Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

EPODLAS 17:10, 28 wrz 2012

Jolu, lubię przetaczniki. Mam do tej pory jednego, mam nadzieję że na wiosnę go podzielę.Ładnie wyglądają jak ich spora kępa. No i ten niebieski kolor, chociaż są też o innych kolorach.
Elfik 22:08, 28 wrz 2012

jotka napisał(a)
Ustalmy status: milczący obserwator lub podziwiacz

...tak, tak Joluś... ustalmy to raz na zawsze... ! Bardzo lubię Twoje kwiatki przekładane grzybkami, owockami, ciastami i przetworami. Ale dałaś mi do myślenia tymi suszonymi jabłkami... Że takie bielutkie... Ja w ub. roku suszyłam w suszarce i zrobiły się brzydkie, beżowe. Ale suszyłam renety...
Milka 11:05, 29 wrz 2012

milcząca ja nie potrafię być, więc wkraczam do ciebie i co...podziwiam przetacznik, dekoracje balkonowe dla oczu i ..objadam się twoimi winogronami ja mam białe
jotka 19:25, 29 wrz 2012

A dzisiaj u mnie luz bluss tzn. zamiast pracować na działce znowu pojechaliśmy do lasu Celowo nie użyłam zwrotu na grzyby
Pomimo, że padało w mijającym tygodniu, grzybów niestety nie ma na moim terenie. I to nie mój niefart, ale w ogóle nie ma, bo przy drodze brak sprzedających. Kilka podgrzybków oczywiście napotkaliśmy i nacieszyliśmy każdym z osobna nasze oczy, a dopiero potem wędrowały do koszyka

Pogoda była piękna więc potraktowaliśmy nasza wyprawę jako spacer po lesie

Prace działkowe nadrobie w przyszłym tygodniu A co
an_tre 10:27, 30 wrz 2012

jotka napisał(a)
A dzisiaj u mnie luz bluss tzn. zamiast pracować na działce znowu pojechaliśmy do lasu Celowo nie użyłam zwrotu na grzyby
Pomimo, że padało w mijającym tygodniu, grzybów niestety nie ma na moim terenie. I to nie mój niefart, ale w ogóle nie ma, bo przy drodze brak sprzedających. Kilka podgrzybków oczywiście napotkaliśmy i nacieszyliśmy każdym z osobna nasze oczy, a dopiero potem wędrowały do koszyka

Pogoda była piękna więc potraktowaliśmy nasza wyprawę jako spacer po lesie

Prace działkowe nadrobie w przyszłym tygodniu A co
Jolu miałaś fajny energetyzujący spacerek po lesie, a o grzybkach nie wspomnę ja na razie mogę o nich zapomnieć, jest sucho!!! kwiatuchy w ogrodzie dziś trzeba będzie znowu podlać, bo na deszcz nie mogę liczyć, jest tylko zimny porwisty wiatr ale słoneczko pięknie świeci Pozdrawiam prawie z nad Wisły
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
malgocha1960 10:34, 30 wrz 2012

Jolu,u nas też nie ma grzybów,znajoma była w tygodniu i nie przywiozła nawet na kolację.
Jolu,do czego używasz suszone jabłka?
jotka 15:48, 30 wrz 2012

an_tre napisał(a)

Jolu miałaś fajny energetyzujący spacerek po lesie, a o grzybkach nie wspomnę ja na razie mogę o nich zapomnieć, jest sucho!!! kwiatuchy w ogrodzie dziś trzeba będzie znowu podlać, bo na deszcz nie mogę liczyć, jest tylko zimny porwisty wiatr ale słoneczko pięknie świeci Pozdrawiam prawie z nad Wisły

Aniu, grzybków tyle co na zupę grzybowa dla 4 osób i kilka większych ususzonych. Ale z braku laku dobre i tyle
U mnie wczoraj znowu późnym popołudniem lało - wreszcie nie muszę podlewać, bo na działce roślinki maja komfort wilgotnościowy. Byliśmy dzisiaj na spacerze i ...

ostróżka kwitnie po raz drugi

róże wabią kolorem i zapachem

rozchodniki kwitną tysiącami kwiatów

A słońce świeci na błękitnym niebie i nawet nie przeszkadza że jest chłodno
jotka 15:54, 30 wrz 2012

malgocha1960 napisał(a)
Jolu,u nas też nie ma grzybów,znajoma była w tygodniu i nie przywiozła nawet na kolację.
Jolu,do czego używasz suszone jabłka?

U Ciebie już napisałam, ze suszone jabłka to doskonała przegryzka, ale można z nich również gotować kompot dodając inne suszone, mrożone lub świeże owoce.

Wysypane na miseczkę znikają w mig Lepsze są i zdrowsze niż chipsy
Mala_Mi 17:24, 30 wrz 2012

jotka napisał(a)

)

Ślicznota....... a lasem mi zaszymiało i zapachniało....
ell 18:23, 30 wrz 2012

Jolu mam zamiar w tym roku pierwszy raz zrobić czipsy jabłkowe. Twoje wyglądają b.apetycznie.

Fajny mieliście spacer po lesie. U nas też nie ma grzybów - za sucho.