Oczywista oczywistość, źe ja się w kierunkach Twojego ogrodu połapać nie mogę i nie wiem czy tu słońce jest czy cień????
Pod igalaki albo wrzosowisko albo może rh i azalie? Jeszcze do kwasnolubych - klony japońskie, laurowiśnie, horti (może inne odmiany niż limlajtka) Ale ja bym wrzosowo - azaliową rabatę zrobiła
A co do nasadzeń przy altance to pikaśnie!!! A może zamiast takiego ciemnego koloru na bialo ją pomaluj, albo sosna ( to taka jajecznica jak na mojej elewacji drewnianej...)
z ciekawości przeliczyłam w folderze zamówonych cebul w benexie i jestem w szoku... naliczyłam 1585 sztuk różnych cebul.... a kupowałam jeszcze w ogrodniczym na miejscu... oby zakwitły...
Alina, boskie zdjęcia. Twój ogród jest zachwycający. Jeden z tych co mnie powala na kolana Gratuluję, bo wiem, że to dzieło Twoich rąk No i psina po prostu skradła mi serce
oj wkurzył mnie dzisiaj na maxa . najpierw się łasił zwiesił łeb a potem to w sumie był nawet z siebie dumny że taaaaką dziure wykopał . cała górna nisza została wykopana oczywiście z zasadzonym w lecie cyprysikiem groszkowym
Wyprawa do lasu. Widoki jak ze snów. Mgła dawała niesamowite efekty.
Klon - nie mój, zobaczyłam go w drodze do lasu.
Droga do lasu. Wyglądała inaczej jak codziennie.
Kolory, kolory, kolory....
Zieleń też piękna.
i jeszcze druga ) w narożniku przy wejściu żółte hosty, potem bordowe żurawki, potem citronelki, i coś zielonego na pniu podsadzone miskantem - Morning Ligth....
i jeszcze pokażę Ci jaką miałam w tamtym roku rabatkę zobacz to zestawienie - hosty biało obrzeżone (najlepsze by były Fire&Ice), bordowa żurawka i bukszpan