Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Przemka w ogrodzie.

U Przemka w ogrodzie.

przemekg 13:37, 02 wrz 2012

Gosiu niepotrzebnie
to tylko kilka żurawek z samodzielnie robionych sadzonek tej wiosny

Sebek dziekuję żurawki pod połnocną ścianą domu słońce dochodzi do nich jedynie o porankku, mają się tam znakomicie bo to wszystko robione tej wiosny, a żurawki też wiosną ukorzeniałem dopiero z krótkopędów, do pola to jeszcze daleko jest tam tylko ze 120
kaisog1 13:45, 02 wrz 2012

Przemek, wybacz i nie padnij ze śmiechu Wiesz co sobie pomyślałam? ........ "ale bym odnóżek 'nakradła'"! ......jestem "zboczona" normalnie hahhahaha
Sebek 13:50, 02 wrz 2012

przemekg napisał(a)
Gosiu niepotrzebnie
to tylko kilka żurawek z samodzielnie robionych sadzonek tej wiosny

Sebek dziekuję żurawki pod połnocną ścianą domu słońce dochodzi do nich jedynie o porankku, mają się tam znakomicie bo to wszystko robione tej wiosny, a żurawki też wiosną ukorzeniałem dopiero z krótkopędów, do pola to jeszcze daleko jest tam tylko ze 120

Tylko....Ta liczba w ogóle nic nie znaczy! Kompletne zero!
przemekg 13:59, 02 wrz 2012

Gosiu żurawki na szczęście się świetnie do tego nadają i łatwo ukorzeniają, podzielne są.

Sebek napisałem tylko bo powtarzają się zrobiłem wiosną po kilka sadzonek z ok 30moich odmian. To doskonałem rośliny na cieniste obwódki.
A ostatnio znajomy napisał że ma 235 odmian żurawek! to dopiero coś i każda inna,
motylla 14:21, 02 wrz 2012

Ale pięknie!
MarekW 23:12, 25 wrz 2012

Przemku jestem pod wrażeniem całego ogrodu, a żurawki powaliły mnie na kolana ja mam tylko dwie lub trzy odmiany - niestety. Podziwiam twój ogród i zapał ogrodnicz, 20 lat to już kawał czasu i wiele doświadczeń. Ja zaczynałem ok 25 lat temu ale w innym ogrodzie, a ten co teraz uprawiam, młodziutki jest już trzeci
Welka 21:20, 26 wrz 2012

przemekg napisał(a)
Czas na małą aktualizację

żurawkowy zakątek

Taki zakątek mi się marzy, cudny
Pozdrawiam
przemekg 10:07, 30 wrz 2012

Małgosiu dziękuję

Marku dziękuję za miłe słowa, ale uprawiając kolejny ogród masz możliwość nie walczyć z wczesniej popełnionymi błędami, żurawki to w większości zrobione samodzielnie sadzonki tej wiosny.
Twój średniowieczny ogród nie jest mi obcy, zwłaszcza iż bardzo lubię w ogrodzie inspirację przeszłością.

Ewelinka to nic trudnego ten zakontek zrobiłem w kilka dni końcem maja, a już się rozrosło i nie straszy.

przemekg 10:15, 30 wrz 2012

Lena 10:18, 30 wrz 2012

Przepieknie
Zdjęcia fantastyczne - zaczarowane