiatuchami. Kupiłam sobie inne odmiany..... i jedną mi M potraktował randapem przy okazji wypalania zielska pod choinkami, a drugą stratował mi pies... ale jedna kępa dzielnie sie trzyma Jak Kasia chce to wyrzucić i wykopać...to ja się zaopiekuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies