Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:12, 28 gru 2016

Do góry

penstemony wyglądają jakby kwiecień był
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:10, 28 gru 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Piękny ogród masz, w moim stylu trawy ozdobne, rozchodniki coś pięknego.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:06, 28 gru 2016

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:59, 28 gru 2016

Do góry
na chwilkę dziś wyszło światło. Wykorzystałam je i to, że choruję, więc jestem w domu i wyszłam z aparatem.
Księżycowy... 14:14, 28 gru 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Aguś nie daj się rwie Wygrzej się porządnie
ps. ja już w pracy...nadrabiam wątki i internet tu lepiej chodzi

Ha ha, ja i Pani Rwa, poszłyśmy na ogród
Zakopczykowałysmy dwie róże, kiedy M. naprawiał cieniującą na płocie. Przy okazji okazało się, że wysiało mi się mnóstwo pachnącego groszku ( chyba jako "kara" za nie robienie bukietów z nich ), ciemierniki dalej w pąkach, a obok róż wyłażą jakieś cebulowe z ziemi (to ja je, wariatki, zakopałam razem z różami). A w szopce znalazłam zapomniany słonecznik (całą głowę) i teraz sikorki mają bal na sto par
Sadzoną na jesień renklodę mus przesunąć na wiosnę, to się pigwa powinna zmieścić.
Martwi mnie lewa strona ozdobnego, bagniście strasznie, nie wiem czy wysianie trawy na wiosnę coś pomoże. Czy magnolia i trawy dadzą sobie tam radę i przeżyją zimę. Hmm...
Więcej nie dałam rady z Szanowną Panią R. i wróciłyśmy do domu. Robimy ziemniaczano-"śmieciową" zupkę (tzn.to co znalazłam w zamrażarce -grzyby i fasolka) i grzejemy się
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:09, 28 gru 2016

Do góry
Narysowałam taki oto plan mojej działki.
Proszę Was o wsparcie i pomysły na kształt lini rabat tam, gdzie znaki zapytania. Przed tarasem jest już rabata, ale jej kształ też chcę zmienić i dostasować do reszty. Dotychczasowa linia rabaty po prawej stronie nie za bardzo mi się podoba, też chcę ją zmienić. Tu jakiś pomysł mi się klaruje, ale ciekawa jestem, jak inni by to widzieli.
Największą zagwozdkę mam z lewą stroną.
Najbardziej rewolucyjne pomysły mile widziane Wyposzczeni od własnych ogrodów, możecie dać upust wszelkim koncepcjom
Jeszcze tylko legenda:
x - żywopłot z grabu lub buka
JR - jabłoń rajska
Cz - czeremcha
KL - klon strzępiastokory
G - grab kolumnowy 'Lukas'
Tam - tamaryszek
P - parocja
M - magnolia gwieździsta
O - oczar
pod logiem Ogrodowiska na rabacie ognistej schowały się trzy złotokapy.

Przerwa na kawę... 11:24, 28 gru 2016

Do góry
A to już zobaczymy po zimie, w środku magnolia siedzi gwiaździsta w formie małego drzewka. Mam nadzieję, że przetrwa zimę. Na wszelki wypadek nową magnolię Gienie też okryłam ale już zwykłą matą. Zapłakałabym się, jakby ta zmarzła...
Ogród z uśmiechem 22:31, 22 gru 2016

Do góry
ren133: reniu, magnolia rośnie teraz przy tej ścianie i baaardzo mi choruje, tam są duże podmuchy wiatru, więc pewnie po raz kolejny będe musiala ja przesadzać Pewnie posadzę ją po lewej stronie (na planie calości ogrodu) przy posadzonych juz choinach kanadyjskich. Może tu ja oslonią. Poza tym tak: trawy, kulki, róże

MonikaA Monika, jesteś niesamowita dzięki za nowe plany Tak to jeszcze nie myslałam. Po prawej stronie ogrodu te linie są super Z lewej strony chyba bylyby za szerokie - Danusia pisała, że 3,5 - maX 4 metry;(
Co do hortek - mam je akurat naprzeciwko tej planowanej rabaty - limki razem z żurawkami Vanilki są po prawej stronie domu, tam, gdzie rysowałaś te fajne łuki
Gaiki drzewkowe - brzozy bardzo lubie ale mam za ogrodzeniem tryliony brzóz Myślałam początkowo aby posadzić kilka po lewej stronie altany, na ścianie lasu a wyciąć t leśną, ktora rośnie sama u mnie

Kasia_CS: Dzieki Kasiu za kciuki, bedą potrzebne

Kindzia Kasieńko, a pomarzyć to se nie mogę Właściwie to eM sobie marzy, ze przesadzać nie będzie hehe Dzięki za przypomnienie o tej szerokości rabat
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:35, 21 gru 2016

Do góry
Jaki piękny prezent gwiazdkowy sprawiłaś nam Danusiu, i to na cały rok, a - mam nadzieję - i dłużej "Magnolia" dzięki Twoim artykułom nabierze jeszcze lepszej wartości merytorycznej i estetycznej.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:05, 19 gru 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Pięknie i Was!

merci kochana
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:57, 19 gru 2016

Do góry
Pięknie i Was!
Sprzeczność w ogrodzie 07:30, 16 gru 2016

Do góry
dziewczyny dziękuję gdyby nie Wy to nie miałabym odwagi Mojego męczyć podsunęłyście mi pomysł i wyobraźcie sobie, że dziś M zgodził się na wiosnę wykopać leszczynę ponieważ musiałam zachować się dyplomatycznie przekonałam go, że miejsce leszczyny jest w sadzie i tam zostanie przeniesiona yupiii zgodził się ale co do tuji to już nie raczej nie przejdzie po jego słowach ...... mam zamiar już myśleć o przebudowie przedogródka i to jeszcze przed pracami remontowymi, bo to miejsce jest straszne,pomożecie?.....najgorsze, że obdzwoniłam kilku fachowców i terminy są na jesień..... dziś przykryję zawilce, nie sądziłam, że lubią przemarznąć, a u mnie było już -13-14 stopni.....lilaki i jakaś magnolia znajdą u mnie miejsce bo lubię jak coś pachnie......
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:14, 14 gru 2016

Do góry
jakie śliczne klimaty świąteczne!
Małe choinki przed domem z carexami brązowymi bombkami na patyczkach są prześliczne- piękna kompozycja
I bombki u malutkiej... i na schodach i oba wianki świetne.
Pięknie macie.
Zdolne paluszki Twoje.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:05, 14 gru 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Hej Kochana.
My jak zawsze kila tygodni do tyłu w porównaniu do Was- jeszcze w trakcie mycia okien, ostatnie prezenty zamówione do kurierów, jeszcze tylko kilka drobiazgów do wyszukania ( jakie to męczące, jejku) zrobiony tylko wianek na wejście ale nie ozdobiony.
W weekend dopiero pierniczenie, kupowanie choinki, może zdążę wywoskować podłogi, a przedtem okna skończyć myć. Jednym słowem ślamazara jestem.

Ściskam Was przedświątecznie

witaj kochana
ja znam Was juz troszkę \i wiem ze ze wszystkim zdążysz masz tam do ogranięcia sporo dziatwy
już wam zazroszczę tego wspólnego pierniczenia gwarno i wesoło

Ty wiesz ze nawet jakbyś była najbardziej ślamazarnym żółwiem świat to me serce zawsze na ciebei czeka
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:51, 14 gru 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
fajnie dziewczyny że nie tylko ja jestem w ogonie.

Tak Nawi Kochana, nawet z brudnymi oknami święta będą fajne. Najbardziej teraz czekam na sobotę- kupowanie choinki na wieelkiej plantacji- prawie same jodły w małych cenach. Pojedziemy tam całą piątką, będziemy się kłócić dwie godziny którą wybrać, potem będziemy wracać te 40 km moją ulubioną trasą przez cudne pola.
A w niedzielę pierniczenie z naszymi znajomymi, w 3 rodziny- najwięcej będzie z tego mąki na podłodze, ale kocham to bardzo. W poniedziałek upiekę pierniki do jedzenia, bo te niedzielne będą miały wszystkie posypki na sobie, będą grubości jaka się komu zrobi ( nasze chłopaki uznają nawet 1.5 cm grubości).
Nie lubię tylko spiny zakupowej- w poniedziałek udało mi się upolować prezent dla najmłodszej mojej sister, wczoraj dla średniej.

I moja kochana córeczka pomogła mi z prezentem dla M.- dostanie japońską piłę do drewna. Będzie zaskoczony!

juz sam ten opis jest nasycony swietami. my wybralismy chonke w 3 minuty bo jechalismy tak dlugo, że nie miaąłm sumienia dlużej dzieciaków meczyc. teraz tylko czekamy na chwilę gdy będziemy wszyscy raem i znajdziemy spokuj na jej ubieranie. buziaki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:31, 14 gru 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Tak Nawi Kochana, nawet z brudnymi oknami święta będą fajne. Najbardziej teraz czekam na sobotę- kupowanie choinki na wieelkiej plantacji- prawie same jodły w małych cenach. Pojedziemy tam całą piątką, będziemy się kłócić dwie godziny którą wybrać, potem będziemy wracać te 40 km moją ulubioną trasą przez cudne pola.
A w niedzielę pierniczenie z naszymi znajomymi, w 3 rodziny- najwięcej będzie z tego mąki na podłodze, ale kocham to bardzo. W poniedziałek upiekę pierniki do jedzenia, bo te niedzielne będą miały wszystkie posypki na sobie, będą grubości jaka się komu zrobi ( nasze chłopaki uznają nawet 1.5 cm grubości).
Nie lubię tylko spiny zakupowej- w poniedziałek udało mi się upolować prezent dla najmłodszej mojej sister, wczoraj dla średniej.

I moja kochana córeczka pomogła mi z prezentem dla M.- dostanie japońską piłę do drewna. Będzie zaskoczony!

No, witaj w klubie brudnych okien. Ja jeszcze nie wiem nawet skąd wezmę choinkę

No ale za to prezenty mam już wszystkie...no prawie wszystkie
Przylatuje moja siostra z Anglii z synami...dla nich nie mam żadnego pomysłu.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:10, 14 gru 2016

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:52, 14 gru 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Hej Kochana.
My jak zawsze kila tygodni do tyłu w porównaniu do Was- jeszcze w trakcie mycia okien, ostatnie prezenty zamówione do kurierów, jeszcze tylko kilka drobiazgów do wyszukania ( jakie to męczące, jejku) zrobiony tylko wianek na wejście ale nie ozdobiony.
W weekend dopiero pierniczenie, kupowanie choinki, może zdążę wywoskować podłogi, a przedtem okna skończyć myć. Jednym słowem ślamazara jestem.

Magnolio! Spokojnie zdążysz, komercja nakręca nas wszystkich. Okna będziesz miała najbardziej błyszczące na same święta wianek też ma być świąteczny a nie grudniowy Spokojnie, jest nas więcej jeszcze w proszku

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:30, 14 gru 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Hej Kochana.

O slamazarnosc Marto to nikt Cię chyba nie podejrzewa.pamietam jak napisałeś kiedyś że jesteś mdła jak zupa pieczarkowa...rozwalił mnie ten tekst i używam go teraz dla siebie kto jak kto ale myślę że Ty nawet bez umytych okien potrafisz cieszyć sie swietami.i takich radosnych świąt Ci zycze
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:15, 14 gru 2016

Do góry
Hej Kochana.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies