Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:28, 17 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
A za płotem nawłoci morze...... a ja głupia nawłoć sobie posadziłam, ale nieświadomie, bo to miało być coś innego.... U nas tego cholerstwa też na ugorach pełno.... żółte morze......

Aniu nawłoci u mnie dość Przywieźć Ci na rozsadę ????

A na koneic niespodzianka właśnie od Ciebie za konkurs pospotkaniowy
Liczyłam że CIę zwabię do mojego wątku

Autorski plan ogrodu ANi ASC JAk dotrę do Rzeszowa nie zgubię się i znajdę bez problemu basen

I baaaaardzo dziękuję za dedykację Przyznam się, ze się wzruszyłam i aż mi serduszko mocniej zabiło Dziękuję Aniu !

zielonastrefa 22:26, 17 sie 2012

Do góry
beta napisał(a)
Milenko, mam nadzieje że bić nie będziesz, ale jak zobaczyłam to zdjęcie w gazecie od razu sobie o Tobie pomyślałam

powiedz tylko słowo a je usunę

pozdrawiam

p.s nie jest to co prawda stolik , ale myżlę ze technikę można wykorzystać

Broń Boże nie usuwaj!!! To będzie mi przypominało o tym, żeby spróbować dzięki za inspiracje
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:22, 17 sie 2012

Do góry
Róże...

Miniaturowy ogródek 22:22, 17 sie 2012

Do góry
Rabata jeżówkowa z daleka, jeśli u mnie cokolwiek może być z daleka - 29 lipca:

Zielony galimatias 22:22, 17 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
[

drugi dzień chyba się w to gapię ... i najmocniejszym punktem jest koło obrazujące w ten nader skromny sposób wypasiony sektor żwirowy z ławeczką chyba jak nic nie pomyliłam ... ... trochę to trwało ale u mnie z rodzeniem nawet koncepcji jest marniutko i wolniutko ... ale w końcu dotarło do mnie, że analogiczne koło opasujące taras (tzn taras wpisany w koło ) ... byłoby jak dla mnie poukładanym rozwiązaniem ... widzisz to Ewuś ?

linie rabat niby coś mają w sobie ale mnie irytują nie wiem dlaczego ... może dlatego, że nie znalazłam złotego środka na połączenie kreski i elipsy w zgodny tandem

A wiesz Iza, że ja też tak po trochę mam... niby już był w ogródku, już witał się z gąską, ale gąska uciekła... za bardzo wymuskany i sztywniacki ton.. też to widzę od rana, ale jako siostrzana dusza z ukradzionego mamci jajeczka zobaczyłaś to pierwsza
Ale w fale nie pójdę..!.. mam chorobę morską...
z kółkiem obok tarasu też już miałam wizję wcześniej.. ale zastanawiałam się - co z tym obszarem ZA kółkiem... a poza tym boję się kolejnej faktury przy tarasie - granit, kostka i żwir..? nie za dużo na jednego osiołka?...
Ale pokombinować by można... bo żwir nie musi być koniecznym elementem..?

Madżenka miała jeszcze koncepcję - śliczną (!) kubistyczną.. Czyli zamiast kółeczka żwirowego - kwadratowa rabatka ze śliczną bukszpanową obwódką.. .i to rozwiązanie przemawia do mnie bardzo!
Jakoś ostatnio kanciaste formy mnie przekonują... ale też i jestem pod wpływem uroku ogrodu, który "kiedyś będzie piękny..."...
Tylko jak ten kwadrat wkomponować przy prostokątnym kawałku tarasu>.. .chyba, ze powtarzalnym elementem będzie obwódka bukszpanowa, a obszar okołotarasowy będzie miał kształt jak na rysunku?.. Czyli półkole wklęsłe przechodzące dalej w linię prostą...?
Iza... ratunku...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:22, 17 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dzisiaj był dzień relaksu. Powolutku cięłam sobie kwiatek po kwiatku w 18 lawendach... Słońce świciło, było cieplutko, lawenda pachniała.... Wypoczęłam

A M kosił i wertykulował trawkę.

A ta rabatka dostała kołnierzyk z miniaturowych host. pewnie za rok będę wykopywać, ale róże łyse po chorobie i mnie drażniło to wolne miejsce pod rózami, trytomami i laurowiśnią

Ja też dzisiaj działałem przy lawendzie, ale trawnika wertykulować latem nigdy nie będę! Raz to zrobiłem i miesiąc się pozbierać nie mógł Twój wygląda jakby nic się nie stało
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:21, 17 sie 2012

Do góry
Poleżałam na leżaku, naptrzyłam się na żurawki i perowskie
Trawa po wertykulacji brzydka....

A ta ucięta część w prawej stronie zdjęcia do poprawki wiosną!!! Złotokap pójdzie precz a myśleć musze co na jego miejsce

I M wreszcie nożyce do żywopłotu grabowego kupił, bo znów się nadaje do formowania.

Ten badyl wygięty otyrzyma eksmisję i na pewno nie będzie kann!!! U innych mi się podobaja ale nie u mnie....

I Madżenkowy potwór musi być na koniec fot z ogrodu.... Na tle garażu widac jaki wielki ...
Miniaturowy ogródek 22:19, 17 sie 2012

Do góry
Pierwsza skrzynia z bliska:

Ogrodnik mimo woli 22:17, 17 sie 2012

Do góry
Kasia, Ela... .. jestem podkarpacianką z wyboru.... ale pokochałam te okolice I bardzo mi się podobają. M. ma piekna widokową działkę.. może kiedyś tam uciekniemy na starość...... asfalt aż do działki .. podjazd latem spoko...ale zima.. tylko narty Za to jakie widoki.... Ale tu mnóstwo ludzi tak żyje.. mieszkam tu już prawie 30 lat... i ciągle się dziwię w jakich rejonach mieszkają ludzie.... Mieszkać można, ale dojezdżac do pracy, szkoły..... przewalone...... Jednak na emeryturze... spokój, cisza i ta przestrzeń Jak sokoły I takie otocznie jak na foto
I jesień........ cudownie....

Bożenko.. to moja największa bolączka w ogrodzie.. za cisno posadzone, za gęsto. i to rośnie... i żal będzie wszystkiego, ale bez sekatora się nie obejdzie.... A widoki w pracy.... to taka odskocznia od komputera.... fajna odskocznia ....
Letnie skrzynki balkonowe i donice 22:16, 17 sie 2012

Do góry

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:16, 17 sie 2012

Do góry
Trytoma kupiona wiosną na allegro w kłączach (jak mogłam nie doczytać że kłacza a nie doniczki??? ) wypuszcza wreszcie porządne pałki..... Bo to co wczesniej kwitło to na trytomę nie wyglądało....
Ogród w Alei Lipowej... 22:15, 17 sie 2012

Do góry
zrobiłam nowe nasadzenie w skrzynce, jesienne trochę takie

oczywiście psinka pomagała

Ogród z lustrem 22:15, 17 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Brzozowy zagajnik

Danusiu mów co chcesz ale dla mnie to najpiękniejsze miejsce w ogrodzie i na dodatek to lustro ślicznie, cały ogród jest piękny ale ta część przebija wszystkie
Pierwsze zdjęcie super
Miniaturowy ogródek 22:14, 17 sie 2012

Do góry
Skrzynia z zawartością:

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:14, 17 sie 2012

Do góry
Obwódki mam, ale tutaj jak pisałem będą kanciaste Szkoda tylko, że są takie brzydkie, ale kiedyś będą ładne...I tak cud, że większość bukszpanów się przyjęła....

Hortensje będę wyprowadzać wysoko, przywrotniki obiecała mi Alinka (mamy spotkanko w poniedziałek ) - jeszcze potrzebne mi będą kocimiętki - chyba jednak je wybiorę - dzisiaj zrobiłem sadzonki lawendy - jak się przyjmą to najwyżej wymienię

A teraz prośba - może któryś zjazdowicz co jedzie do Kapiasów ma wysoką kocimiętkę i będzie ją dzielić? Mam duuużo do zaoferowania na wymianę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:11, 17 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Białe , czarne, białe czrne czytam przez chyba 8 stron i w końcu zobaczyłam.Fajne i białe i czarne. A ja chcę zapytac czy pokazywałas swoje budleje których wiosna kupiłaś hurtową ilosc, bo ja mam tylko jedna ale dziś motylki na niej fociłam to chętnie bym Twoje zobaczyła. Pozdrówka.

Bożeko dla Ciebie
Tu za powojnikiem, jeszcze są małe do połowy płotu ale już sciągają wszystkie motyle

Szpalerek w całej (małej) okazałości

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:08, 17 sie 2012

Do góry
Lewkonie.... szkoda, że już przekwitają, tak ślicznie pachną....

Ogród w Alei Lipowej... 22:05, 17 sie 2012

Do góry
a Tardiva już bardzo się zarumieniła

Praha - zahrady / Ogrody Pragi 22:04, 17 sie 2012

Do góry
witajcie Marysiu i jambosana dzięki ...

jambosana, będąc już w Pradze zobaczyłam Twoją relację z tego wspaniałego ogrodu, koniecznie chciałam obejrzeć go własnymi oczami ... zanotowałam adres... wracając z ogrodów zamkowych znalazłam go ucieszona...
ale... przybyłyśmy za późno... było już po 19-tej i ogród był zamknięty... bardzo żałowałam ... potem już nie miałam okazji tam wstąpić...

tylko taką fotkę zrobiłam przed zatrzaśniętymi drzwiami...

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:03, 17 sie 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Słoneczniki....

piękne słoneczka, zwłaszcza te pierwsze, fajna odmiana
idealne na taki dzień jak dziś, gdzie słońca nie było zbyt wiele
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies