Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

viva 21:17, 02 paź 2012

Aniu, dziękuję że znalazłaś chwilkę czasu na odwiedzenie mojego ogrodu, szkoda, że nie mogłyście być dłużej, myślę, że tak jak obiecałaś kiedyś to nadrobimy .
Całe lato dla Ciebie
W pochwałach jesteś bardzo miła , sama widziałaś jak z wieloma rzeczami muszę jeszcze uporać ....może kiedyś rabaty całkiem pozarastają bylinami i nie dadzą szans chwaściorom.
Kaczka była miłym dodatkiem

Jeżeli pogoda na to pozwoli jutro zrobię zdjęcie, o które prosisz.
Ze mnie straszna gapa, Aniu jak ja mogłam nie uwiecznić naszego spotkania?

Mala_Mi 21:45, 02 paź 2012

viva napisał(a)
Aniu, dziękuję że znalazłaś chwilkę czasu na odwiedzenie mojego ogrodu, szkoda, że nie mogłyście być dłużej, myślę, że tak jak obiecałaś kiedyś to nadrobimy .
Całe lato dla Ciebie
W pochwałach jesteś bardzo miła , sama widziałaś jak z wieloma rzeczami muszę jeszcze uporać ....może kiedyś rabaty całkiem pozarastają bylinami i nie dadzą szans chwaściorom.
Kaczka była miłym dodatkiem

Jeżeli pogoda na to pozwoli jutro zrobię zdjęcie, o które prosisz.
Ze mnie straszna gapa, Aniu jak ja mogłam nie uwiecznić naszego spotkania?

Faktem jest, że plany masz ambitne I trzymam kciuki za ich realizację
Ale z planami czy bez .... masz pieknie i już... a takie dzikie kąciki większość ogrodników też ma Mam dzięki Tobie jedną plamę dziką obsadzoną... jasnota ...... już sobie przypomniałam nazwę

A fotki nadrobimy..... do Stalowej i w okolice jeżdże dość często Wiec pochopnie nie zapraszaj.....
Czekam na fotki ogrodu.... i na nazwę oraz foto tej pięknej białej rózy.... o wielgaśnych kwiatach.....
I nie pochwaliłam ładnego murku.... zajefajnego potoczku co teraz był suchą rzeczką... i wodospad (teraz też suchy) jest czadowy....... i tarasik z pergolką w kąciku różanym, oj latem tam musi być bosko-niebiańsko i różanie... ...... za szybko i za krótko.....ach i pigwa jako drzewo!!!!!!!! To takie pierwsze elementy z ogrodu które najbardziej wpadły w oko i się utrwaliły.... Ach i ten las lawendy wszędzie.... olbrzymie krzaczory...... i wrzosowisko...... i świetny patent w sosnach na kompostownik...... tego kompostowania Ci pozazdrościłam... aż Kazkowi opowiadałam, jak to fajnie rozwiązałas....
Mala_Mi 21:55, 02 paź 2012

nasz staw

Na zdjęciu nie wygąda na tak wielki jak jest..... oszacuj ile ona ma długosci i szerokosci...... bo on jest olbrzymi........aż mnie intryguje ile może mieć...... inżynierska-babska ciekawość...

I ogród Ci zmienia sie jak w kalejdoskopie.. czyli to co lubię...... masz naprawdę różnorodnie

I ten staw widać z okna w salonie....... leży poniżej reszty ogrodu i domu..... super.....
viva 21:56, 02 paź 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Przepraszam za moją natarczywość - ja poproszę o zdjęcia do opisów Ani. No nie. Coś podobnego!

Ewo, to o czym pisze Ania już się przewijało na moim wątku

Front robót pokażę jutro.

Zdjęcie szczęśliwej kaczki ....może koleżanka tej, która była dzisiaj

viva 22:06, 02 paź 2012

Aniu, ależ Ty masz siły i kondycję i tak to wszystko pięknie opisujesz... i miałaś jeszcze siłę szukać w moim wątku starych zdjęć, jestem pełna podziwu dla Ciebie. Ja o tej porze jestem kapeć i trudno mi cokolwiek sklecić.
Staw tak mniej więcej ma ok 10 arów, a jego wielkość widać dopiero wtedy jak się nad nim stanie, bo z góry tego rzeczywiście nie widać.

Dzięki wielki i wybacz, wybaczcie ale jakieś zdjęcia dopiero jutro
akanta 22:07, 02 paź 2012

viva napisał(a)
Bogdziu, Krysiu, Akanto,Aniu dziękuję za wizytę i zapraszam, ławeczka czeka

Znowu przybiegłam do twojego ogrodu,tutaj Ciebie nie zastałam więc odpoczęłam na ławeczce i wyruszam na spacer chłonąć czarodziejskie klimaty.
monteverde 22:18, 02 paź 2012

Witam Vivo żałuję , że nie obfociłyście wizyty Ani a ja chciałam się zapytać jak nazywa się róża, która wkleiłaś u Kondzia na setkę? pozdrawiam
viva 22:20, 02 paź 2012

Kondzio, też się uśmiecham

Akanto, zapraszam

Na dobranoc zostawiam świecące kłosy rozplenic

Kondzio 22:23, 02 paź 2012

Ale wielkie
viva 22:25, 02 paź 2012

monteverde napisał(a)
Witam Vivo żałuję , że nie obfociłyście wizyty Ani a ja chciałam się zapytać jak nazywa się róża, która wkleiłaś u Kondzia na setkę? pozdrawiam

Aniu, a ja jak żałuje, jak ja mogłam

Aniu, ta róża to moje jesienne zauroczenie Lions-Rose, w lecie ma prawie białe kwiaty, a jesienią takie niespotykane beżowe, zdjęcie tego nie oddaje. Jest bardzo zdrowa.