Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:29, 07 sie 2012

Do góry
to może by tak wreszcie napisać coś tak w porządku jakimś ... bo mam w sobie emocji i obrazów na rok

drogą prowadziła nas tęcza ... to znak prawda ???... i na ten znak się zgodzę bo potem przyczepił się do nas bocian i tu powiem nie ... za późno stary

prowadził nas też "gips" jedyny pozytek dla mnie - głos Hołka ... dla małża ... bezstresowe dotarcie do celu ... ostatnia prosta lekko zakrzywiona no ale i tak byliśmy pierwsi ...

w tempie galopującego stada czterokopytnych Anna oprowadza nas po ogrodzie ... prędkość jak dla mnie miażdżąca ale hamuje ostro przed moim absolutnym oczarowaniem ... alejką kontemplacji jak ją sobie nazwałam ... a co ? ... w domu nie mam ... alejki ... z kontemplacją to różnie

tempo narzucone bo ciuchcia z Irenką właśnie dojeżdża a my mamy jeszcze 10 minut do dworca ... Anna załatwia to 10 w 5 i dobiegamy do drzwi idealnie na czas ... bez orkiestry ale i tak powitanie brawurowe ... z ciuchci wysiada Irenka ... ja w roli niespodzianki ... Ania szczęśliwa bo ma siostrę duchową ... na miejscu i niebezpieczeństwo, że pan maszynista zaszaleje i wywiezie nam Irenkę w stepy akermańskie zażegnane ... stosowne zdjęcie ma Anna ... ja nie mam nie ma czego żałować pewnie głupio wyszłam ... Irenka z reguły wygląda tak

ale to już wszyscy wiedzą

edit: edytuje bo po bokach śmieją się Marta i Marzenka ... co wszyscy wiedzą ... nawet już ja wiem ...

cdn ...
Ogródek Hanusi po zimie 18:21, 07 sie 2012

Do góry
Sami zobaczcie ,jaki tu mentlik!

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 18:19, 07 sie 2012

Do góry
Dla takich widoków warto mieć ciurkadełko......

To samo dzieje się w strumyku

A potem lecą na suszarkę.. tak nazwaliśmy jarzębinkę... bo tam najchętniej sie suszą.....
Ogrodomania Oli 18:14, 07 sie 2012

Do góry
Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 18:11, 07 sie 2012

Do góry
A ja Wam pokażę jeszcze mój ogród.. jak jest cicho i spokojnie... co się dzieje na moich ciurkadełkach
Na jednej fotce ja doliczam się ok. 25 ptaków minimum
Ogródek Hanusi po zimie 18:11, 07 sie 2012

Do góry
Moniko,dziś zdążyłam przed deszczem pozrywać pomidory i borówkę.A do domu przywiozłam 2 kosze z borówką i kosz pomidorów i drugi cukinii.
Teraz kombinuję jak to upchać,żeby się nie narobić,a na dłużej starczyło.
Zielsko popas,albo i wyżej,ale to jutro. Tego w jednym dniu nie ogarnę,ale ład muszę wprowadzić, bo już co nieco przekwitło, co nieco urosło.Teraz pada deszcz z przerwą na pół godziny, to nie robota w ogrodzie.Trudno.
Nawet zdjęć nie miałam kiedy zrobić.

Ogródek Hanusi po zimie 18:07, 07 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Haniu słoneczka na jutro życzę, ale bez upałów

Zawiesza mi się komputer,ale nic to westchnę sobie.Ale masz Jola wypasione rudbekie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:03, 07 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
A mnie się z Izą wspaniale gadało i dymka nawet puszczało

o ... i to mnie wywaliło w kosmos ... wspaniale ... bez mojego normalnie obowiązkowego "badania terenu" i "oswajania" się ... coś absolutnie nienormalnego i zdarza się raz na 20 lat ... pierwszy był Adaś ... ale na wszelki wypadek ... żebyś nie pomyślała ... za Ciebie Irenko nie wyjdę )) ... za to z Tobą zawsze ...

Bogdzia napisał(a)
Ten dymek mogłybyście opuścic . dziś już bardzo passe palenie, a Wy przecież modne dziewczyny. Iza ja też sie cieszę ze Cię poznałam i M również.Fajna z Ciebie dziewczyna o czym juz dawno wiedziałam od Ani .

i od razu się zawstydziłam ... lanie się należy bo to nie moda tylko nałóg ...

Bożenko właśnie od Ani tak wiele o Tobie i pięknym ogrodzie słyszałam ... jesteś fantastyczną i ciepłą osobą ... przyznam się, że choć na ogrodowisku nie "paniujemy" to miałam problem ... znikł w sekundzie w której Cię poznałam ... Adam do dziś nie pojmuje tajemnicy ogrodowej więzi bez barier ale jest zachwycony ... sam należy do braci "modelarzy" ... to niesamowite jak pasja potrafi ludzi łączyć

monteverde napisał(a)
Iza pozdrawiam Ciebie i Adasia, fajnie,że się poznaliśmy

fantastycznie ... Aniu ja ciągle poznaje i uczę się życia ... i taka chwila gdy poznaję kobietę z pasją, która przejechała cały kraj z północy na południe bo ogród "siem chrzci" i tam 'nasi" będą to chwila nad którą na pewno się zatrzymam ... dlatego nie tylko o kfiatkach myślałam tam pod ciurkadełkiem ... Klamber ... Gabrysia i Ty chyba wasza trójka pokonała najodleglejszy odcinek drogi ... jesteście wspaniali
Ogrodomania Oli 18:00, 07 sie 2012

Do góry
Ogród w Alei Lipowej... 17:40, 07 sie 2012

Do góry
Rzadko cykas tak ładnie rośnie, pochwala Justi
Ogrodomania Oli 17:39, 07 sie 2012

Do góry
Wydzielenie warzywniaka 17:33, 07 sie 2012

Do góry
Wzorowy warzywnik
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:31, 07 sie 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Właśnie Iza, mowe Ci odjęło, taka cichutka byłaś na spotkaniu. Bym nie powiedziała, ze to Ty z wątku.

Mnie rehabilitanci też wkładali do głowy, żeby się nie skręcać. I np. nie leżeć w łóżku tak, że tułów prosto, na plecach, a nogi z boku. I tak przez ponad rok nawet niechcący nie mogłam przybrać niewłaściwej pozycji, bo kręgosłup przywoływał do porządku. Ale ja to jestem połamana i poskręcana. Cud, że kręgosłup daje mi na codzień żyć.

Gabik to nawet nie jest dziwne ... ja tak mam od urodzenia ... rodzinna legenda głosi, że po przyjściu na świat wywaliłam gały i ani mru mru ... nieźle oberwałam bo położna siem zenerwowała ... i dopiero jak sobie obejrzałam coś tam z siebie wydałam ... dźwiękowo ...

to był dzień pełen emocji ... zaczął się kilkoma katastrofami ... najpierw zachmurzone niebo ... zonk i Anna w nerwacji ... potem leczo okazało się już nie być leczem ... zonk i Anna w rozpaczy ... mama Danusia ratuje gotując nowe ... pyszniejsze (opinia niezależna bo poprzedniego nie próbowałam ale za to mamy Danusi tak ) ... potem pojazd ze szkłami w oponie ... i Anna w zonku już chyba ... ja bardzo empatyczna jestem to siem przejęłam ...

a potem tyyyle ludzi ... tyle osobowości do poznania ... i tyyle słonca, że jak siedziałam tam w cieniu to chyba byłam gdzieś bardzo daleko ... pamiętam szum wody z ciurkadełka ... pamietam Ciebie leżącą na trawie i za cholerę nie pojmuje czemu ja dystyngowanie męczyłam się na tym arcy wywrotnym krzesełeczku ... ten luz na matce ziemi mam Ci nomalnie za złe ... ten kamienny zakątek był niczym świątynia dumania

potem pamiętam, że zazdrościłam Jarkowi, który "miał być budą" ... że tą budą miał siłę być )) i zastanawiałam się jak już awansował na wierzchowca czy nic nie jadł czy ma takie silne mięśnie brzucha ... wow ... ... tak czy inaczej ...

Ogród - moje miejsce, mój dom, moja pasja 17:28, 07 sie 2012

Do góry
Wakacje wakacjami człowiek zaganiany i nie ma czasu żeby do komputera siąść, ale obiecałam, że będą nowe zdjęcia i proszę o to i one

Tym razem wstawiam zdjęcia kwiatów i krzewów z mojego ogródka, wszystkie te które zakwitły w tym roku, szkoda że zima dała "popalić" bo rośliny były osłabione ale i tak było kolorowo.

Wybieram się na urlop więc muszę przygotować ogród by mógł zostać sam i bez opieki żebym po powrocie go poznała
Rododendronowy ogród II. 17:24, 07 sie 2012

Do góry
Bogdziu pozdrawiam kwiatek lotosu przesyłam z arboretum
Ogrodomania Oli 17:17, 07 sie 2012

Do góry

Kompletny brak pomysłu 17:11, 07 sie 2012

Do góry
A jeśli nie różanka w tym miejscu to co innego?

Chyba bym wolała by róże rosły w tym miejscu, dziś na ogrodowisku wyczytałam że w cieniu też dadzą radę. A może macie inny pomysł jak zagospodarowac ten kącik?

Mój kawałek raju II 17:03, 07 sie 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Cd, Bolestraszyc, lilie wodne

Aniu wracałam do fotek ze spotkania u Ani! Podziwiam Cię ! daleką drogę przebyłaś! ale po fotkach widać ,że warto było! Lilie wodne -EHHH pozdrawiam!

Celinko, bardzo ważna była dla mnie ta podróż, nigdy nie byłam w tamtych stronach
Ogród w Alei Lipowej... 17:01, 07 sie 2012

Do góry
Cykas wypuścił nowe liście. Bardzo fajnie wyglądają. Teraz to chyba większą doniczkę muszę zakupić i postawić na podłodze.

tu jeszcze małe w środku

i teraz już wysokie

z bliska

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 17:00, 07 sie 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Mam drobne pytanie
Kto nie życzy sobie swojej podobizny na forum proszę dać mi jakiś znak informacyjny

Zbysiu......... mój ogród przy Twoim psalmie to jest miernota....

Martek.... już wszystkie podobizny były.....

I jedno z przemyśleń i rozmów pozakuluarowych...... dla potomnych na spotkaniach... by nie psuć atmosfery, która jest wspaniała, serdeczna...i niezapomniana...

A teraz odrobina czegoś co mi łazi po głowie.... i jedyna rzecz jaka mi się nie podobała na spotkaniu..mojego M doprowadziłam do pionu i zabroniłam wszelkich tego typu dyskusji.... jak rasowy facet też go czasami ponosi...

NIE MIESZAJMY POLITYKI DO OGRODÓW..TO NIE WIEC POLITYCZNY!!!

POLITYKĘ ZOSTAWMY W DOMU I NA INNEGO TYPU SPOTKANIA

WIĘKSZOŚCI OGRODOMANIAKÓW NIE INTERESUJĄ NA ZLOCIE DYSPUTY KTO JEST LEPSZY..PO CZY PIS..... PRZEZ TE KILKA GODIN MOŻNA ŻYĆ BEZ TEGO TYPU PROBLEMÓW.

Proszę się nie obrażać, ale obserwujac i przysłuchując sie z boku..... zażartej dyskusjai..... hmmmm mi się to nie podobało.....

Są inne problemy...np gdzie posadzić Roberta parówki....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies