Aniu, cieszę się, że pokazałaś tę rabatę, bo ja też się będę na niej wzorować; powiedz, co rośnie w gazonach? i co dasz w środek!
Witaj Irenko
W gazonach jest macierzanka o białych kwiatach jestem pod wrażeniem jak sie rozrasata była taka tycia Ne wiem co masz na myśli pisząc ' co dasz w środek'?
Julka prosiła o fotki zurawki z bliska. Czy ktoś jest w stanie zidentyfikować jaka to odmiana?
To 'Palace Purple' ,często robią się zielonawe, pewnie powiecie że nie mam racji, ale tak akurat z tą odmianą jest. Mam z nią różne doświadczenia. Prawdopodobnie wybarwia się tak pod wpływem nawozów. I nie chodzi tu wogóle o nawożenie tylko akurat o skład. Podejrzewam, że gdy ma więcej azotu to idzie w zielone, a jak więcej P i K to ma ten normalny bordowy kolor. Dużo też zależy od słońca, im więcej światła tym bardziej bordowa i odwrotnie.
Dobry wieczór, Aldonko, spaceruję sobie po Twoim ogrodzie, jestem na początku i już mi się podoba
Zobaczyłam wiele roślin, które uwielbiam i mam u siebie, a jestem przekonana, że ludzie którzy lubią podobne rośliny, mają wiele wspólnego
Bardzo mi się podobało co napisałaś na początku swojego wątku, też tak myślę o ogrodzie...
Z ogromną przyjemnością obejrzę resztę ogrodu i pewnie będę stałym gościem.
Na początku gratuluje dla Danusi Młoźniak za fantastyczną stronę, którą niedawno znalazłem. Jestem zachwycony jej profesjonalnym prowadzeniem. Takiej jeszcze nie było. Tak trzymać !
Chciałbym pokazać kilka zdjęć z mojego ogrodu. Powstał on kilka lat temu i do dziś sprawia mi ogromną satysfakcje i przyjemność. Jest dla mnie miejscem, w którym spędzam każdą wolną chwilę bo zawsze jest w nim coś do zrobienia.
Witam.Już na wstępie podziwiam niesamowitą ścianę róż,wielką inwestycję i pasję.Gratuluję!
Oki, ja dziś spadam, bo jutro do pracy trzeba wstać. Jak dobrze, że tylko 2 dni kieratu i znów weekend. Dobrej nocki, nocne marki ogrodowiskowe
Ostatnie zdjęcie, coś tu tę hortensję i jeżówkę widać W tle perukowiec.