Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 12:54, 17 sie 2012

Do góry
...ale z niej pięknotka...nie wiem czy u mnie wytrzyma spartańskie warunki...bardzo mi się podoba.Serdecznie pozdrawiam.
Rajski ogród Ani 12:51, 17 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Aniu, twój ganek mnie cały czas zachwyca; chciałoby się tam posiedzieć i powdychać te aromaty kwiatów
pozdrówka
Dzięki Irenko za miłe odwiedzinki co zaś się tyczy cienistego zakatka już jest trochę zagospodarowany, rośną tam różna hosty i siedem hortensji, oraz kilka żurawek. Nie jest to jeszcze koniec nasadzeń, bo jest jeszcze miejsce na trawy, jedn ub dwie hortensje i żurawki do podsadzenia. wstawiałam już fotki ostatnie fotki tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/472-rajski-ogrod-ani?page=685
Jutro jedziemy do Szmita i mam nadzieję dokupić trawy, hortensje i żurawki

A teraz w południe dopiero słoneczko zagląda, tak jest teraz

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:31, 17 sie 2012

Do góry
Gabi, Enya ale ja nie grzesze.... przecież powiedzialam że nie ma już tego ugoru z kwietnia ubiegłego roku,

ale ogrodu jaki bym chciała tez jeszcze nie ma ... jest w trakcie
Moja największa pasja - ogród 12:27, 17 sie 2012

Do góry
te dwa mi się podobają ze sklepu makadi

jeden to strzępiasty a drugi liliokształtny
Dolina Tęczy 12:27, 17 sie 2012

Do góry

A tu jeszcze mam kilka zdjęć z wczorajszej kawy na tarasie, siadam z kawą przy stoliku i oddaję się ogrodowym rozmyślaniom

w Twoim wydaniu to nie zwykła kawa w towarzystwie fuksji to niesamowitości - zapach nektaru, naparu kawy, poranne promienie lata, tango, sama nie wiem co jeszcze!

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:26, 17 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Przytnij cisy górą, aby miały ładną linię poziomą

Już przycięte

Aniu, cieszę się, że pokazałaś tę rabatę, bo ja też się będę na niej wzorować; powiedz, co rośnie w gazonach? i co dasz w środek!

Witaj Irenko
W gazonach jest macierzanka o białych kwiatach jestem pod wrażeniem jak sie rozrasata była taka tycia Ne wiem co masz na myśli pisząc ' co dasz w środek'?

czyli macierzanka przetrwa w nich zimę? a o środek pytałam, bo co dasz w środku tej rabaty podwyższanej? wokół są żurawki i hosty, ale jeszcze widzę wolne miejsce, o to mi chodzi te żurawki są na słońcu? wytrzymają? i jaka odmiana tych cisów? ale pytań

Irenko, no ja mam nadzieję ze przetrwa skoro rośnie w bylejakiej szczelinie, na skalniakach to chyba da radę no niech tylko spróbuje inaczej... Ten pusty trójkąt zostanie pusty tzn będzie tam kamyk, w projekcie jest ciurkadlo, ale marzy mi się taki mini-mini stawiczek okragły ze stali nierdzewnej a w nim lilie wodne... narazie wysypie kamykiem i moze postawie przenosne palenisko . Hosty chyba wymienie na hakone...mam przed domem posadzone co 20 cm... a cis he nie wiem albo hili albo hici hahhaha
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:21, 17 sie 2012

Do góry
WSCHODZI
Ogród Danuszy - odsłona 2 12:18, 17 sie 2012

Do góry
Danusza napisał(a)
Moniko masz rację czasami czekam z niecierpliwością na kwitnienie czy porost i nic a czasami od niechcenia samo wyjdzie cudo jakieś

Elizo fajnie ze wdepnęłaś miło mi, chciałoby się cudów ale własnym sumptem ogód robię no i z pomoca ogrodowiskowian właŚnie przyszła dziś lilia wodna pięknie zapakowana, wspaniały okaz! już jest w wodzie Dawid DZIĘKI!!

Zobaczcie jaki zdrowy duży okaz

Uff, no to się cieszę, że dotarła. Mam nadzieję, że szybciutko się porozrasta.
Moja największa pasja - ogród 12:13, 17 sie 2012

Do góry
na fali rozmaitych cebulkowych rozważań, doszłam do wniosku, że muszę sensownie zaplanować wiosenne rabaty i nie kupować wszystkiego jak leci, tylko mieć plan

wykopię wszystkie cebulki, które mam teraz, bo zostały bezsensownie wsadzone, ale teraz koniec z tym

na początek planuję obramowanie śliw Pissardi, tutaj tak prawie na 100% będą białe tulipany, względnie różowe, chcę aby to była plama, aby robiły fajny efekt

a tu zdjęcie poglądowe

teraz śliwy mają już ładnie wytyczone brzegi obramówki

śliwy są dwie, w rządku druga jest z tyłu, myślę, że będzie ok
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:10, 17 sie 2012

Do góry
Martek napisał(a)

przepraszam.. znowu dubelek...

obejrzałaś trawkę? może u ciebie wkleić?

Obejrzałam.. Irenko, czy to taka sama?.. zobacz proszę

Gołym okiem widać,że to nie ta trawa .
Ta Miłej przypomina mi zielistkę taką odmianę inną nieco od popularnej
Bardzo ładna ta trawa

Marta ma rację, twoja to zupełnie coś innego, zresztą ja tez mam; moja tworzy kępy, każde źdźbło wyrasta z kępy, a tutaj z trawki po bokach nowe wyrastają ; no i moja ma szerokie liście
Ogród Danuszy - odsłona 2 12:08, 17 sie 2012

Do góry
tworzę nową rabatę to zachodnia strona ale lekko zacieniona wokół swierka obsadziłam hosty sama wyrosła leszczyna(pewnie sójki posadziły)ja oddam i nie mam pomysłu co dalej chciałm przesadzić lilie i krokosmię w ich miejsce posadze róże ale i tak miejsca dośc może podpowiecie?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:03, 17 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Gołym okiem widać,że to nie ta trawa .
Ta Miłej przypomina mi zielistkę taką odmianę inną nieco od popularnej
Bardzo ładna ta trawa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:01, 17 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ogród Danuszy - odsłona 2 11:56, 17 sie 2012

Do góry
Moniko masz rację czasami czekam z niecierpliwością na kwitnienie czy porost i nic a czasami od niechcenia samo wyjdzie cudo jakieś

Elizo fajnie ze wdepnęłaś miło mi, chciałoby się cudów ale własnym sumptem ogód robię no i z pomoca ogrodowiskowian właŚnie przyszła dziś lilia wodna pięknie zapakowana, wspaniały okaz! już jest w wodzie Dawid DZIĘKI!!

Zobaczcie jaki zdrowy duży okaz

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:45, 17 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

No.. i ja jestem na bieżąco
Miła.. a ja też chcę ogórków ze studni na tarasie dla gości...

o, jak miło, że Ewuś dała radę ogórki, ponoć wyborne, zabezpiecza grupa trzymaj..., u mnie za to tarasik do dyspozycji i parę innych smaków
czuj się zaproszona

... no tak..wprosiłam się

Irenko, a co za turzycę dzielisz?.. muszę wrócić o kilka stron..
Tylko się zastanawiam, co mogłabym Ci w zamian z Galimatiasu zaproponować....

e tam wprosiłam, ja oficjalnie zapraszałam, że będzie oblewanie!!

wstawiam ci zdjęcie tej turzycy variegata szerokolistnej; na wymianę nic nie musisz dawać, bo mam już tyle roślin, teraz muszę tylko ład wprowadzić, brakło mi żurawek!

oto ona pod rozchodnikiem okazałym

Rajski ogród Ani 11:43, 17 sie 2012

Do góry
Aniu nadal corocznie czarujesz....
Nasz mały raj na ziemi :) 11:38, 17 sie 2012

Do góry
Codziennie zbieramy miseczkę ogórasków. Kilka słoików już zaprawionych a część zjadamy na bieżąco. Soni też posmakowały ogórki i wyjada sama z warzywniaka

Widzieliście takie ogóraski To chińska odmiana Fajne wyrosły Smakują całkiem fajnie jak szklarniowe

Nasz mały raj na ziemi :) 11:30, 17 sie 2012

Do góry
Ostatni weekend mieliśmy bardzo pracowity... Może nie ogrodowo ale raczej kuchennie
Uwędziliśmy kiełbaski, szyneczki, schabik i boczuś Pychotki

Kiełbaska nie do końca wyszła taka jak się nam marzyła ale w końcu dojdziemy do wprawy
Najważniejsze że swoje i bez konserwantów
W cieniu - zacieniona 11:19, 17 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Ładny od Badary liliowiec, ale jeszcze Bogusiu masz dużo lilii, u mnie jeszcze z 2 zakwitna i koniec
Liliowiec pięknie kwitnie i zdrowo wygląda,ma sztywne łodygi .Jeszcze w pąkach czeka 8 lilii, nie wiem jakie,wieczorem wrzucę te, które jeszcze cieszą moje oczy i rozsiewają niesamowity zapachy....to orientalne.
Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 11:15, 17 sie 2012

Do góry
Madzioskoczek napisał(a)
Wszyscy mają hosty, MAM I JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Madziu, kolejne zakupy?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies